VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By PBily
[quote="off"]Není TMA jako TMA - to pražské je třídy C a tam je FPL povinný (http://lis.rlp.cz/info/ANC_ICAO_2011.pdf).

Neznám konkrétní postupy v Mýtě, ale často se to dělá tak, že o víkendech, když vojáci nelítají a větroně apod. jo, se část řízeného prostoru dočasně předá do "péče" stanoviště AFIS, tj. paušálně se v něm povolí provoz bez spojení s APP. Viz třeba souhrnné řízení v kbelském CTR z Letňan, pokud jsou Kbely bez provozu. Nějak podobně to snad občas funguje např. i v Bubovicích a Kladně (?).[/quote]

Svatá pravda. Proto je lepší TMA podletět (pod 2500MSL) a frknout to rovnou do CTR, které je třídy D, kde do FL95 FPL být nemusí. Snad to říkám dobře....
By PBily
[quote="Tomáš Cáp"]
Pro úplnost, do třídy D ještě můžeš dokonce i bez odpovídače, pokud letíš pod FL60. V takovém případě je doporučeno opět hlásit "...OK-XYZ bez odpovídače a bez letového plánu...". V třídě C už samozřejmě je povinný jak odpovídač, tak i FPL.[/quote]

Toto ale neplatí pro CTR Ruzyně, byť je to třída D. Tam je odpovídač povinnost.
By off
Ahoj, kdo z reál orlů by si chtěl o weekendu udělat výLET do Příbramě, tak tam bude takový VACC AFIS weekend - v sobotu TC (aspoň doufám teda) a v neděli off offsobně :-). Tak se přileťte vokázat :-)
By amalka
A který den budete oba? Že bych přiletěl na oběd?

P.S. Nebyl TC v neděli odpoledne? Strašně foukalo, myslel sem že se tam u vás zabiju... :P
By roadmonster
nebudete nělterý z všedních dnů příštího týdne? poletím s kamarádem na příbramsko něco fotit, mohli bychom se stavit... víkend je pro mě off :P
By off
[quote="roadmonster"]nebudete nělterý z všedních dnů příštího týdne? poletím s kamarádem na příbramsko něco fotit, mohli bychom se stavit... víkend je pro mě off :P[/quote]
Já tedy bohužel určitě ne, čeká mě takový malý technologický masakr v práci, tak se odtamtud nehnu počítám celý týden.
By off
[quote="radarada"]Jaj, kdyby nekdo letel, pridal bych se...

...a to tam nemuzete byt oba najednou? ;)

Rada[/quote]

No leda že by Tomáš byl v neděli (možná že bude.. halóóó- budeš :-)? ), já jsem v sobotu určitě mimoň...
By Tomáš Cáp
Já jsem rád, že vůbec budu v tu sobotu - řeším teď bakalářku a pomalu státnice, takže tam teď moc nejsem. V neděli určitě nemůžu.
By roadmonster
Nám se to focení zatím nepovedlo, takže obnovuju dotaz - co některý z všedních dnů nastávajícího týdne?
By off
Hejhola zejtra mám AFISa v LKPM, tož přileťte na kafe (pokud si teda převezete vlastní), event. na lentilky (poskytnu z vlastních zásob) :-)
By off
Tak opakování :-) zejtra (sobota) mám AFISa v LKPM, tož přileťte na kafe (pokud si teda převezete vlastní :-) - určitě je to jedno jedno z posledních hezkých letních počasí(ch) :-) letos!!!
By amalka
Zejtra plánuju LKHK teda. Ale v LKPM jsem spadnul s železářstvím minulou sobotu, letadlo se zdá v pořádku ale v RWY musíte mít díru... A zdálo se mi že tam slyším TC na AFISu?
By off
[quote="amalka"]Zejtra plánuju LKHK teda. Ale v LKPM jsem spadnul s železářstvím minulou sobotu, letadlo se zdá v pořádku ale v RWY musíte mít díru... A zdálo se mi že tam slyším TC na AFISu?[/quote]
Ráno to zkontroluju a kdyžtak tam nasypu nějakou hlínu :-) na LKHK jsem to plánoval v neděli jenže nebude létadlo na celej den, tak skočíme odpol. za kamarádama do Bubákovic a pakxeuvidí :-)
By off
[quote="off"]Tak opakování :-) zejtra (sobota) mám AFISa v LKPM, tož přileťte na kafe (pokud si teda převezete vlastní :-) - určitě je to jedno jedno z posledních hezkých letních počasí(ch) :-) letos!!![/quote]

Heh - kdo nebyl může jen litovat :-)
By off
[quote="amalka"]Heh, tos neřek. Takový věci hlásit![/quote]
Sem netušil že něco takového vypukne :-) jeden aviatik se loučil se svobodou, tak mu přiletělo pár kolegů zamávat :-) takový malý soukromý letecký den nebo teda spíš večer :-) Ale ten dvouplošník tam lítal celej weekend.
By Filipos
Tuto sobotu 17.9. se konečně dostanu na LKPM. Nehcete se zase někdo přidat, když už byla tak vydařená secvičná?
By PBily
[quote="Filipos"]Tuto sobotu 17.9. se konečně dostanu na LKPM. Nehcete se zase někdo přidat, když už byla tak vydařená secvičná?[/quote]

Bohužel musím na golfový turnaj, chtěl jsem přijet v neděli, ale asi bude hnusně...

Petr
By Filipos
Zrušeno pro nepřízeň počasí.

Takže zítra nikdo? :/ Škoda...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7