VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By Dagger
A to všichni letí z Vídně? Ruzyni necháme pustou?

P.S.: Ti ze SFO, co budou poprvé s NATs a poprvé do USA, mi tu napište. Budu se držet nablízku. :)
By oupa
Sice jsem s letadlem ve Vídni, ale jestli se dohodneme na letu z LKPR, tak není problém, přeletím si a změním OK-8100 na LKPR - KORD.
By Schindler
Ahoj. Tohle by bylo úplně nejlepší. Mohl by si prosím tě upřesnit čas odletu z Prahy? Bylo by asi nejlepší někdy dopoledne, ať tam nejsme do noci a aby tam byl na nás \"nezkušený\" nějaký dozor :) Ještě si asi večer budu poletovat po Praze a trénovat s Airbusama, protože tam musím nějak doletět (zatim po hodně dlouhé době let s A321 a je to katastrofa, ale pomocí Koláře se do toho nějak dostávám, teď ještě zprovoznit A340).
By Dagger
[quote="Schindler"]... aby tam byl na nás "nezkušený" nějaký dozor....[/quote]

Ano! :)

Jinak Víděň/Praha je mi fuk, jen bych to potřeboval vědět kvůli přesunu.
By Schindler
Ještě by bylo třeba nad oceánem dobré rozptýlení, co jsme podnikli s partou asi 12 lidí cestou na Madeiru a to takové, že by jsme konverzovali třeba po skype, nebo přes TeamSpeak (to nevím, jak funguje)...?
By oupa
Ok, tak OK-8099 z LKPR na KORD, sraz okolo 1130, odlet po 1200 LOC? OK-8100 nechám z LOWW, kdyby někdo přece jen chtěl zažít i to maso na odletu.
Btw. NAT jde nacpat i do našeho flight planneru, postupne po jednotlivych bodech. Palivo, vzhledem ke klesající přesnosti se zvysujici se délkou letu, doporučuju počítat ručně.
By Dagger
Beru.

Můžu někdy předtím (kolem 10:30) něco s Tebou prodiskutovat?
By oupa
Ono nad oceánem při CtP je docela dobré rozptýlení vůbec se procpat na frekvenci.
Honzo, dopoledne bych měl být na gmailu, klidně napiš.
By Schindler
Tak radši tu mojí katastrofu s Airbusama, se kterýma mě asi naučí pan Kolář, nechám za mnou a poletím buď B747 nebo MD11, ještě si to s tím protrénovat a zítra se těším. Ať dobře doletíme
By JKol
[quote="Schindler"]Tak radši tu mojí katastrofu s Airbusama, se kterýma mě asi naučí pan Kolář, nechám za mnou a poletím buď B747 nebo MD11, ještě si to s tím protrénovat a zítra se těším. Ať dobře doletíme[/quote]
Katastrofa? Já bych tak silné slovo nepoužíval, sice sem byl jenom na mobilu a v paměti štrachal uspořádání FMC a autopilota, ale za katastrofu bych to nepokládal :)
By oupa
Návrh trasy z LKPR:
BALTU UL984 DONAD UL602 SUPUR UP1 GODOS UM981 NATEB UL602 TIR UN572 GOMUP NATA LOPVI N472E SSM WYNDE4

v našem FlightPlanneru po rozepsání takto:
BALTU UL984 DONAD UL602 SUPUR UP1 GODOS UM981 NATEB UL602 TIR UN572 GOMUP 5920N 6030N 6140N 6150N 6060N PEPKI LOPVI N472E SSM WYNDE4

Náměty, zlepšováky?
By JKol
Vláďova trať přidána i na vroute pro ty, co nečtou fórum :)
By Schindler
Tak výlet se velice vydařil. Celkově se denní počet pilotů pohyboval okolo 1000 online, což je maso. Někteří z nás doletěli, někteří ne. Mně to spadlo při dotáčení lokalizéru, což mě velice naštvalo. Těším se až se s ostatními potkáme při USA Tour 2012 a pořádně se po USA proletíme, ale to už radši s B738. Díky hoši.

