VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
By Slon
Jen jsem to video trochu rychleji projel, ale myslím si, že toto je možná lepší. (lépe podáno)

http://video.google.com/videoplay?docid ... 553891683#

Taky na některém pořadu VIASAT byl jednou odvysílán pořad \"Tajné války CIA\" a to nemělo chybu. Agenti CIA tam otevřeně mluvili o 11. zářím. O tom, jak už rok dopředu stím někdo přišel, že se má tohle stát, o tom jak se teroriste učili s letadly jen zatáčet a ne přistávat. O Binu Ladinovi jak byl agenten CIA a mnohem víc. Doufám, že se mi povede najít to někde na netu.

....jo a pokud ještě v dnešní době někdo věří tomu, že to byli opravdu teroriste, kteří to měli na svědomí, tak si dejte facku a otevřete oči :)
By bulik4lg
[quote="Kory"]....jo a pokud ještě v dnešní době někdo věří tomu, že to byli opravdu teroriste, kteří to měli na svědomí, tak si dejte facku a otevřete oči :)[/quote]

zkus tohle napsat na periskop..:):) a budeš ukřižován..:):)
By Slon
[quote="radbrad4"][quote="Kory"]
....jo a pokud ještě v dnešní době někdo věří tomu, že to byli opravdu teroriste, kteří to měli na svědomí, tak si dejte facku a otevřete oči :)
[/quote]

Achjo, je to devět let a pořád je tu tolik blbců... Myslím že za takovejdle blábol by jsi byl ukřižován právem.[/quote]

12ti leté dítě promluvilo, které si myslí, že všechno ví. Já na rozdíl od Tebe se o tohle zajímám už dlouho a mám toho mrtě přečteného na to, abych mohl takový názor říct. Dokonce i 60% američanů věří, že v tom měli prsty američtí politici. To, že věříš tomu, co vidíš jen v televizi je Tvůj problem a je mi to úplně fuk, ale nic Ti nedává právo mi zde říkat, že jsem blbec. To si chlapečku odpust.
By ADIO man
[quote="Kory"]12ti leté dítě promluvilo, které si myslí, že všechno ví. Já na rozdíl od Tebe se o tohle zajímám už dlouho a mám toho mrtě přečteného na to, abych mohl takový názor říct. Dokonce i 60% američanů věří, že v tom měli prsty američtí politici. To, že věříš tomu, co vidíš jen v televizi je Tvůj problem a je mi to úplně fuk, ale nic Ti nedává právo mi zde říkat, že jsem blbec. To si chlapečku odpust.[/quote]

Teď mi tu chybí tlačítko Like it.

To Loose Change je taky velice zajímavý, díky za dobrej tip. :)
By bulik4lg
mno.. že tomu věří 60% američanů ještě nic není = není to směroplatný..:) to jsou vážně blbci..:D
nicméně.. a) je fakt, že nadávky si mohl odpustit
b) i já jsem zastáncem konspiračních teorí, ať už jde o 11.9.2001, nebo o vraždu JFK apod.
c) jak se říká \"na každém šprochu, pravdy trochu.\" a věřím, že tomu tak je i v obou zmiňovaných případech.. byť je fakt, že vražda JFK se dá lépe prokázat i jen laickým pohledem na věc, v tomto případě hlavu prezidenta kterak po zásahu kulkou míří prudce dozadu, zatímco podle vyšetřovací komise L.H. Oswald střílel zeshora a zezadu, což vyvrací fakt, že byl jediným střelcem..
d) za vším hledej prachy.. a nejinak tomu bylo i během/po 11.9.2001
ale je fakt, že na tohle téma by se tu dalo diskutovat věčně a stejně bychom se ničeho nedobrali.. bohužel..:(
By bulik4lg
[quote="radbrad4"]Ne. Tohle si odpustit nešlo. Čistě selským rozumem všem normálním dojde, že by do toho muselo být zapojeno tolik lidí že by takovou dobu někdo nevydržel mlčet a veřejně o tomto promluvil. Taky by mě zajímalo co se stalo s pasažéry letů American Airlines 11 a 77? Když by normálně přistál, asi by se někdo z pasažérů divil, že vlastně zahynul při nárazu do WTC, co?
Klidně si buď omezenej dál, čistě tvůj problém. Ale nepiš sem takovýhle sračky. Konec.[/quote]

