VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Mám dotaz, ikdyž se této akce nezúčastním.
Pokud mají při těchto akcích dva piloti stejnou volačku (v tomto případě CSA350), jak je řídící, pokud je online, bude kontaktovat, když mají dva piloti stejný volací znak?
Děkuji za odpověď - přece jen mě to zajímá, když se nějaké takovéto akce někdy v budoucnu zúčastním.
Sqwk nepřipustí, aby se přihlásily 2 stejné volačky ať už u letadel nebo u řídících, takže se nic podobného nemůže stát. Ale na zblbnutí úplně stačí když po FIRu lítají letadla třeba s volačkama 047, 067 a 057.
[quote="mrcouchette"]Sqwk nepřipustí, aby se přihlásily 2 stejné volačky ať už u letadel nebo u řídících, takže se nic podobného nemůže stát. Ale na zblbnutí úplně stačí když po FIRu lítají letadla třeba s volačkama 047, 067 a 057.[/quote]

Díky za inspiraci, něco vymyslíme ;)
MS: nepleť číslo linky a volací znak. Číslo linky je interní věc provozovatele (CSA) - např OK0027 a ATC je absolutně jedno. ATC zajímá jen volačka, kterou seš připojen (CSA123, OKABC,...). Vatsim nedovolí dvě identické volačky na síti. Čísla linek vatsim neřeší, to je věca aerolinek.

PB

Měli jste letět do Vídně, sekvence příletů tvořena už od HDO :-) Vídeň celkem OK, ale Innsbruck zkolaboval už odpoledne a holdovalo se na RTT.
[quote="George_L"][quote="mrcouchette"]Sqwk nepřipustí, aby se přihlásily 2 stejné volačky ať už u letadel nebo u řídících, takže se nic podobného nemůže stát. Ale na zblbnutí úplně stačí když po FIRu lítají letadla třeba s volačkama 047, 067 a 057.[/quote]

Díky za inspiraci, něco vymyslíme ;)[/quote]
Mno, lepčí je třeba 556, 566 apod. A do toho třeba DLH5TS, DHL5TS a LHA5TS. :)
Ještě si dovolím dva screeny...

Použil jsem doporučenou scenery a došlo k zajímavé situaci, že některým pilotům (jestli jsem správně pochopil) chyběla RWY13L/31R. Já jsem ji teda měl, ale zase mi nefungovalo ILS13L (což bylo asi tím, že jsem nenakopíroval nový AFCAD soubor). Ale nakonec jsme se na zem nějak dostali ;)
[quote="George_L"]Ještě si dovolím dva screeny...

Použil jsem doporučenou scenery a došlo k zajímavé situaci, že některým pilotům (jestli jsem správně pochopil) chyběla RWY13L/31R. Já jsem ji teda měl, ale zase mi nefungovalo ILS13L (což bylo asi tím, že jsem nenakopíroval nový AFCAD soubor). Ale nakonec jsme se na zem nějak dostali ;)[/quote]

Mě prozměnu nešlo ILS dráhy 13R :lol:
[quote="rc_czech"]Ted si nejsem jisty, ale je tam to ILSko vubec, zda se mi, ze jsem ho v mapach ani nevidel, ale nejsem ted u PC, tak nemuzu overit :)[/quote]

V Jeppesenkách jsem viděl tu 13R , frekvence byla 108.9.