VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By Adam
Ahoj!
No, už si vzpomínám – taky jsem měl přesně takový problém (s FSX), ale jak jsem ho vyřešil, si už přesně nepamatuji. Avšak jsem někde našel nějakou radu…
1. Odinstaluj si kompletně FSCopilot a FSInn (pokud máš nainstalovaný), a to přes „start“, „ovládací panely“,…
2. Jak jsi psal „C/program files (x86)/microsoft games/microsoft Flight Simulator/modules/FSCopilot.dll“, tak mi není jasné, proč tam není místo „…/microsoft Flight Simulator/…“ „microsoft flight simulator X“ – protože pak by to chybě odpovídalo; takže se zkus podívat do „C, program files (x86), microsoft games“, jaké složky tam máš. (Měl bys tam mít pouze „Microsoft Flight Simulator X“.)
3. Přímo z této stránky „http://flightsim.apollo3.com/files/fs-files.html“ stáhni nejnovější „SetupFSInn13.exe“ (FSInn) a „SetupFSCopilot17.exe“ (FSCopilot).
4. Měl bys také stáhnout na opravu registrů z téže stránky „FSXfix.exe“, ale i „FS9Tool.exe“, a poté (ještě před instalací samotného FSCopilota) oba dva soubory spustit (říkám, i to raději jako správce…).
5. Pak spusť instalaci toho FSCopilota, co jsi stáhl z výše zmiňované stránky (jako správce), pak takhle nainstaluj i FSInn.
…No, vzhledem k tomu, že jsi měl problém s instalací FSCopilota, tak nemusím pokračovat, co a jak dál; prostě to zkus takhle a napiš, jak jsi na tom (zda už jde FSCopilot nainstalovat, či ne).
Hodně štěstí :-)!
P.S. Pokud ani to nepomůže, pak bych zkusil si tu hlavní složku FSX přejmenovat pouze na „Microsoft Flight Simulator“ – bez toho „X“. (Bylo by to sice divné, ale zkusit se to může.)
Adam
By Adam
Ano. Někdy však ani to nepomůže a musí se program (někdy i FSX či FS9) spouštět přes kompatibilitu Windows XP (pokud máš Windows 7, ale v některých případech raději i u Visty). …Pravým tlačítkem myši se klikne na ten program, dále „vlastnosti, kompatibilita“ a vybrat nejlépe režim pro Windows XP… Avšak musím dodat, že jednou jsem s tímto měl problém – že jsem měl zaškrtnutý u FS9, aby se spouštěl jako pro režim Windows XP (viz výše), a to kvůli jednomu addonu, myslím. Jenže pak jsem měl problém s Wilcem (737) – vždy, když jsem načetl let s Wilcem (737), tak prvních 5 minut to bylo v pohodě – fps kolem 50, pak však najednou fps spadlo na pouhých 10 a furt lítalo kolem tak malých hodnot… Ale jakmile jsem režim kompatibility (u FS9) odškrtl, vše jelo v pohodě… Možná to někomu, kdo má takový problém, pomůže.
Adam
By torpy68
A co kdyby se cpal tak chytre do svejch veci? Nikdo se tady stebou o nicem nebavi. ty chytrej panacku.

Pozor,opatrne...toto určite není posledná vec v ktorej potrebuješ poradiť,takže načo si tu robiť zlé meno...
Inak v tých odkazoch nájdeš uplne všetko :)
By Nathaniell
[quote="R2831"] Ja ale nepotrebuju jeho hloupe pripominky na tema ktery resim s nekym jinym..[/quote]