Ono.. je konspirační teorie a konspirační teorie..
Já nevěřim, že do dvojčat nic nenarazilo a že v těch letadlech nebyli teroristi.. Nicméně mi vadí, že dodnes není dostatečně vysvětleno několik věcí, které stojí za zmínku a které jsou "opomíjeny"..
Takže ano, jsou to bláboly, že se někde na netu objevily "zaručené informace" o tom, že dvě letadla bezpečně přistála někde mimo NY. Jsou to bláboly, že letadla byla dálkově řízená..
Nicméně.. jak je možný, že železobetonová konstrukce dvojčat se zřítila k zemi jako kdyby to bylo celé z papíru..? Jak to, že i železo shořelo na uhel..? jak je možný, že několik hodin po útocích se "zřítila" i další budova WTC, jež byla zasažena jen troskami a nenesla hlavní tíhu nárazů a doslova se sesunula sama do sebe..? (pusť si někdy nějaký video z řízených demolic a z pádu týhle budovy..)
Těch otazníků je tam celá řada..
Pokud mi na všechny dokážeš odpovědět fundovaně bez toho, abys mě nazval blbcem, tak pak možná uvěřim tomu, že Bush o ničem nevěděl, Rumsfeld jakbysmet a že CIA v tom nemá prsty..
By ADIO man
[quote="bulik4lg"]d) za vším hledej prachy.. a nejinak tomu bylo i během/po 11.9.2001
ale je fakt, že na tohle téma by se tu dalo diskutovat věčně a stejně bychom se ničeho nedobrali.. bohužel..:([/quote]

S timhle souvisí světový války. Proč myslíš, že šla USA do obou válek? Kvůli ziskům, které z toho měla centrální banka.
Tohle je krásně vidět v tom ZeitGeist, kde se poslední třetina na tohle zaměřila.

[quote="bulik4lg"]Těch otazníků je tam celá řada.. [/quote]

Nebo proč se i pár dní po zřícení našla v základech WTC roztavená ocel ? Přičemž hořící kerosin dosahuje teploty max 1100°C a ocel se taví až při 1600°C. Promiň, ale na nevinu Bushe a dalších vážně nevěřim.
By Slon
[quote="ADIO man"][quote="bulik4lg"]d) za vším hledej prachy.. a nejinak tomu bylo i během/po 11.9.2001
ale je fakt, že na tohle téma by se tu dalo diskutovat věčně a stejně bychom se ničeho nedobrali.. bohužel..:([/quote]

S timhle souvisí světový války. Proč myslíš, že šla USA do obou válek? Kvůli ziskům, které z toho měla centrální banka.
Tohle je krásně vidět v tom ZeitGeist, kde se poslední třetina na tohle zaměřila.[/quote]

Když už jsme u těch peněz, tak amikum se to vyplatilo ty budovy zničit. Týden před tím to pojistili na šílenou částku a pak bum. A poté samozřejmě následovala válka, kde šlo američanum jen o ropu.
By mascius
[quote="radbrad4"]Ne. Tohle si odpustit nešlo. Čistě selským rozumem všem normálním dojde, že by do toho muselo být zapojeno tolik lidí že by takovou dobu někdo nevydržel mlčet a veřejně o tomto promluvil. Taky by mě zajímalo co se stalo s pasažéry letů American Airlines 11 a 77? Když by normálně přistál, asi by se někdo z pasažérů divil, že vlastně zahynul při nárazu do WTC, co?
Klidně si buď omezenej dál, čistě tvůj problém. Ale nepiš sem takovýhle sračky. Konec.[/quote]

