VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By Miquel
A už se mi stalo teď, že mi to běželo a zase nic teď a to jsem ve vzduchu z EPWA na LKPR a můžu to asi vypnout, protože s nikým nebudu moct komunikovat a nevědí co budu dělat že. Pecka. Asi je třeba chyba na mojí hlavě, ale nevím kde.
By Pavel
No, a vypnout firewall a antivir? Rádio je OK, tak jeslti to někde něco neblokuje...

PB
By Miquel
tady na tom pc firewall a ani anti nemám právě. A dnes mi to šlo a pak zas nic. A teď jsem letěl z polska a chtěl jsem chatovat že letím bez unicomu a byl na LKPR jedno ero. Tak jsem mu chtěl písnout muj záměr a vyskočila na SB4 chyba a padlo mio to celé. Tak zas nic nemám započtený a SB4 nešlape jak by měl. Ale proč někdy to jde?
By Pavel
Hm tak to nevim - možná hledej na forums.vatsim.net, přece jen tam je víc lidí. Jinak, koukám že máš taky Windows 7 + FSX, nechceš radši zkusit FSInn? Mě v této konfiguraci přišel spolehlivější...

PB
By Miquel
Zkusit to můžu. Nikdy jsem to nenastavoval. Tak třeba to přesta blbnout. Zkusím a písnu sem.
: tak na Vatsimu mi to nejde stáhnout. Nefunkční odkaz.
By Pavel
Napiš do google FSInn a klikni na první odkaz (stejným způsobem lze řešit většinu technických problémů).

PB
By Miquel
jj už jsem to našel před tím, ale nejde. Nebo spíš to naistaluji a pak na stojánce skočím do adonu a tam Fsinn není. Ale to bych už měl přesunout asi na jinej topic.
By Lapak
Tenhle autobus neznám, ale na tom screenu máš vypnutej transponder, sice to teoreticky nemá vliv na rádio, ale v praxi bych se až tolik nedivil, protože nastavování sqawku letadla je provázaný s SB, tak jestli to nemůže mít souvislost? Jak říkám, to Áčko ani SB neznám, jen idea...
By Miquel
No vydíš super postřeh. Zkusím to testnout jaký to má vliv. Ale ona bude chyba i jinde. Prože se mi občas odhlašuje SB4 a nebo když otevřu okno na chat tak to někdy hodí chybu C++ a padne celá FS. Zkusím nějak dohledat to C++ a reinstalovat.

Edit : Tak jsem to zkusil a nemělo to vliv. Teď mi to fungovalo a vypnul jsem transponder a vše běželo ok. Němělo to vliv. Ale byl to pokus no. Musím hledat dál.
By marenadl3
Ohledně padání SB:
Předpokládám, že SquawkBox spouštíš přes FS jako Addon, je tak?
Jestli ano, pak Ti to padá stejně jako mi.

Odstranil jsem to tím, že SquawkBox používám externě (spouštím ho jako samostatný program). Od té doby to nepadá a jede to. Dělá to vše tak, jak má, akorát nemám tu lištu SB nahoře, ale normálně v liště programů dole ve Windows. :)
By Marty
Ahoj
Mám taky podobný problém, SquawkBox sice nepadá, ale soustavně se začal odpojovat od servrů. Vyzkoušel jsem 3 a je to všude stejné. Při prvním připojení to vydrží cca 30minut a pak se skoro s prvidelnou přesností po cca 10 minutách odpojí. Nepíše to žádnou chybu. Pročetl jsem jak místní vlákna tak i vacc com. Někdy zmizí nejprve jen okno transponderu ale zůstanu připojený. Pak to trvá déle do dalšího intervalu odpojení. Nevím co s tím.
SB jsem 2x přeinstaloval, spouštím jej jako správce mimo FSX. Zkoušel jsem i odpojit Antivirus a Firewall. Zkoušel jsem různé addony letadel ale nemá to žádný vliv. Zjistil jsem, že v první verzi bylo mizení okna transpondéru (bug) ale o ztrátě připojení tam v této souvislosti nebylo nic. V nové verzi by to mělo být odstraněno. Napadá mě, jestli by to nemohlo dělat wifi připojení i když má kontinuálně dobrou sílu signálu. Ojediněle zmizí jeden dílek. Z technických důvodů to ale nyní nemůžu vyzkoušet přes kabel....
Nemáte někdo nějaký další nápad nebo zkušenost,kde by mohl být problém? FSX WIN 7
By Jindřich
Njeprve bych zkusil: ping [VATSIM_SERVER_IP] -t
Pokud v době odpojení Wifina server napingá, tak bych zkusil různé verze FSUIPC (klidně i hodně staré).
By oupa
SB4 se afaik připojuje přes SimConnect, tudíž bych si tipl, že zkoušet různé verze FSUIPC lze, leč bez jakéhokoliv efektu.
By Snohakrij
Nevim proč, ale také začínám pociťovat tyto problémy, ale prohlížeče a všechno ostatní mi jde spustit po dobu odpojení ze serveru.
By Marty
Děkuji Jirkovi za radu, ale zatím se to míjí účinkem. Měřil jsem ping na všech třech IP adresách (ty evropské) a je to bez problému. Dále jak píše Jirka nic jiného výpadkem postiženo není. Ještě jsem vypozoroval, že když letadlo stojí na ploše, tak se Vatsim nikdy neodpojil. Jen za letu a s prodlužující se dobou letu se zkracuje interval odpojování. Když se okamžitě po odpojení zase připojím tak to SqB načítá stále delší dobu. Většinou ale po opětovném připojení už přestane fungovat voice. Jde jen chat. Po opakovaných připojeních během letu se neúměrně prodlužuje doba než se Sb opět připojí. Řekněme, že do 2 minut je to pro ATC ještě akceptovatelné :-) Tedy, když jsem usazen na FL. Pokud to trvá dele restartuji celý SB, ale ten už se zpravidla není schopen připojit a napíše, že vypršel čas...
Stává se někomu, že mu samovolně zmizí to okno odpovídače? V tu chvíli se totiž stane, že se současně přepne i mód na active. To se zase stává, když stojí letadlo na ploše. Podotýkám, že to nemá žádnou souvislost s použitím klávesových zkratek.
Jinak chlapi děkuji za vaše příspěvky
By Deivoos
Zdravím :)) Můžu se zeptat jak to má SB4 s repainty ? Když nějaký stáhnu pro Ai (odkudkoliv z netu) a nainstaluju do hry, umí ho SB4 využívat, nebo využívá jen ty defaultní co do něho narvaly vývojáři ? Moc se mi nelíbí že každý druhý letadlo má nátěr VIP :/
By anhista
[quote="Deivoos"]Zdravím :)) Můžu se zeptat jak to má SB4 s repainty ?[/quote]
Ne, neumí využívat repainty a letadla které máš nainstalované v FSce. Jdou do něj instalovat další, ale je to dost složité.