Profik nejsem, ale hodny snad jo
...ono urcite pak nejaky profik doplni a opravi co tady napisu, ale v zasade...
T/O G/A oznaceni na plynu nema s procedurou samozrejme nic. Jde o nastaveni tahu motoru, ktery se pouziva pri vzletu nebo Go Around - jedna se o maximalni tah, ktery po vystoupani do urcite vysky a dosazeni potrebne rychlostise pak typicky redukuje na CL (climb).
Go Around se pouziva, pokud z nejakeho duvodu neni mozne dokoncit pristani - treba jako minule mi tam nekdo vlezl na runway. Standardne by Ti tohle mel rict ATC, nevim jestli existuje moznost ze si Go Around rekne pilot sam, ale mozna pokud vidi neco co ATC ne - treba houf jelenu na prahu rwy24

Co pilot pouziva je Missed Appraoch - to asi vis co je.
Co se tyce procedury, tak postup pro Go Around by mel byt stejny jako pro Missed Approach. Postup MA vzdy najdes popsany v mape pro dane letiste a drahu.
Jen tak z hlavy, pro rwy24 v Praze, v pripade ze dostanes G/A nebo hlasis M/A tak pridavas tah motoru, zatahujes podvozek a klapky - ne hned uplne(! - jako pri vzletu), a pokracujes v smeru drahy do vzdalenosti kolem 3,5nm od OKL (bod TP tusim)... Pak tocis doprava primo na VOR NER a stoupas do 4000ft. To uz Te v te dobe TWR predava na APP ktery Ti pak rekne co dal... pokud neni, tak bys mel letet na NER a bud Holdovat nebo zahajit opakovane priblizeni od NER.
Cheers,
B.
PS: A tematicky to s Circle to land moc nesouvisi
PPS: Tak jsem jeste vyuzil nekonecnou bazu znalosti - wikipedia a tady je link kde to je celkem jasne popsane
http://en.wikipedia.org/wiki/Go_around
Celkem me zaujala pomucka/pravidlo \"5 C\".
Otazka
Vypada to, ze G/A a MA jsou ekvivalentem, alespon co se hlaseni pilotem tyce. Je to tak?