Hele, ty šášo, tady jde vidět, že ses fakt díval jenom na tv, nebo já nevím. Ono je jasné, že tam teroristé byli a naletěli do těch budov, ale to je tak všechno, co teroristé udělali. Nikdy by to nedokázali tak dobře naplánovat, akorát se na to nejlépe hodili a myslím, že pro usa není problém si někoho takhle pořídit, aby to tam napálil a tím odešel do večného ráje, diť si je proboha sama USA vytvořila. Čistě selským rozumem, kdyby ses někdy podíval i jinde než na TV NOVA, tak bys věděl, že promluvilo hodně lidí, některých se zbavili a někteří mluví stále, ale ve všem jsou dneska peníze. Jak už tady někod psal, nemá to cenu řešit, protože tím se nic nezmění, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak prostě je tam tolik věcí, kterých nesedí, že to snad nikdo ještě neviděl. Už jenom to, že to usa vlastně pomohlo, k tomu už není co dodat. Kdybys chtěl tak ti tu můžu vyjmenovat plno nesrovnalostí, které jsem se za 9 let co se o to zajímam dozvěděl a myslím, že k tomu jedna stránka ani nebude stačit. A jestli se někdy s jasným důkazem potvrdí, že to byla celá práce teroristů, tak větší štěstí, které by při někom stálo jsem v životě neviděl, protože tohle by bylo možné snad jenom ve filmech :D
By CSA433
Člověk, který věří, že to nebyl \"inside-job\", tak je buď blázen, nebo pitomec.
By ASG29
Řízená demolice... Nechtělo by se to trochu zamyslet nad tím, kolik trhaviny by bylo potřeba a hlavně umístit ji tak, aby o tom prakticky nikdo z lidí pracujících ve WTC nevěděl? Že má kerosen menší teplotu hoření než při jaké se taví ocel? Nechcete vzít v úvahu, že tam nehořelo jen palivo, ale kompletní vnitřní vybavení budov? Víte, je rozdíl v konstrukci domů jaké znáte tady a těmito ocelovo- betonovými skelety.

A teorie, že si to amíci sami naplánovali a provedli, je taky dost přitažená za vlasy. Jejich patriotismus je neskutečný, ten by jim buď nedovolil, nebo velice hodně svázal ruce k provedení \"atentátu\" na tolik tisíc amerických občanů. Dokázali by třeba s menším skoro prázdným letadlem spadnout na nevyužívanou část Pentagonu nebo narušit elektrickou síť apod. Ale tohle ne.
Pravdou bude nejspíše to, že se díky válce mezi jejich vlastníma agenturama, která je všeobecně známá (a nejen mezi něma, stačí si připomenout nevraživost mezi armádou, letectvem a námořnictvem) a taky bojem o koryta uvnitř jednotlivých agentur, nechali nachytat na švestkách. Prostě věděli, že k něčemu dojde, asi i věděli k čemu a kdy, ale z nevraživosti si mezi sebou nic nesdělili. Přeci nebudou vytrubovat do světa, že se jedna agentura nabourala do jiné a špicluje ji proto, aby získala \"munici\" proti ní.....