Pokud se chceš bavit v soukromí, tak používej e-mail, ICQ, Skype apod. Fórum je od toho, aby mohl psát každý. Odpověď jsi dostal k tématu i s dobrou radou. V čem je problém?
By Nipik
\"A co kdyby se cpal tak chytre do svejch veci? Nikdo se tady stebou o nicem nebavi. ty chytrej panacku.\"

hehe to ja být řídící tak kdybych tě potkal na lkaa asi by tě čekalo vektorování do pole :D
By Pavel
Chtěl jsem dotyčného poslat do wikipedie, ale asi mu je má rada u ocasních ploch, tak ať si poradí sám.
By Čondra
Hm.. Koukam, že mi tu kvete konkurence :)
By Adam
Tak jo, piloti, jsem tu! Hlavně klid, žádné hádky ;)! Všechno se dá vyřešit po dobrém :)… Takže, abych pravdu řekl, přímo v nastavení samotného FSInnu se příliš nevyznám (taky jsem s tím měl problémy; nevěděl, jak nainstalovat a nastavit repainty, atd. /proto jsem přešel na SB/ – neříkám, že je FSInn špatný, ale mně moc nesedl). …Takže proto bych doporučil si přečíst to, co kluci výše posílali – odkazy na návody, pak jsem i já našel jeden návod, a to, jak se připojit na Vatsim pomocí FSInnu, základní informace o nastavení chatu, typu letadla,… http://www.youtube.com/watch?v=00RQHNQ1Mio (Doporučuji; taky jsem se tímto řídil.) Pokud narazíš ještě na nějaký problém a NIKDE NENAJDEŠ JEHO ŘEŠENÍ, obrať se na nás ;). V tuto chvíli ti já opravdu víc neřeknu…
Adam
By amalka
Další posty na toto téma budou z důvodu opakované duplicity promazány. Pokud má pan Rentier dotazy na p. Adama, nechť to řeší soukromě. Pokud má dotazy k FSInnu, které ještě nebyly probírány, rádi se je pokusíme zodpovědět.
By roadmonster
[quote="oupa"]Já osobně, aby mi to fungovalo, musím ručně zaregistrovat všechny OCX, tzn. admin command line > regsvr32 FSCopPushBack.ocx například a postupně takto všechny ocx ve všech adresářích FSFDT. Bez toho se objevují různé chyby, nefunguje to správně. U někoho to může být třeba jinak, nevím.[/quote]

Pro mě osobně se zprovozňování FSX na Win7 64b stává noční můrou. Zkusil jsem ty registrace ocx dle Oupy, nicméně mi to hází chybu
(viz obr. 2).

Simulátor jako takový se mi spouští celkem OK, ale pokusím-li se přidat první add-on scenérii, mám okamžitě problém. Ve scenery library tam, kde se vybírá složka s add-onem, mi ji to místo výběru (fungoval v XP naprosto OK) otevře. Díky tomu nejsem schopnej přidat vůbec nic (viz obr. 1)
By oupa
PZ : UAC vypnuto / zapnuto? Bohužel ses nedržel naprosto základního doporučení - nemít FSX a FSFDT v ProgramFiles. (http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic. ... 170#p84170). Pokud máš zaplé UAC, tak podle mě nemáš na screenshotu puštěnou správcovskou konzoli a proto ti regsvr32 vrací chybu.

BTW:Scenérky se přidávají přes \"hack\" - jakmile ti to tu složku otevře, klikni někam do plochy v tom dialogovém okně, to už tady je na fóru popsáno.
By roadmonster
VO: Sorry, já totiž tvoje \"naprosto základní doporučení\" viděl až příliš pozdě. Ale moc toho tam nemám, ještě pořád to můžu odinstalovat a začít znovu. Umíš nějak stručně popsat problémy, které mě můžou instalací v Program Files potkat?

Ad UAC - už Amálka mi to radil, měl jsem to vypnuté a teď koukám, že už to zase funguje, tak moment, zkusím znovu.

EDIT: Nešlo by všechny ty příspěvky \"někde tady ve fóru\" uceleně přesunout do Wiki? Předpokládám, že postupem času bude víc a víc uživatelů přecházet na Win7 a tedy se tu pořád bude někdo vyptávat, jako teď já. Vlákno o instalaci ve Win7 jsem totiž hledal a nenašel.
By Pavel
Já jsem pro přesun do wiki, ale jelikož s touto problematikou zkušenosti nemám, tak bych v tom nerad udělal bordel (na lítání mám stále v dualbootu XPčka)... pokud by se někdo zhostil obsahové části článku do wiki, tak rád pomohu se zbytkem (formátování, vložení screenů,...).

