VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By Dr1v3R
Radeon HD 4670
Tranzistory v GPU(miliony) - 514
Frekvence GPU 715MHz
Stream procesory 320
ROP 8
Texturovaci jednotky 16
1GB DDR3
sirka pametove sbernice 128bit
Frekvence pameti 2.000MHz

----------------
na fs9 nemuzu mit grafiku(mraky) na max. kvuli tomu ze mi pak nestiha graficka karta.
- co je pro fsko dulezitejsi ? Frekvence GPU, velikost pameti, nebo rychlost pameti ?
--navrhnout nejakou grafarnu do 2tisic?max do 3.( vic fakt ne)

PB: přesunuto do sekce Hardware
By firlet
No ja osobne mam i7 Quad Core, 6Gb pameti a GeForce 560Ti a oproti predchozimu PC staremu 6 let, ktere mi predtim vyhorelo se mi v FSX s PMDG NGX zvedl fps asi o 5 a grafika i procesor mi jedou pri FSX asi na ctvrtinu vykonu - ta hra je proste blbe naprogramovana a neumi ten vykon vyuzit. Klidne si pri hrani na vedlejsim monitoru muzu neco komprimovat, sledovat HD video cokoli a stejne PC nebezi na plny vykon ... Z mych zkusenosti zalezi spis na dokonalem doladeni FSX a veci kolem, ktere je ocividne na kazdem PC jine. Po par mesicich mam pri pristani v LKPR ve VirtualCocpit 15fps a jsem spokojen .... predtim jsem mel 5 ...
By firlet
Jo a jeste - mnohem rychlejsi, plynujelsi a vice fps to ma pri prepnuti do DirectX10, ale s tim je bohuzel nekompatibilni vetsina scenerii, takze pak jsou vsude cerny krychle kolem stromu, problikavajici texury a blbosti v krajine .. ale rychlost je bezkonkurencnejsi ..

Kdyz letim na obri event typu London Heathrow overload, tak si to dam do DX 10 abych vubec pristal kdyz je ve vzduchu tolik letadel, tak mi klesa fps i pod 5 ....
By Dr1v3R
- co je pro fsko dulezitejsi ? Frekvence GPU, velikost pameti, nebo rychlost pameti ?

- dokaze nekdo napovedet ?Popr. v ATi Catalyst mam vyobrazenou frekvenci na ktere graf. karta bezi a Aktivitu graf karty - kdyz je na 100% - da se zjistit, jaka konkretni vec je na 100% popr. vsechny ??
Čím větší frekvence GPU a pamětí tím lépe ale záleží i na dalších hodnotách tyhle dvě to nezachrání. Paměť není skoro vůbec důležitá. Pokuď hrajete ve Full HD 8xAA a víc, je lepší mít víc jak 1GB paměti jinak bohatě stačí 1GB paměti.

100% by mělo odpovídat vytížení GPU
No nějak se mi nevybavuje karta která se prodává s 1000MHz na jádru většinou se to pohybuje 800-950MHz. Bohužel kartu si budete muset koupit na otestování jí asi žádný obchod nepůjčí to se spíš poptejte známých.
By firlet
[quote="martinz"]No nějak se mi nevybavuje karta která se prodává s 1000MHz na jádru většinou se to pohybuje 800-950MHz. Bohužel kartu si budete muset koupit na otestování jí asi žádný obchod nepůjčí to se spíš poptejte známých.[/quote]

Na otestovani ji obchod pujci lehko - pokud zakaznik nakoupi pres internet (i kdyz si potom vyzvedne osobne - dulezita je objednavka pres net) tak ma pravo zbozi vratit do 14ti dnu bez udani duvodu zpet prodejci v kompletnim stavu.

Takze staci jen opatrne rozbalit a v pripade nespokojenosti vratit. . Sam jsem vracel takto 4 joysticky u ruznych prodejcu, protoze sance si neco vyzkouset je jinak nulova ...
By Lapak
[quote="PBily"]Ahoj, ladil jsem grafiku ladil. Mnoho návodů jsem našel a podívejte, jak mi to teď kreslí oblohu. Nevíte, čím to je ?[/quote]

Někde máš nastavenou 16bit místo 32bit grafiky. Může to být klidně i v nastavení systému nebo graf. ovladačů. Zkus otevřít malování a nakreslit tam nějakej přechod, jestli to bude vypadat stejně.
By Lapak
No nicméně bych se na tohle asi zaměřil, projít ty návody co jsi používal, jestli jsi tam někde nesnižoval bitovou hloubku textur nebo něčeho...
By PBily
Dobre, napada me jedna vec, vyzkousim to... Nastavil jsem v Ovládací panely\\Všechny položky Ovládacích panelů\\Informace o výkonu a nástroje\\Rozšířené nástroje\\Upravid vzhled a výkon dal Optimalizovat pro výkon, zkusím to dát zpět a uvidím.

Pak ještě zkusím zapnout preview direct X. Dám vědět.