Taky je dobré si něco zjistit o vztahu Bush st. a ml. Bush ml. potřeboval záminku k invazi do Iráku, ne do Afghánistánu. V té době byl Afghánistán prakticky paralyzován, uvnitř vládl chaos a boj mezi Talibanem a zbytkem. Mohla za to bratrská pomoc američanů a poté rusů. On potřeboval dokázat, že rozhodnutí jeho táty neobsadit (okupovat) Irák v první válce bylo špatné. Ano, šlo tam o vliv na těžbu ropy. Zatímco Bush ml. chtěl pod záminkou \"odstranění hrozby ze strany Saddáma\" násilně obsadit Irák a dlouhodobě ho okupovat (k tomu by mu mohl dopomoci Izrael s tichou podporou okolních arabských států, protože ti měli na Saddáma spadeno všichni), tak Bush st. preferoval vnitřní rozklad Iráku (viz. nevraživost sunitů, šiítů a kurdů), čekal na občanskou válku.
Ono co by jste čekali od člověka s tak nízkým IQ? Nic než jen egoismus.
By bulik4lg
Ha.. Trochu debata na úrovni, bez urážek.. No fajn..:)
Umístění trhavin..
Je jasné, že trhavin by tam muselo bejt kvantum. Nicméně, pokud sis pustil to video, co jsem linknul, viděl bys teorii zobrazenou tam.. Pokud hořící kerosin měl nižší teplotu než tavící se ocel, není podle mě možné, aby cokoliv, co hořelo v horních patrech budov (co tam mohlo hořet..? papír..? tužky..? kopírky..? - tohle všechno by přidalo dalších 250-350° na teplotě..??) způsobilo jejich totální kolaps. Oficiální stanovisko prý bylo, že se začala uvolňovat jednotlivá patra.. Ok.. dejme tomu.. Ale to padaly jen samotné betonové desky.. Nikoliv ocelová kostra budovy. Takže pokud nezůstala ocelová kostra stát a složila se jako domeček z karet, co způsobilo její totální kolaps..? Co způsobilo, že se ocelové nosníky celé konstrukce roztavily..?? Vždyť, znovu opakuju, hořela jen některá horní patra budovy.. Nehořela budova celá.. Ano, kov je tepelný vodič, ale že by se to celé roztavilo je podle mě trochu sci-fi.
Plánování a provedení.
Teorie, že si to amící sami naplánovali přitažená za vlasy není.. To, že si to provedli sami, v podstatě je nesmysl, ale ad absurdum si to vlastně sami provedli.. Byli tam sice atentátníci oficiálně z jiné organizace.. Nicméně je všeobecně známý fakt, že Usáma byl CIA velmi výrazně podporován za doby války v Afghánistánu proti Rusákům. Nevěřim tomu, že by si Al Kajda, která je schopná provést bombový útok (a lá sebevražedný bombonosič, nebo stylem dones bombu na sedačku v buse), byla schopna naplánovat a hlavně FINANČNĚ zajistit tak náročnou akci, jakou bylo tohle. A jsem celkem přesvědčenej o tom, že v tom mají prsty i židi.. Když už pomineme fakt, že nájemcem WTC byl jistý židovský nemovitostní spekulant, tak první informace v TV po útocích poukazovaly na to, že se jednalo o \"palestinská komanda\".. A komu jsou Palestinci nejvíc trnem v oku..???
Takže.. tvrdit, že si to amící nenaplánovali, resp. že se na přípravě a provedení nepodíleli je podle mě trochu zcestné. Píšeš tu o nevraživosti mezi jednotlivými agenturami.. Ale zároveň píšeš o patriotismu.. A tady má tvůj největší argument trochu mezeru.. Kdyby byli takový patrioti, za jaké je máš, tak by se jistě našel někdo, kdo by se pokusil těm atentátům zabránit.
A ještě jeden argument proti tvrzení, že by si to sami nenaplánovali.. Nedávno jsem kdesi četl článek (a teď si ale za boha nevzpomenu kde to bylo), že za vlády JFK se objevil tajný plán na vyvolání války s Kubou, který v sobě zahrnoval \"únos\" letadla s civilisty a útok tímto letadlem na jeden z vybraných cílů na území USA. Což by se následně hodilo na kubánce a už by to jelo.. JFK to tehdy smetl ze stolu a za nedlouho na to, byl v Dallasu v podstatě popraven.
Čili, pokud to není jen novinářská kachna, ale fakt, tak pak už nic nebrání tomu, aby se tento plán \"otestoval\" naživo 11.9.2001.
A ještě jedna věc.. Nechce se mi jaksi věřit tomu, že když byli amíci schopni za tak krátkou dobu najít Saddáma, že dodnes nedokázali najít Usámu. S jejich technologiema si myslim, že to není možné.. Jedině snad, že by Usáma od 11.9.2001 žil v jeskyni a nevytáhnul paty ven. Což se mi věřit nechce.
By Ondra
U. bin Ládina hledá USA od roku 1998 a je na něj vypsaný zatykač nikoliv za 11.září, ale za útoky na Amer. ambasády v Africe.
By ADIO man
To s tou Kubou bylo mám dojem v Loose Change.
Co se týče té demolice WTC. V jednom z těch filmů, bylo naznačeno jak se tam dostali. Když to shrnu tak:
1) Cca 4.9.2001 byli z budov odvolání hlídací psi, kteří uměli vyčmuchat výbušniny.
2) Cca 6.9.2001 bylo evakuační cvičení, při kterém se budovy WTC 1,2 a 7 kompletně evakuovali.
Takže jakmile budovy byli prázdné, nebyl problém tam nějaké ty trhaviny nainstalovat.
A neřikej mi, že by takhle vypadal nosník, po kolapsu budovy.
Obrázek
By Jindřich
Krom toho nějaký víkend před tím tam na celý víkend vypnuli proud, protože tam prý měnili nějaké kabely. Takže celá ostraha budov atd. byla nefunkční.
By CSA433
Že američani dělají blbce sami ze sebe navzájem mě celkem baví, ale to že lidi dělají blbce sami ze sebe, když věřej tomu, že by to američani sami sobě neudělali.