Pár zápisků z cesty:
- CSA789, Over 59N20W at 1301Z, Flight level 340, Mach decimal 73 estimated 60N30W at 1334Z, Next 61N40W
- CSA789, Over 60N30W at 1338Z, Flight level 340, Mach decimal 73 estimated 61N40W at 1415Z, Next 61N50W
- CSA789, Over 61N40W at 1419Z, Flight level 340, Mach decimal 73 estimated 61N50W at 1453Z, Next 60N60W
- CSA789, Over 61N50W at 1456Z, Flight level 340, Mach decimal 73 estimated 60N60W at 1533Z, Next PEPKI
- CSA789, Over 60N60W at 1535Z, Flight levek 340. Mach decimal 73 estimated PEPKI at 1541Z, Next LOPVI
- CSA789, Over PEPKI at 1541Z, Flight level 340, Mach decimal 73 estimated LOPVI at 1553Z, Next PELSI
- CSA789, OVer LOPVI at 1553Z, Flight level 340, Mach decimal 73 estimated PELSI at 1606Z, Next ELSI
By Dagger
To ja si tu 777 docela oblibil. Jeste uvidim, s cim to bude (a taky kam se vejdu...).

Díky!
By oupa
Zde je pár momentek z focení u Terminal 5, Concourse M. AFR livery jsem já, nemám bohužel na ČSA liverku na B744.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jak je vidět, naše řady značně prořídly, tak doufám, že na Tour ještě pár z vás dorazí.
Protože předloni to na O`Hare vypadalo takto:
Obrázek

Další let již ve středu 4.4.!
By oupa
Jo a zapomněl jsem napsat, děkuji za účast statečným, co včera letěli, i těm, co let nedokončili. Cpt. Němec se dokonce stavil v Grónsku, když mu nad mořem spadla FSka. Odměnou mu bylo krásné přiblížení na O`Hare rwy 9R, s Jumbem v zádech, které dostalo tradičně povolení na přistání, zatímco on byl ještě ve vzduchu.
By Schindler
Vláďo, Co to máš za počítač proboha :) To skoro vypadá, jak kdyby to bylo foceno v reálu. Sice mám nový notebook, ale bude se muset hodně pár let šetřit a chodit na brigády, aby se dal pořídit takovýto výkonný počítač, abych si připadal jak v reálu :D
By Schindler
Jenom se v tom rozpisu na ČSAV trochu ztrácím, co se ve středu poletí? KORD Chicago O\'Hare Intl - KOMA Omaha Eppley Airfield ?
By oupa
Ano, sloupec \"Platí od\" je datum, kdy se letí pohromadě. Týdenní interval je tam proto, kdyby to někdo nestíhal, tak aby měl šanci.
4.4. se tedy letí KORD > KOMA.

Pro KOMA existuje též solidní free scenérka, viz odkaz zde: http://mach1designgroup.webs.com/scenery.htm
Funkční v FSX SP2, otestováno.
By Dagger
[quote="oupa"]Cpt. Němec se dokonce stavil v Grónsku, když mu nad mořem spadla FSka. Odměnou mu bylo krásné přiblížení na O`Hare rwy 9R, s Jumbem v zádech, které dostalo tradičně povolení na přistání, zatímco on byl ještě ve vzduchu.[/quote]

Jó Grónsko... :) I za to ještě jednou díky!
By firlet
Vcera to bylo super ... nad oceanem mazec nejvetsi ... a poprve jsem zazil, ze si me na approach predavali 4 ATC a na GND 3 :-D Uz se tesim na dalsi let ....
By firlet
Vazeni uz mate aspon ramcove poneti kdy se ve ST poleti? Ja budu v praci, takze bych to videl, ze bych mohl odletet tak v rozmezi 18-20. Podle vRoute je to neco pres 300 majli .. coz je kousek ...
By firlet
[quote="Schindler"]Je tam napsaný čas v UTC v planneru, pokud se nepletu?[/quote]

V planneru to jeste vubec neni videt ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12