[quote="Adam"]Ale k tomu palivu … jak je patrné z 1. mého obrázku, měl jsem 2,4 t – a to zatím nebyl žádný G/A, tzn. ideál. Samozřejmě, že kdybych viděl, že je v Praze dost nepříznivé počasí (mlha, prudký vítr apod.), s G/A bych si „jen tak“ moc nezahrával … ale když jsem lítal nad Prahou a viděl, že (jak Radek píše) se počasí jen tak nezmění, pak těch 1,7 t paliva při přistání bohatě stačí.[/quote]
Mea culpa, na první obrázek jsem nekoukal. I tak ale nemusí být od věci si příště nějaké to kilčo klidně ještě přihodit
[quote="kopcimek"]Buď jsem kapča rozhazovač, nebo špatnej ekonom, ale já vždycky sedam v Praze (záloha Brno) s 3,5 - 4t.[/quote]
Řekl bych ideální stav

Jen snad, že dneska ČSAčka berou téměř bez výjimky jako zálohu Drážďany.
[quote="kopcimek"]Posádka TVS loni sedla v Thessaloniki s 5,6t mam dojem. Přesně kvuli tomu, co jsem popsal. V GR je palivo drahý, takže je výhodnější ho tahnout z domova.[/quote]
Jo, tohle je docela alchymie. ČSA tak před pár lety (jestli to pořád takhle funguje ale netuším) létalo některé bližší destinace (WAW, BUD, KSC...). Palivo na obě cesty si brali už z Prahy.
[quote="kopcimek"]Naše interní směrnice ČSAv (založená na real ČSA - doufejme), říká 22.[/quote]
Bejvávalo. Dneska spíš těch 15, jak píše Filip.
Vůbec, konkrétní volba CI závisí na politice firmy. Některé používají fixní, některé mění cost index pro každý let, co ale vím, tak třeba zrovna u TVS se ten rozptyl hodnot pohybuje v řádu jednotek.
Jinak, původně jsem se ozval proto, že už tu jednou podobná situace se screenem nastala a obecně jsme se shodli, že se nakonec poučili všichni. Že by snad takové poučování mohlo někoho urazit, to mě opravdu nenapadlo. A sorry za OT.
Létám pomalu, nízko a v zatáčkách brzdím.