PB
By tmx
Mám problém s FSFDTCP.exe.
Nějak to vůbec nedokáže vyklízet paměť, roste to a roste a žere víc a víc (a to pomíjím, že žere asi 30 % cpu). V neděli mi spadla FSka na finále na Mallorce, FSFDTCP.exe v tu dobu žralo asi 600 MB RAM, teď mi spadla nad IAF v Dublinu, tento proces mi žral skoro 700 MB a 20-30 % cpu (přičemž FSX.exe mi žere tak giga a 50 % cpu). Scenérku bych vyloučil z podezření, na Mallorce jsem se od té neděle měl asi 6 pohybů a bez problémů. Nějaká rada kromě reinstalu celé FSky nebo použití SB4? :D Ještě dodám, že s prioritou procesu mi nejde hýbat, to taky moc nechápu proč. :/
By Tadeas01
Dobrý večer,
tak přicházím s dalším problémem. Nainstaloval jsem FSINN a FSCopilot a udělal vše podle návodu uvedeného na wiki vacc. Pak se mi po spuštění Control panelu vyskytlo několik chyb (např. spouštění aktualizací MS Office Enterprise, což nemá s FS nic společného) a nešlo s ním moc manipulovat. Dozvěděl jsem se, že mám spustit CHAT na Control panelu jako správce, v čemž byl problém, protože se mi CP vůbec nespustilo a objevilo se tam, že chybí VATSIMVL.ocx. Tak jsem oba programy odinstaloval a rozhodl se pro opětnou instalaci. No a když jsem byl na začátku instalace FSCopilot 1.7, tak mi tam hned na začátku naběhlo: \'\'Your FSInn version is not compatible wtih this FSCopilot\'s verison! You will have to update FSInn.\'\' Může být toto zdrojem předchozích problémů? A jak toto řešit?
By Jindřich
Uplně tomu nerozumim. Takže máš ve FS rozchozený SquawkBox? Naco FSInn?
Včera jsi byl připojený na LKPR jako BAW856 a evidentně nějak vysílal na frekvenci LKPR_APP - proč jsi nezkusil ten \"radio check\"?
To je totiž uplně všechno co pro lítání na VATSIMu potřebuješ. Být vidět, být schopen slyšet ATC a být schopen ATC něco říct. Zbytek už tě naučíme přímo online :)
By Adam
Ahoj,
no, zkus odinstalovat vše, co se FSInn a FSCopilot týče, stáhni a spusť http://www.apollo3.com/download/download.php?id=44; zkusil bych promazat registry (třeba Ccleanerem) — vím, že jsem s nimi měl také v souvislosti s FSinnem problémy; a dále zkus pokračovat dle tohoto návodu: http://forums.vatsim.net/viewtopic.php?f=43&t=20466.
Bude-li se problém nadále vyskytovat, vymyslíme něco jiného.
P. S. Tento problém jsem já osobně nikdy neměl, ale dle výše zmiňovaných postupů, řekl bych, by se to mělo opravit.

Adam
By Tadeas01
Takže to nemusela být nutně chyba SB? Ten jsem totiž dneska odinstaloval a snažil se nainstalovat právě FSInn, což nějak selhalo, jak jsem již psal výše. Při tom SB mě právě zmátlo, že jsem se normálně s \'\'RADIO CHECK\'\' ozval a nikdo mi neodpověděl, tudíž mě asi ani nikdo neslyšel. Teda, na začátek v tom mám docela zmatek :-)
By Adam
No, vypadá to, že ani ne … vzhledem k tomu, co se na různých fórech o tomto problému píše, je zřejmé, že tento problém souvisí především s FSInnem… No, zkus postupovat dle toho, co jsem uvedl v předchozím příspěvku, a pak informuj.

Adam
By Tadeas01
Tak zítra to hned vyzkouším a uvidíme, dnes na to už není bohužel čas. Díky moc za rady a jakýkoli další nápad je vítán :-)
By George_L
[quote="Tadeas01"]Tak zítra to hned vyzkouším a uvidíme, dnes na to už není bohužel čas. Díky moc za rady a jakýkoli další nápad je vítán :-)[/quote]

V SB je tuším funkce, kde si nahraješ vlastní hlas. To Ti fungovalo?