VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Vasek Machan
Hola amigos,mám problém s letadlem,kontkrétně s B737-500,vždycky při finále,když jsem usazen na ILS,asi 7NM od prahu dráhy mi letadlo začne uhýbat silně doprava,tudíž pokaždý musím vzít letadlo do ruky a rychle ho srovnat. Nevíte někdo prosím jak tento problém vyřešit ? Stalo se to už někomu ? díky za případné odpovědi
By SenorAmigo
No asi by to chtělo nejnovější Service pack na Wilco B737 a pak také nejdříve zkus nalétnout LOCalizer pomocí headingu a pak ho zkus zachytit tlačítkem LOC a pak až to přepni na APP. Někdy to u Wilca pomáhá. Nic dalšího mě nenapadá.
By Gelba
2) FMC by se mělo ještě zrestartovat po vypnutí IRS
By Tommy
Ahoj, rozhodl jsem se, že zkusím TSS CFM 56. Zatím jsem ho dal jenom do defaultu, protože si tím nejsem jistý. Zvuk volnoběhu je dobrý a i shutdown by šel, ale ten startup se mi moc nelíbí, takovej divnej. Je fakt, že oproti zvuku startupu PIC 737 je to suprovej zvuk, ale když porovnám zvuky TSS IAE na A320 a TSS B767 tak je to slabota. A zvuk klapek je tky nanic, odpovídá asi tak vysunutí z 0° na 1°, ale když dá člověk z těch deseti na 40° tak se ten zvuk opakuje, to bzučení elektromotoru je pak hrozný, že se to člověku nelíbí. Tak jsem přemejšlel, že bych ty zvuky namixoval...tak se chci za 1) zeptat jestli to jde a neublíží to tomu a za 2) jakej máte na ty zvuky názor, jestli to má člověk do wilca strčit nebo ne, protože wilco má spousta zvuků, který v tom balíčku nejsou.

Dík za každou odpověd :)
By Jindřich
1) klapky nepohání elektromotor, fuj!
2) čemu ublížit? Vše jde zazálohovat a potom zase kdykoli vrátit.
3) jsem si kdysi se zvuky hrál a není to žádná prdel.
4) to, že má Wilco FT spoustu jiných zvuků nemá s FS nic společného. Zkus na svém PC vyhledat a přehrát si třeba zvuky GPWS.
By Tommy
No, zvuk mi to rozhodně připomínal, ale to je jedno. Zvuky GPWS a jiné má wilco uplně jinde, to vím. No zkusím to. Dík.
By Filip
[quote="Jindra"]1) klapky nepohání elektromotor, fuj![/quote]
Co pohání klaky?
By Čondra
Hydraulika

EDIT: The flaps and slats are normally operated with hydraulic power from the Left Hydraulic system. (B757/767)
By Filip
Jo a hydrauliku pohání motory letadla a nebo elekromotorky, když nejedou hlavní motory... Pokud to dobře chápu.
By Čondra
1)Flap and slat position is controlled with the Flap Lever. Moving the lever provides a signal to the flap Power Drive Unit (PDU) which moves the flaps to the selected position. As the flaps move toward their selected position a signal is sent to the Slat PDU which drives the leading edge slats.

2)When the hydraulic driven generator is supplying electrical power, hydraulic flow to the slats and flaps Power Drive Units is reduced, resulting in increased slat and flap operation time.

U 737 nevim. Mam CBT jen na 757 a 767.
By Filip
Jo, tak to je asi u 737 podobné. Teď jsem po chvíli hledání našel na 737 toto: ...\"A and B hydraulic systems have an engine-driven pump and an AC electric motor-driven pump. System A engine-driven pump is powered by the No. 1 engine and system B engine-driven pump is powered by the No. 2 engine. An engine-driven hydraulic pump supplies more fluid volume than the related electric motor-driven hydraulic pump.\"...
By Pavel
Zvuky v FSce, pohled pod kapotu
Zvuky u defaultních letadel + základní zvuky addonů (motory, klapky, točící se kola,...) jsou ve složce sounds a jsou ovládány nativně FSkou. Doplňkové zvuky jako hýbání přepínačem v kokpitu, GPWS, letuška,... jsou ovládány pomocí gauges (.gau). Zvuky lze ovládat jen gauges v Cčku (tedy .gau soubory, což jsou speciální DLLka), nikoliv XML gauges (.cab soubory, normální archív jako třeba RAR, pouze s ochranou proti úpravě). Proto zvuky jako GPWS apod jsou obvykle uloženy jinde, než základní zvuky z FSky (a do těchto bych nikdy nezasahoval, protože nemáme možnost kontroly souboru, který je řídí (protože je v .gau, kterou nelze rozbalit)). Nativní FSkové zvuky kontrolovat lze, jsou řízeny nějakým cfg souborem ze složky sounds, který lze normálně v notepadu upravovat.

