VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
O tvorbě scenerií, letadel a jiných addonů do MS Flight Simulatoru.
By Jindřich
[quote="oupa"]Jindro samozřejmě chápu, a nikdo to taky nechce hned. Jde o to, zda je to nějak řešitelné, což hádám že snad jo :)
Nešlo by to třeba nešlo naklikat v nějakém editoru ze standardních FSX komponent (např. v tom ADE)?

Byla by fakt škoda mít konečně aktuální a přesnou scenérku, když pak tyhle věci chtě nechtě člověk vidí a jak známo, každá chyba tahá za oči a kazí zážitek. Totéž ten nepříjemný z-fighting na dráze.[/quote]
Jasně, dělám na webovkách - dnes bych to měl dokopnout. Součástí bude bug tracker a wishlist, tam se všechno bude shromažďovat ať to není na 5-ti různých místech a furt dokola...
By Jindřich
Už se to stejně uveřejnilo jinde, takže oficiální web je tutu:
http://lkpr.aspone.cz

Dokonce i IVAO zavřelo brány a čeká co z toho bude. No tak bude z toho samozřejmě website obsahující aktuální download či updaty, sysrem \"wishlist - bug tracking\", nějké ty screeny apod a taky FAQ jak v kterém případě postupovat.

Zatím opravdu ve fázi WIP.
By Lapak
Taková technická:
Když už je to live a zveme i cizince, možná by to chtělo udělat readme i v angličtině - teda alespoň instalační instrukce. Ostatně instalační instrukce by to chtělo i v češtině :) Stačí asi jednoduše jak to bývá zvykem. Je potřeba počítat, že plno nováčků bude určitě začínat právě v praze a cizinci zase můžou být zvyklí na samoinstalační aerosofty apod. Kdybys na tom byl s časem blbě, tak tohle je asi jedna z mála věcí, ve které ti případně můžeme i pomoct...

Jo a na webu v pilots sekci v LKPR jsou odkazy akorát na LKMT scenérky.
By radbrad4
Návrh do budoucna - nešel by udělat i ten samoinstalační balíček? Mohl by být velmi jednoduchý, jenom by přesunul dvě složky a zapsal do scenery.cfg. Pro nás je to asi zbytečný luxus, ale myslím že třeba zrovna pro cizince a nováčky by to bylo super :-).
By Jindřich
[quote="Schindler"][quote="marenadl3"]Kola letounu jsou jakoby ponořená do betonu. :)[/quote]

Nevjel si náhodou na rozkopanou dvacet-čtyřku? :D[/quote]
Před odletem, udělal jsi exterior pre-flight? Možná máš prostě jen prázdný kola :)
By Schindler
[quote="Jindra"][quote="rc_czech"]Aaaa, dva ctyri :)[/quote]
Pravda, jde o řídícího, měl by se vyjadřovat :) Ale tak, zase... :)[/quote]
Njn, dva-čtyři jako dvacet-čtyři. Momentálně nejsme na věži, tak buďme Češi :)
By Radizz
[quote="Schindler"]Momentálně nejsme na věži, tak buďme Češi :)[/quote]

V tom případě dvacet čtyři (mezera, nikoli pomlčka). Neplést se čtyřiadvacet (zde stejně jako na složenkách dohromady).

...jinak je vidět, že se nám vede dobře, přátelé; když už máme čas řešit i tyhle věci. :)
By Lapak
Mám další technickou: Nejsem si jistej, jestli odkazy na stažení fungují tak jak mají - momentálně mi to dělá to, že odkaz na vacc-cz vede na Jindrovy stránky, tam mě odkaz na stažení odkáže do download-centra a odkaz v download-centru mě odkáže zpět na Jindrovy stránky :) [Chrome i IE9]
By torpy68
[quote="Lapak"]Mám další technickou: Nejsem si jistej, jestli odkazy na stažení fungují tak jak mají - momentálně mi to dělá to, že odkaz na vacc-cz vede na Jindrovy stránky, tam mě odkaz na stažení odkáže do download-centra a odkaz v download-centru mě odkáže zpět na Jindrovy stránky :) [Chrome i IE9][/quote]

Presne ten istý problém
By radarada
Omluvte prosim poruchu, ktera neni na vasem prijimaci.
Vratil jsem odkaz v download centru na puvodni soubor. Jindra si to pak predpokladam udela zitra po svem...

Rada
By mipeba
Nevím kam můj dotaz nejlépe vlepit, ale na problém jsem přišel u příležitosti testů světel této nové nádherne scenery.
Ztratily se mi komletně všechny světla. \"Zažízení\" které má vydávat světlo vidím (stožár, PAPI, malinké penisy u cest, oranžová blikátka, přibližovací návěstidla...), ale jakoby byly bez žárovek. Prostě nesvítí.
Poradí někdo co mi kde chybí? A nedělá to jen tato scenery, ale všude.
By Pavel
Já teď sedal na 30, letěl jsem ILS (tedy nalazeno na NAV1) a PAPI jsem taky neviděl. A scenérku jsem stahoval 5 minut před letem.

PB
By Jindřich
Hm - PAPI se nijak neovládají, svítí 24/7 nezávisle na tom, co je kde nalazeno. Musím se na to podívat...

Jinak Michale, fakt netuším - píšeš, že to dělají všechny scenerky? Tak to bude něco většího...
By JKol
[quote="marenadl3"]LHBP vede, cooo? :)

Za chvíli tam budu ... :P[/quote]
Jak souvisí LHBP s Jindrovo scenerkou?
By CSA075
[quote="Pavel"]Já teď sedal na 30, letěl jsem ILS (tedy nalazeno na NAV1) a PAPI jsem taky neviděl. A scenérku jsem stahoval 5 minut před letem.

PB[/quote]

Ahoj,

zkoušel jsem na FSX sedat na 30, ILS za šera a PAPI jdou rozeznat na 6NM, jen sestupová rovina se zachytí už na 11NM ve 4000ft, ale to už se tu řešilo.... pro zajimavost, na NAV2 OKL a ten měl 9,2 NM, což je jak má být :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12