VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
By Ico
Prisposobim odchod z PD vam, u mna podla potreby, len nie o 6:00 loc hehehe
By Gelba
Já jsem schopen se nejdříve dopravit z Kostelce do Kunovic v 10:26. Eventuelně bych mohl jet ve čtvrtek do Prahy a ráno z Prahy bych byl v Kunovicích v 9:26.
By tmx
Já pojedu na 95 % z HLV, takže já klidně o půlnoci... :D Zároveň, pokud se nic nepředvídatelného nestane a budu tam autem, mohu vzít okruh, Kroměříž, Holešov, Zlín, Otrokovice, kdyby třeba někdo jel vlakem či busem, který nejede přes UH.
By roadmonster
Já se přizpůsobím. Autem z PRG to bude každopádně opruz, takže bych rád nejdřív v 10LOC. Jinak nabízím letadlem z LKBE, pokud by někdo dal půlku (celý se mi to platit nechce). Ona půlka by měla být 3.000-3.500,- (počítám max. 2,5h letu) a zájemce bych do LKBE vzal z Prahy autem zadarmo, když už by mi platil lítání ;)

EDIT: výše uvedené samozřejmě zahrnuje i zpáteční cestu letadlo/auto
By PBily
[quote="roadmonster"]Já se přizpůsobím. Autem z PRG to bude každopádně opruz, takže bych rád nejdřív v 10LOC. Jinak nabízím letadlem z LKBE, pokud by někdo dal půlku (celý se mi to platit nechce). Ona půlka by měla být 3.000-3.500,- (počítám max. 2,5h letu) a zájemce bych do LKBE vzal z Prahy autem zadarmo, když už by mi platil lítání ;)

EDIT: výše uvedené samozřejmě zahrnuje i zpáteční cestu letadlo/auto[/quote]

Cim chces letet?
By roadmonster
[quote="PBily"]Cim chces letet?[/quote]

Dynamic WT-9. XPNDR mode S, avionics Dynon100 + GPS, cruise 180-230km/h, max pax 1 :( Letová hodina mě stojí 2.700CZK.
By roadmonster
Vyzkoušej, nebudeš litovat... do stopadesátdvojky se pak už budeš štítit sednout :D

EDIT offtopic: Jinak Dynamic i se mnou k vidění teď v pátek v LKBE od cca 13.30LOC, pokud by ses chtěl stavit. Amálko, budeš?
By amalka
[quote="roadmonster"]Vyzkoušej, nebudeš litovat... do stopadesátdvojky se pak už budeš štítit sednout :D

EDIT offtopic: Jinak Dynamic i se mnou k vidění teď v pátek v LKBE od cca 13.30LOC, pokud by ses chtěl stavit. Amálko, budeš?[/quote]

Zdar, nebudu, proháněl sem RC. Takovýhle akce hlásit s dostatečným předstihem. Ale někam bych zaletěl, co kafe v EDDC?
By roadmonster
Když já do minulého víkendu netušil, jestli budou peníze. Ale nakonec všechno dobře dopadlo a dali jsme si menší 120ti km navigační let. Na EDDC si počkám minimálně do příštího jara, ale pak se mnou počítej. [vejtaha]Je nejvyšší čas využít mou ICAO EN level 6 :P [/vejtaha]

Edit (PB): Řešte si to jinde!
[quote="roadmonster"]Je nejvyšší čas využít mou ICAO EN level 6 :P[/quote]

Já jsem si říkal, když jsem Tě onehdá slyšel na frekvenci, že Ti to anglicky speakuje nějak moc dobře ;-) , s mojí ICAO EN level 4 se možu jít krčit do rohu... :-D
[quote="amalka"]ZL, ty máš ale ifrovou a na úřadě ne? Nebo máte vlastní zkoušku?[/quote]

My v CEF máme jazykovou zkoušku (především zaměřenou na frazeo ale i obecnou angličtinu), a tato je certifikovaná podle standartních ICAO levelů pro leteckou angličtinu.
By Filipos
Můj dnešní let do Kunovic viz zde.
Cessna 172, pěkně na ruku, jen podle ADFka. Krátce po vzletu z Vyškova přechod na IFR, přímo Kunovice NDB. Pak jen zatočit na finále, bochnout s tím o RWY21C a na stojánku. Pěkný :)
By amalka
[quote="Zdenda Linhart"][quote="amalka"]ZL, ty máš ale ifrovou a na úřadě ne? Nebo máte vlastní zkoušku?[/quote]

My v CEF máme jazykovou zkoušku (především zaměřenou na frazeo ale i obecnou angličtinu), a tato je certifikovaná podle standartních ICAO levelů pro leteckou angličtinu.[/quote]

Nj, tak to bude s tím examinátorem PZ srovnatelný. :P
By Gelba
Tak dnes byl přeletěn Letoun L-410UVP-E imatrikulace 2601 kbelské dopravní letky na revizi do kunovického letu :)

Paráda, řídící od Kbel až po Kunovice, díky. Záznam ZDE , tak snad vše v pořádku.
By Ico
Sry, mozno sa mi budete smiat, ale nejak mi vsetko casovo nevychadza, do 2 tyzdnov som nemal cas to odletiet, ale kedze som v minulosti rad lietaval aj do Kunovic (oblubena destinacia s LKTB), tak dufam, ze aspon tento zaznam bude postacovat :D http://www.vataware.com/flight.cfm?id=6301661
By Radizz
To potvrzuji. OM-ICO s Kunovice otravuje co chvilka a stará se se svojí prdlavkou, aby tamější dráha nezarostla trávou.