VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
By Pavel
Popiš nějak komplexně progress- koukám, že afcad a ground poly už asi budou, světla taky - takže už \"jenom\" 3D objekty? :)
By bulik4lg
nechci vypadat jako někdo, kdo je tu pruzením proslulej.. ale čistě jen technický dotaz..
mám takový pocit, že naváděčka z této polohy by vidět nebyla.. pokud si naváděčku vybavuju, tak to nejsou všesměrová světla, ale reflektory.. to samé platí i pro TDZ.. ale třeba se pletu..
By Jindřich
Mateji, se zelenýma už nic dělat nemíním. Určitě si ale všimneš, že chybí appr lights na 06. Ty jsou vidět jen za určitých podmínek. Zatím jsem takto netweakoval appr 24, ani TDZ ani RETILS (které všechny by taky nebyly za těchto podmínek nesvítily).
Původně jsem chtěl k \"cleared visual approach RWY 24\" ještě přidat \"runway light system test in progres\". Asi jsem to měl udělat :-)
By Jindřich
[quote="Pavel"]Popiš nějak komplexně progress- koukám, že afcad a ground poly už asi budou, světla taky - takže už "jenom" 3D objekty? :)[/quote]
1) AFCAD - cca žádný není, jen apron linky pro AI (už vidím, jak mě offliňáci škrtí za to, že jima Landmark letadla nepojíždějí, kam mají) - pak samozřejmě stojánky a starup pozice u runwayí (pro jistotu mimo runway na h/p).
2) Ground poly je hotovo cca 40% na severu (ale pouze letní textury a to ještě "neoptimalizované"), na jihu (K jižně) nic. Tady budu potřebovat kumpány, jinak je to na dalších 10 let (při pracovitosti cc hodina denně)
3) systém pojížděček (cca 3D objekt gmax) - sever 90% - chybí push čáry, nová křižovatka Z-T-A (ani google nemá aktuální data - mapy.cz a lis jo), chybí pár fleků na zemi (označení pojížděček), chybí appron E, chybí DEICE lajny, chybí pár dalších drobností. - Jih, chybí vše...
4) Světla - zelený 99%, modrý - 79%, bílé - 90%, app lights - 80%, RETILS - 100%
5) 3D objekty mám zatím mergovaný z aktuální scenerky a cca to vůbec nevadí. Samozřejmě mám svoje představy, jak by prsty měly vypadat a hodně pruzení k těm momentálním (přehržel polygonů, ktarý by šly "vytexturovat"), ale současně si dovedu představit, že na apronu budou jezdit auta, autobusy (a v Ruzyni bohužel také) vozy s palivem a současně PIC a FO uvidí v hale chodit lidi. To by se mi líbilo :-)
6) momentálně řeším stroby, páč ty default 1) nejdou použít a hlavně 2) vypadají nerealně.

7) - jakákoliv ruka ovládající gmax a chtějící pomoct je kurevsky vítána. Jsem i schopen poskytnout krátký výcvik (max 2 hodiny - v Praze 6)
8) jakákoliv ruka ovládající Photoshop/Photopaint/gimp a chtějící pomoct je velmi kurevsky vítána (výcvik neposkytuju).
By radbrad4
Jindro, pokud budeš potřebovat jakoukoliv pomoc co se práce s texturami týče, dej vědět. Jsem schopen photoshop intermediate (prozatím bych třeba mohl [UŽ TO SEM NEPIŠ - cenzurováno by JM] - je to taková blbá piplačka :-) ).
By Ico
Naaaaadhera mnam mnam :)
By bulik4lg
Tak mám ještě jeden dotaz..:)
je možný těm světlům přiřadit třeba tři stupně svítivosti..?
bo když je kouřmo/mlha, tak to svítí tak akorát, ale když vidim ten screen v noci, tak mi to přijde \"přesvícený\"..
asi to nende, co..?
By SenorAmigo
[quote="bulik4lg"]A jinak podle L-14, pokud to správně čtu, by měla být edge lights bílá..[/quote]
Jo, je to v něm tak, že postranní jsou bílé barvy a poslední třetina by měla být žlutou z důvodu uvědomnění si blížícího se konce dráhy, ale já myslim že pro naše lítání to stačí celé bílé. :)
By Čondra
Ježiši jakej somrák si tu zase léčí komplexy, že dal všem příspěvkům starším, než 16.11. palce dolů? Ale úplně všem? Pořád si myslíte, že je ta karma k něčemu dobrá, jo? :)