PB
By Tommy
Ahoj, nedávno jsem do jednoho vlákna psal o problému se samovolným vyšlápnutím pravého pedálu. Je to problém dost otravný, protože člověk neví kdy to čekat a srovnat to je občas taky složitější....ale k věci: chtěl bych Vás poprosit, kdyby kohokoliv zde cokoliv napadlo, ať to napíše, protože je to Wilcem 737, nedělaj to ani Airbusy, ani ATR, ani PMDG 737, ani IFly 737 a ani captainsim 707, 767 a C-130 od JustFlight...to bych ale tady vyjmenovával všechny éra co mám...musím tak vypínat joy, protože CMD nepracuje s nohama a tak se vždycky vyšlápne pravačka...jinak mám overforce vypnutý...je dost obtížný s tim vzlítnout(...natož přistát na dráhu :P )

Dík všem za rady! :)
By Dagger
Já furt trvam na svym bočnim větru :)
By Tommy
Tak když se to stane i na standu? Ten to není :)
By Tommy
Pánové, jsem dežo.. :D sice jsem o tom nevěděl, ale nějak je nakódovanej na jedno kolečko na joyi na pedály...\"ruddertrim\" :D Taže dík za pomoc, už je to ok :)
By Adam
Zdravím, hoši! :)
Dnes jsem si všiml, že pokaždé, co do CTR-fuel-nádrže něco natankuju, v kokpitě mi ukazatel paliva ukáže vždy o cca 40 kg paliva méně, než v nádrři skutečně je. U bočních nádrží je to v pohodě – když v FS-payload-menu zvolím do nádrže č. 1/2 např. 1 000 kg, tak ukazatel ukazuje hodnotu správnou, tj. těch 1 000 kg. Kdybych těch 1 000 kg zvolil do CTR-nádrže, ukazatel ukáže pouze 960 kg někdy je odchylka i vyšší. Jde mi o přesnost, proto bych se tímto rád nějakého Wilco-pilota na tenhle problém zeptal, popř. bych uvítal vlastní zkoušku.
P. S. Když tedy do CTR dám 50 kg, ukazuje mi, že v ní mám 0 kg, ale přitom FMC těch 50 kg k total fuel započítává…

Jakýkoliv nápad vítán!
Díky!!

Adam
By Alfista164
Zdravím,

mám stejný problém.. Vždy je to ovšem jen o 40kg. Tak dávám víc o 40kg.. :) Myslím ale, že je to vcelku zanedbatelné... Dělá to i přes service packy apod. Jediné řešení o kterém vím je, že dáš prostě o 40kg víc..
By Adam
Ahoj, Tome! :)
Díky za odpověď! Ujistil si mě, že tento problém nemám jen já, a nemusím tedy kvůli tomu reinstalovat třeba několik svých addonů a zkoušet, zda to má, či nemá na to vliv… Jo, asi to tak bude. Sice jsem s tím laboroval dlouho, prošel X stránek na googlu, a nikde nic. Různě jsem zkoušel měnit kapacity nádrží v .cfg apod., ale nic. Ale máš pravdu – těch 40 kg je opravdu zanedbatelných! :) Ale víš co, nedalo mi to, a tak jsem se pro jistotu zeptal.
Každopádně děkuji za ujištění, ostatně, na tebe, jako na vášnivého letce PIC 737-400, jsem spoléhal! :)

Pěkný zbytek večera,
Adam
By Alfista164
Není zač! ;) Občas ty plechy prostě zlobí no.. Nedá se nic dělat, musíme se přizpůsobit.. :)

Nápodobně hezký večer.
By Filip Blahout
Mám pár dotazů ohledně 734, které bych potřeboval objasnit, nicméně tak nějak od někoho, kdo to opravdu ví, sám informace mám, nicméně nevím, jestli všechny postupy v tomto dělám správně. Tyto postupy dělám tak, že jedna paní povídala.

1. Kdy, jak a za jakých podmínek zapínám/vypínám wing a eng anti-ice
2. Kdy zapínám APU na cílovém letišti. Při rollování ke gate?
3. U mě stokrát opakující se téma - lights. Landing - zapínám před vstupem na RNW, vypínám v FL100/zapínám v FL100, vpínám při opuštění dráhy. Nezapínám při mlze. Runway Turnoff - zapínám pouze pokud si potřebuji \"přisvítit\" při rollování. Musím vypnout při vstupu na RNW? Taxi - zapínám před taxování, vypínám s Landing v FL100/zapínám při zachycení ILS, vypínám po dojezdu ke stojánce. Logo - na vlastním uvážení, prostě při šeru, tmě. Zapínám po nahození BAT a vypínám v FL100/zapínám v FL 100, vypínám při shutdownu. Position - tady moc nevim. Po zapnutí BAT dávám pozici STEADY. Před pushback zapínám STEADY A STROBE. Nevím. Anti collision - zapínám při před pushback a vypínám po dojetí ke stojánce. Wings - nikdy jsem snad nepoužil. Podlě mě osvětlení křídel, když v noci chci udělat vizuální kontrolu křídla.
4. Jak funguje a co je přesně IRS. Co jsou znamenají jednotlivé pozice na přepínači na overheadu. Kdy dávám jakou pozici?

Postup u APU a Anti-ice radši nepopisuji, protože vim, že to dělám určitě špatně. Prosím o rady :) Díky
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7