Dostal jsem darem a skoro po roce od posledního příspěvku v tomto vláknu mohu konstatovat, že se nic nezměnilo.
Nefunkční ovládání předního kolečka, v podstatě nefukční pedály, nefunkční armování spoilerů a vůbec jejich ovládání, letěli jsme dlouho na flaps 1, pilot sice říkal, že je to ok, když letíme jen LKPR-LKKV v 080

, ale..., no já nic neříkal. Navíc, někde u BALTU se zatáhly. Chtěl jsem letět VOR (NDB) přiblížení a aby mi pilot řekl, co a jak jde dělat lépe, to ale nešlo, takže ILS no

On pilot ani moc nevěděl, jak nastavit FMC, které se ale od AE. Airbusu liší, takže jsem nakonec taky zakufroval, jo CLR zůstává viset, takže je to docela boj. Nesvítí kontrolky pro AP (AP2 ano) a ATHR, ale nějak to trasu i s direm letělo.
Přistávali jsme v noci a docela mě překvapilo, že efekt světel se blíží nule.
Po trochu delším přistání (fakt hodně hodně citlivé řízení - vyplaval jsem

) jsme na LKKV jen tak tak dobrzdili (ono bez brzd to jde blbě - Autobrk asi nic (nesvítily, na ECAMu nebyly a i přes to Airbus dosedl)), nohy nic.
No, dobrzděno a hurá na stání, jen zatáčet se musí pouze pomocí motorů (pro mě konečně něco nového, co jsem ještě doma nezkusil).
Při pojíždění se chci ještě z okénka mrknout, jestli někde není provoz, ale venku je jen černě natřená stěna a vypínač na světla. Na tomto simulátoru máte v lajně před sebou jen 3 LCD panely, což na reálnosti rozhodně nepřidá, opět zážitek skoro jako doma. Asi si doma z krabice vyřežu kokpit, položím si ho na stůl a před sebe dám telku.
Za dárek od milované manželky jsem vděčen, a jsem velmi rád, že byl pořízen ve slevě a jen na půl hodiny. Nikomu dalšímu, kdo sic chce opravdu zaletět, bych ale za těchto podmínek
NEdoporučil ani ve slevě.
(Původně jsem chtěl okruhy na LKPR s různými přiblíženími - vysvětlení, upozornění na chyby a instruktáž pilota, to je ale vzhledem ke znalostem simulátoru a jeho velmi špatné funkčnosti nesmysl

).
Jinak obsluha super a dělají dobré kafe.