Historie hraje pro konspirační teorie...
By bulik4lg
[quote="CSA433"]Historie hraje pro konspirační teorie...[/quote]

Taky si myslim..
Lidi jsou svině a obzvlášť ti, co jsou u moci a prahnou po ještě větší moci, nebo co mají hromadu peněz a chtějí mít takové hromady dvě..
By ASG29
O činnost amerických bezpečnostních agentur se zajímám dlouho (ve spojení se špionáží a kontrašpionáží během studené války, hlavně kolem ponorek a technologiemi kolem nich), abych věřil tomu, že to byla \"vědomá nečinnost\", kdy jde o vliv a tím pádem o peníze. A ty jsou mnohem větší, než jaké by plynuly z ropy. Dále se zajímám o oba Bushe, zvláště po roce 1991. A vím, že mladšímu byla Al Kaidá i Ussáma naprosto šumafuk. Díky napojení na ropné firmy mu šlo o kontrolu nad iráckou ropou a v druhé řadě si chtěl zvýšit ego sesazením Saddáma a okupací Iráku (na tohle je dobré si prostudovat vše, co se těch dvou a jejich vztahu týče). A určitě nedělám ze sebe blbce, když jsem přesvědčený o tom, že \"odpálení\" WTC není prací amíků. Tím by se pak dalo říct, že Pearl Harbor byla taky práce jich samotných. A historie prokázala, že ač o všem věděli (o útoku, o místě, o dni i o cílech), tak díky své nadutosti tohle ignorovali. A přistání na Měsíci je taky konspirace???

Něco jiného je situace kolem Pentagonu, tam věřím, že šlo o útok z a do vlastních řad....
By bulik4lg
Já přece nepsal, že jsi blbec..;) K tomu se tu uchýlili jiní..
Právě proto, že už se tolikrát ukázala špinavost činnosti CIA, nevěřim tomu, že by CIA (či jiná agentura) v týhle prasárně neměla prsty. Abychom si rozuměli.. Nezpochybňuju to, že do dvojčat narazila dvě letadla.. ani to, že je řidili teroristi.. nicméně ten pád budov je pro mě velká záhada, stejně jako pád budovy č. 6 (nebo jaký to bylo číslo), do který nenarazilo absolutně nic a i tak to šlo celé dolů.
Ono totiž to, že Bushe zajímala ropa ještě nemusí znamenat, že o tom věděl. Tohle klidně mohla bejt \"privátní\" akce několika lidí, ať už to byl Rumsfeld nebo kdokoliv jinej..
Když už tu myšlenku mám rozvést, tak tohle mohla bejt akce podporující zbrojní průmysl (bude potřeba zbrojit, protože po tomhle se vyhlásí válka a na válku je třeba se připravit) a až jako druhotná akce byla okupace Iráku a následně Afghánistánu.
Pearl Harbour asi nikdo z nás tady nenapadal, tak nezabíhejme do absurdních polemik.;)
By Slon
[quote="ASG29"]Něco jiného je situace kolem Pentagonu, tam věřím, že šlo o útok z a do vlastních řad....[/quote]

?

