Pozdravujem vsetkych. Po dlhej dobe som sa rozhodol ozivit tuto moju karieru a narazil som na problem (a snad nasiel aj riesenie) pri FSARF. Trochu sa rozpisem, aby som dal co najviac info.
Takze konfiguracia:
Win 7 64-bit
FSX
FSCopilot 1.7 B2_4 + FSInn 1.3 B2
skAI 2.3
AC_ID tool (3 rozne verzie)
FSARF9
Vsetko sa nainstalovalo korektne. skAI modely som presunul do ...\\SimObjects\\AIAircraft.
Dalej som postupoval podla navodov a spustil AC_ICAO tool (skusal som verzie 32, 45 a 54).
[h]Problem #1: AC_ICAO tool[/h] (bez riesenia)
Niektora verzia nieco nasla, ina nic. V kazdom pripade ta, ktora nieco nasla a aj robila, tak mi v registroch vytvorila kluce na ceste:
HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Wow6432Node\\FSFDT\\FSCopilot\\1.0\\AcftDB\\FS2006\\AcID\\
ktora dalej obsahuje strasne vela klucov, ktore vyzeraju asi takto:
2.10B7273D.5A6E9AFC
pricom v kazdom z nich su udaje:
ALICAO (textova; napr USA)
ICAO (textova; napr B752)
UserACICAO (textova; napr B752)
UserACLowRes (binarna DWORD32; napr 0x00000003 (3)
UserALICAO (textova; napr USA)
Neviem, co presne ma AC_ICAO tool robit, ale predpokladam, ze problem je v tych ID klucoch "2.10B7273D.5A6E9AFC". Pretoze na ceste v registroch HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Wow6432Node\\FSFDT\\FSCopilot\\1.0\\AcftDB\\FS2006\\
ICAOPref\\ sa nevytvori nic a teda aj FSARF nic nenajde (hlaska "Total 0 aircrafts in the registry").
Skusil som v FSARF v kroku 2a zmenit navrhovanu cestu z:
HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Wow6432Node\\FSFDT\\FSCopilot\\1.0\\AcftDB\\FS2006\\ICAOPref
na
HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Wow6432Node\\FSFDT\\FSCopilot\\1.0\\AcftDB\\FS2006
a zrazu mi zahlasilo "Total 3000 airrafts in the registry." (cislo je vymyslene...a nepodstatne)
Ale este sa neteste!

Spustil som Auto assign aircrafts a z logu (skoda ze som ho zmazal) bolo zjavne vidiet, ze FSARF ma problem identifikovat lietadlo prave na zaklade toho divneho ID (napr. "2.10B7273D.5A6E9AFC")...
Takze otazky (aj ked viem, ze developer tu nie je): Co ma AC_ICAO vytvorit? A robi to v pripade skAI spravne?
[h]Problem #2: FSARF - Total 0 aircraft in the registry[/h] (aj s riesenim?)
Kedze predchadzajuca vec k nicomu neviedla a bol som kusok od pisania si vlastneho toolu

tak som este urobil jednu malu vec... Dal som vyhladat v registroch FSFDT...
...a co som nenasiel?! Z nejakeho (mne neznameho dovodu) mam v registroch este jednu cestu:
HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Wow6432Node\\Wow6432Node\\FSFDT\\FSCopilot\\1.0\\AcftDB\\FS2006\\ICAOPref
a v nej uz pod jednotlivymi typmi lietadiel boli vygenerovane aj kody leteckych spolocnosti.
Neodskusane riesenie:
Asi by stacilo obsah tohto kluca prekopirovat na spravnu "adresu", teda iba s tym jednym Wow6432Node a spustit FSARF.
Napadlo mi to az teraz, ked pisem, takze nemam odskusane. Moze niekto pripadne potvrdit?
Moje odskusane riesenie:
1) Spustit FSARF a v kroku 2a manualne zmenit cestu v registroch - doplnit to druhe Wow6432Node, takze bude vyzerat asi takto:
HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Wow6432Node\\Wow6432Node\\FSFDT\\FSCopilot\\1.0\\AcftDB\\FS2006\\ICAOPref
2) Spustit krok 3 - metodu si vyberte podla seba... a nechajte FSARF urobit si svoju pracu.
3) Krok 4 - ulozte vygenerovany REG subor (ale neimportujte do registrov!!!)
4) Spustite notepad.exe a otvorte v nom vytvoreny REG subor.
5) Menu Edit -> Replace... (alebo CTRL+H)
Find what: HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Wow6432Node\\Wow6432Node\\
Replace with: HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Wow6432Node\\
Click "Replace All"
6) Ulozit zmeneny REG subor, zatvorit notepad.
7) Naimportovat REG do registrov (staci 2x kliknut)

Po starte FSX a FSInn by ste pod tlacitkom Pla -> ICAO Custom mali vidiet jednotlive priradenia... Enjoy.
Takze, aj ked to vyzera, ze problem vyrieseny - otazky ostavaju:
1) Co a preco vytvara vetvu v registroch s duplicitnym Wow6432Node ?
2) Je mozne upravit tool tak, aby skontroloval aj tuto "alternativnu" cestu a v pripade, ze existuje, tak ponukol prekopirovanie hodnot do spravnej cesty v registroch?
Pani, dlhy prispevok, ale je mi opat potesenim

Brano.
PS: Vladimir, dam velmi skratenu verziu aj na VATSIM forum s odkazom sem. Tak pripadne sa vyjadri aj tam.