VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Obrázek

Blíží se výročí nešťastné události, kdy nás opustil jeden z nejaktivnějších členů vacc-cz. Stalo se tak 12.10.2010, kdy jsme přisli o event koordinátora, trpělivého učitele nováčků i pokročilých pilotů, propagátora virtuálního i reálného létání, ale zejména výborného člověka, kolegu, kamaráda.

Na jeho počest pořádáme slet v Praze s možností průletu nebo letmého přistání v jeho rodišti - Karlových Varech. Většina řídících bude tento slet řídit z centra Karlových Varů, kde budeme všichni pohromadě v jedné místnosti, jak už jsme si to letos v dubnu vyzkoušeli.

Všechny potřebné informace ke sletu najdete ZDE
[quote="Dr1v3R"]Co se mu stalo ?[/quote]

Odpověď si asi budeš muset najít sám, protože předpokládám, že se to tu nebude nikomu chtít rozebírat.

[quote="Dr1v3R"]Urcite tam budu ;)[/quote]

Zde bych jen upozornil, pokud lze očekávat během RtH stejně silný provoz jak minulý rok či jako při jiných velkých akcích na LKPR (očekávám, že přiletí dost pilotů ze zahraničí), vážení nováčci, dobře si rozmyslete, zda jste na podobnou akci připraveni. Tady nebude moc prostoru na to přemýšlet, co to po mně řídící chce ale tady se bude muset konat.
Tak ještě rychle trénujte, zbývá už jen týden.
[quote="Dr1v3R"]JL - Co se tyce ovladani maleho letadla (konkretne C172 problem fakt nemam), spise mi trosku delaji problem vstupy do komunikace. Ale to se dopiluje.[/quote]

To bylo myšleno na nováčky všeobecně.

Při podobné akci očekávej ještě horší vstup na frekvenci a zároveň zkrácené a zhutněné instrukce od ATC. Nevím kolik má max. rychlost Cessna, ale já přistávám při rychlostech kolem 140 uzlů (podle zbytku paliva), takže více brzdit ve vláčku na ILS nemůžu ;) Proto se každá chyba (kohokoliv) projeví a má dopad jak na přílety, tak i odlety.

Např. teď v pátek mě ATC cpal zleva do ILS mezi letadla přilétající zprava a když jsem slyšel, že B73x má 15nm od RWY(či kolik to bylo) rychlost 140 uzlů, už jsem ani nedoufal, že to vyjde. Já v tu dobu letěl asi 180 a byl necelé 3nm za ním.

Zkrátka, je na každém, aby sebekriticky zhodnotil své schopnosti a rozhodl, zda na podobné akce už má či nemá.

EDIT: Reakce je k příspěvku, který byl mezitím smazán.
... není volný počítač? :) k čemu počítač - vysílačku snad máte tak šup šup řídit pěkně procedurálně.
Doufám, že se při dnešním eventu všich ATC řádně zapotí a přeju hodně provozu.

Škoda že večer nemůžu lítat, ale dal jsem aspoň odpolení memorial flight do Mnichova a zpět s LKKV low passem.