VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By oupa
Vážení piloti, rádi bychom pozvali na první letošní dlouhodobou akci s názvem USA Tour. Chystáme to už delší dobu (podobnost se souběžnou akcí místního kynologického sdružení je čistě náhodná :)) a nyní je na světě draft plánu cesty. Zde je odkaz: https://docs.google.com/spreadsheet/pub ... MQlE&gid=0

Plán se skládá z hlavních, dlouhých letů, označených modře, které jsou plánovány na soboty.
Dále, pro ty, kteří chtějí létat častěji, ale kratší lety, je vždy dlouhý leg rozdělen na dva kratší, z nichž se první letí ve středu a druhý společně s dlouhým v sobotu, tak, aby se všichni sešli na uzlovém bodě najednou. Lze to pochopitelně kombinovat.
Neděle jsou potom vyhrazeny pro fakultativní výlety v dané lokalitě.
Rádi bychom, aby se létalo pokud možno pohromadě. Chtěli bychom dodržet pravidlo, aby byl vždy přítomen alespoň jeden pilot s hodností INS či CPT, a proto zřejmě umožníme účast i SFO, budou-li mít zájem. Lety budou normálně zaneseny do letového řádu jako chartery a nebude je tedy nutné kupovat, nicméně budou mít omezenou platnost na daný den či týden (ještě upřesníme).

Začátek je naplánován hlavně s důvodu CTP na začátek dubna, ale pokud v širším kolegiu domluvíme zde na vhodnějším termínu, není to problém.
By oupa
Jo, anketa se koukám nepovedla, vynásobte si procenta dvěma a odpovězte i tak, díky ;)
By oupa
Jo, a samozřejmě budem moc rádi, když se k nám přidají různí freelanceři, akce není omezena členstvím v ČSAV.
By Lapak
Nápad myslím super, účast všude samozřejmě nemůžu slíbit, ale na ty krátký legy bych si snad čas najít měl...
By mipeba
Nápad super, když už mám toho CPT, ale soboty jsou vyloučeny. Takže beze mě.
By oupa
No, o důvod víc, umožnit u těch letů alespoň nějaké rozpětí, aby případně mohl účastník skupinu dohonit, pokud nebude moct zrovna v termínu.
By SWR2831
Kdybych nemel uz ameriku obletlou, tak bych se pridal, ale chystam se na afriku. toto jsou aktualni destinace swissu. co treba?
AFRIKA
Ägypten Kairo (CAI) Hurghada (HRG)*
Marsa Alam (RMF)* Sharm el Sheikh (SSH)*
Ghana Accra (ACC)*
Kamerun Douala (DLA) Yaounde (NSI)
Kenia Mombasa (MBA)* Nairobi (NBO)
Marokko Agadir (AGA)* Marrakesch (RAK)*
Mauritius Mauritius (MRU)*
Namibia Windhoek (WDH)*
Südafrika Kapstadt (CPT)* Durban (DUR)*
Johannesburg (JNB) Port Elizabeth (PLZ)*
Tanzania Dar Es Salam (DAR) Kilimanjaro (JRO)*
By firlet
Nu proc ne .. do Ameriky bych se rad podival .. a v soboty by to asi slo .. prebalovat holt bude zena :-D
By rc_czech
Platnost jednotlivych linek bude tyden, plus v destinacich OnDemand na fakultativni vylety :)
By roadmonster
[quote="rc_czech"]Platnost jednotlivych linek bude tyden, plus v destinacich OnDemand na fakultativni vylety :)[/quote]

Jo, to je fajn - jenomže když to poletím sám, tak to zdaleka nebude taková legranda ;)

EDIT - ještě mě napadlo, že teda budete nejspíš muset uvolnit i nějaký chartery pro přelet tam. Pokud teda člověk (CPT a výš mezi lidi nepočítám, to jsou nadlidi :D ) nestihne odletět některý z legů nebo nedej bože návrat zpět do Evropy, je jeho jedinou nadějí jump seat?
By Lapak
Když jsme u toho, na kolik cca vychází jump seat přes oceán pro 738? Ať začnu šetřit... :)
By rc_czech
[quote="roadmonster"][quote="rc_czech"]Platnost jednotlivych linek bude tyden, plus v destinacich OnDemand na fakultativni vylety :)[/quote]

Jo, to je fajn - jenomže když to poletím sám, tak to zdaleka nebude taková legranda ;)

EDIT - ještě mě napadlo, že teda budete nejspíš muset uvolnit i nějaký chartery pro přelet tam. Pokud teda člověk (CPT a výš mezi lidi nepočítám, to jsou nadlidi :D ) nestihne odletět některý z legů nebo nedej bože návrat zpět do Evropy, je jeho jedinou nadějí jump seat?[/quote]
TAM se leti CtP Viden - Chicago, Zpet KEWR-Kefavik-EU.
By SWR2831
[quote="firlet"]Nu proc ne .. do Ameriky bych se rad podival .. a v soboty by to asi slo .. prebalovat holt bude zena :-D[/quote]
Ty se neumis prebalit sam?...nee! Jen sranda.. :D Tak si to uzijte ja mirim do afriky.
By roadmonster
[quote="rc_czech"]
TAM se leti CtP Viden - Chicago, Zpet KEWR-Kefavik-EU.[/quote]

Prosímtě, já jsem u BIKF-KEWR na hranici doletu s kaštanama, na ferry range bych to ještě dal odněkud z UK, ale z Vídně jsem naprosto mimo, musel bych nějakých 600nm doplavat :P (O Chicagu nemluvě)

Dobrý, asi se k vám příležitostně připojím jako soukromník.
By oupa
Linky na první týden jsou v systému ( viz http://www.csavirtual.cz/cs/flight-ops/usa-tour-2012/)
Na přepravu na místo lze využít:
a) OK-8100 LOWW - KORD
b) OK-8101 KEWR - KORD

Všechny linky, tedy i tyto, jsou pro SFO, nicméně s podmínkou účasti na TOUR. Všem /nejen SFO/ se doporučuje revidovat svoje znalosti o problematice NAT. Pro lety po USA pak můžete využít třeba pár postřehů z http://www.csavirtual.cz/cs/vyukove-cen ... heat-sheet
By Dagger
Odkaz hází (alespoň mně) chybu 403.
By Lapak
Nápodobně, \"403 - Nemáte oprávnění k prohlížení tohoto zdroje.\" příhlášenej jsem.
By oupa
Umažte si závorku, kterou tam doplnil zdejší systém tvorby odkazů.
By Pavel
Mě to teda funguje. Jinak problémy z odkazy je možné řešit vložením tagu code
Kód: Vybrat vše
www.brodhaq.eu
By oupa
Ano, já to mezitím opravil. Navíc jsem to předtím zapomněl publikovat pro veřejnost, takže by to stejně nešlo. Ale už je to OK.
By oupa
Doplnil jsem plán na druhý týden cesty a nějaké stručné povídání k tomu.
By Schindler
Začínám silně uvažovat o účasti. Teď jen nějak dostat tu kraksnu z Dublinu do Vídně. Ale když mi senioři nebudeme nějaký víkend moc, tak když poletíme jednou sami, tak se nám hodiny za hlavní přelet nezapočítají, né?
By oupa
Proto je u letů v řádu rozpětí, abys to mohl doletět, když jednou nebudeš moct letět hromadně. Jinak z Dublinu můžeš, pokud nestihneš sobotní CTP, i přes BIKF (přímo přes ondemand) - KEWR - KORD.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12