- 26 říj 2011, 16:24
Někdy mě uniká smysl, který toto fórum má nebo by podle mého názoru mělo mít. Aleš Matušík, který se z nějakého důvodu rozhodl virtuálně létat a protože žije v ČR tak se zaregistroval u CSAV, narazil na problém a zeptal se zde na něj. Odpověď nejprve nedostal rsp. později ano ale bylo mu náležitě arogantně dáno na srozuměnou jak ubohou otázku do tohoto fóra položil. Použil bych přirovnání k první třídě, kdy první den ve škole učitel řve na žáky co, že to tam je za trotly, kteří neprojeví vlastní iniciativu a před vstupem do školy nemají nastudováno. Prostě ten kluk se zaregistroval chce tomu věnovat svůj volný čas a něco se naučit. Ale asi jako každý z nás měl nebo má zatím mylnou představu o tom, co všechno musí nastudovat a přečíst. A to ještě netuší, že pravidla o kterých se následně dočte v různých materiálech nejsou tak jednoznačná a neplatí zdaleka pro všechny. Aby nevznikla mýlka, nekritizuji CSAV jako celek, podle mě je to velmi dobře fungující organizace. Kritizuji jen přístupy některých lidí, jejich postoje a aplikaci v praxi, která zcela určitě v budoucnu mnoho nových adeptů odradí. To samé jsem v minulosti zaznamenal i od některých ATC, kdy velmi urážlivě jednali s pilotem který byl evidentně rozhozen a ponižující poznámky od ATC mu na klidu příliš nepřidávali. Když je učitel nervózní, měl by jít do důchodu. Oni by možná potom třeba poradili i méně zkušení piloti ale než riskovat stejný souboj o ego konkrétního instruktora raději pomlčí. Vlivem toho se pak množí nezodpovězené otázky a práce pro ty (kteří budou řešit jen ty sofistikované problémy v kolektivu jen těch nejzkušenějších)
Závěrem ještě jedna úvaha na téma motivace pilotů.
Mám svůj počítač, svoje připojení, svůj volný čas a sw který jsem si zakoupil za svoje prostředky. Bydlím v ČR a považuji tedy za správné(vlastenecké) létat za CSAV. Proto jsem se tam také zaregistroval. Zavázal jsem se dodržovat určitá pravidla Vatsim a pod a hlavně nebudu svým chováním kazit zábavu ostatním. Pokud se ale mám něco naučit, zcela určitě se to nenaučím jen na (dvorku ) LKAA. Musím do světa. Nenechám si do toho kam můžu a kam nemůžu létat kýmkoli mluvit. Proč? Je to můj počítač……….. výše uvedené řádky mě vedly k tomu, že jsem své létání u CSAV pozastavil. Přiznám se ale že je mi občas líto když se v zahraničí nemohu ve vzduchu ohlásit jako CSA477
Je mi jasné, že se na moji hlavu snese celá řada kritiky a z nebe budou pršet palce…no co nadělám…..??
Závěrem ještě jedna úvaha na téma motivace pilotů.
Mám svůj počítač, svoje připojení, svůj volný čas a sw který jsem si zakoupil za svoje prostředky. Bydlím v ČR a považuji tedy za správné(vlastenecké) létat za CSAV. Proto jsem se tam také zaregistroval. Zavázal jsem se dodržovat určitá pravidla Vatsim a pod a hlavně nebudu svým chováním kazit zábavu ostatním. Pokud se ale mám něco naučit, zcela určitě se to nenaučím jen na (dvorku ) LKAA. Musím do světa. Nenechám si do toho kam můžu a kam nemůžu létat kýmkoli mluvit. Proč? Je to můj počítač……….. výše uvedené řádky mě vedly k tomu, že jsem své létání u CSAV pozastavil. Přiznám se ale že je mi občas líto když se v zahraničí nemohu ve vzduchu ohlásit jako CSA477
Je mi jasné, že se na moji hlavu snese celá řada kritiky a z nebe budou pršet palce…no co nadělám…..??