Počkej..., ty věříš, že američané nemají nic společného s útoky na WTC, ale, že to ohledně pentagonu si udělali oni ? Trochu blbost, ne ?

Jako já nevím, jestli jsem to dobře pochopil, ale podle Tebe si američane naplánovali útok na pentagon sami....a to zrovna na den, kdy jim teroriste sundali WTC ? :D

Ne....blbost, to nemůže být tahle, asi to chápu špatně...vysvětli mi to prosím Tě, protože fakt jsem z toho vedle... .

Jestli mi opravdu chceš říct, že na pentagon si zaůtočili sami, ale s WTC nemají nic společného, tak ale promiň větší blbost jsem v životě neslyšel.
By ASG29
Ale proti této teorii hraje něco jiného:
za prvé, tak rozsáhlá akce by nešla ututlat. Právě proto, že se jednotlivé agentury navzájem špiclovaly, okamžitě by zjištěné využily proti druhým. A spolupráce těchto agentur mezi sebou je víc než nepravděpodobná, protože vliv na život (a potažmo politiku a ekonomiku) v USA a \"dojení\" rozpočtu v řádech několika desítek miliard dolarů ročně je neodolatelný. Za druhé: jak jsem psal, americký patriotismus je srovnatelný s \"fanatismem\" rusů za druhé svět. války. Američani jsou schopni obětovat tisíce civilistů kdekoliv ve světě - a i spojenců - ale doma se toho neodváží. Maximálně \"lokální ztráty\" v počtech jednotlivců, maximálně desítek. Při provalení se, že americká bezpečnostní služba (včetně armády) vědomě a z vlastního rozhodnutí a s vlastním přičiněním obětovala tisíce američanů, by došlo k rozpuštění oné agentury a dalších v tom zapletených, což by zvýšilo moc těch druhých. Což by bylo nepřijatelné i pro politiky. Za další: v té době nebyl primárním cílem terorismus. Bylo potřeba \"oživit ekonomiku\" (rozuměj - americké nadnárodní firmy potřebovaly peníze) a prim v tom hrály hlavně ropné společnosti. Ty byly napojené na Bushe ml. Irák byl jeho hlavním cílem jednak pro možnost ovládat jejich ropu (protože Irák byl ve vnitřním rozkladu) a taky díky jeho egu. Nemohl tátovi odpustit stažení se z Iráku hned po válce a nevyužít toho ve vlastní prospěch (tady je zajímavý postoj Bushe st. a jeho suity - minimalizovat vlastní ztráty, chvíli počkat a nechat udělat špinavou práci někoho jiného. Taky mezinárodní politice by to tehdy neprospělo, bylo jen pár měsíců /desítek/ po rozpadu sovětského bloku a USA získávaly vliv ve střední a východní Evropě).
Proto věřím, že pokud by bylo naplánovaného něco jako \"útok na USA\" vlastními lidmi, tak by to bylo právě ve stylu \"ala Pentagon\".
To zřícení vedlejší budovy mohlo přeci zapříčinit narušení statiky během zřícení WTC, to muselo vyvolat místní zemětřesení, zhroucení tisíců tun železa a betonu.... A instalace výbušnin do WTC - dovedete si představit, kolik výbušnin by se muselo instalovat? Nejen pro vlastní velikost budovy, ale nebylo přeci vůbec zaručené kam letadla narazí a jak. Takže asi by nikomu neušlo, že se po WTC pohybuje armáda \"dělníků\", co obnažují vnitřní kostru budovy, něco instalují, vedou někam nějaké dráty a potom vše znovu maskují.... Možná v americkém filmu by to šlo, ale ve skutečnosti....

Narážka na Pearl Harbor byla schválně: ačkoliv bylo všem (důležitým) lidem známo, co japončíci chystají, díky \"americké nabubřelosti a egoismu\" to nechali plavat. Stejně dopadli rusové v roce 1941, spojenci v roce 1940... Nejhorší je víra ve vlastní neporazitelnost.