VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Pavel
Obrázek

dnešní odpolední práce na siganalizačním tablu... ještě zbývá doladit nějaké detaily a dodělat přepínání denní a noční intenzity svícení, ale to nejzdlouhavější už mám (a to, že okolní displeje nesvítí neznamená, že mi to už zase nefunguje, ale že jsem dodělal elektrické systémy, takže jde vypnout Avionics I a II pwr - na jedníčce jsou rádia a GNSSky, na dvojce EICASy)

PB
By MODYN
[quote="Pavel"]To sis všim brzo :-) První verze bohužel ne, ale potom možná udělám si X verzi (nikoliv konverzi, ale úpravou toho, co se liší). Dělám to do devítky, protože mi to na začátku připadlo jednodušší a na Xko nebyly tak easy tutoriály apod.

PB[/quote]

No já létám FSX deluxe se SP1 a nejde mi tak 1 letadlo z 10 určených pro FS2004. Takže bych v tom zas takový problém neviděl.
By Pavel
No, já mám to letadlo tady před sebou a vím jak to v něm funguje, takže říkám, že to bude chvílí trvat (po nakopírování do FSX to nefunguje).

PB
By Pavel
Obrázek

pomalu ale jistě... elektrické rozvody hotovo, už jenom palivový systém, startování motorů, noční osvětlení a když se mi bude chtít tak testing panel... takže na zítra na celý den o zábavu postaráno :-)
(bílé GEN a BAT svítí, když jsou příslušné generátory nebo baterie odpojeny... GEN svítí jen když jsou gen odpojeny a bat zapnuta, ale bat svítí i když je bat i gen vypnuto (je napájen pomocí hot batery bus, který lze vypnout jen odpojením baterie fyzicky od letadla)

PB
By amalka
[quote="MODYN"]No já létám FSX deluxe se SP1 a nejde mi tak 1 letadlo z 10 určených pro FS2004. Takže bych v tom zas takový problém neviděl.[/quote]

SP1? To jako fakt?
By bumper
FSX+SP1 má rozhodně méně problému s kompatibilitou starších věcí z FS9, než FSX+SP2. Problém je ovšem v tom, že většina nových addonů pro FSX už vyžaduje SP2, takže zůstávat u SP1 je pro většinu lidí co používají FSX trochu více a kupují si do toho profi addony docela nemožný :(
By amalka
Prosimte já vím že s tím pořád otravuju, ale nešlo by nalepit nějaké textury na ten kokpit? Nemusí to být zrovna Carenado ale alespoň decentní náznak?

Jinak u mě dobrý, létá to sice zvláštně a při každé příležitosti mi to stalluje (velice se to blíží L-39 od Lotussimu) ale to zmiňuji jen mimochodem. Reál a blízkost reálu nemohu posoudit.
By śumys
[quote="Pavel"]Ne, nešlo. Jsem rád, že to je vůbec nějak daný dohromady.

PB[/quote]

Pavle vypadá to nádherně. Strašně rád bych si s tím zalítal, škoda, že jsi to to nedělal do Xplane.
By oupa
FSX: po otevření dveří se mi zdá, že již nejdou zavřít.
Pavle, kdybys poskytl export UVs alespoň 2048x2048, možná by se dal udělat hezčí paint. Ale na venkovním modelu jsou vidět i špatné normály na pár místech, to už si musíš spravit ty.
By Pavel
Ad dveře - je tam prodleva, mezi kliknutím a zavřením, nevím proč je tak velká (cca 10 seknd)... do první aktualizace se pokusím buď prodlevu odstranit, nebo udělat dveře neklikací, otevírací pouze na klávesovou zkratku (tou to mimochodem funguje už teď naprosto spolehlivě).

Ad UV 2048x2048 - bohužel, nevím jak na to, protože je to modelované v FSDS a né v gMaxu (jako, FSDS už nikdy více - příští projekt dělám jedině v gmaxu), tak tam nejde změnit samostatné UVW, ale musely by se jednotlivě přetexturovat všechny objekty :-/

Každopádně díky za feedback,
PB
By oupa
Tak aspoň nejaké UVs ať je poznat kde co konci? A takové ty specular a bump textury, to je potreba zanést do modelu, nebo si to vezme automaticky?
By Pavel
Já bohužel nevím jak z FSDS dostat jakékoliv UVW - ono je to tam udělané tak, že na každou část si natáhnu texturu, ale nikde nevidím zpětně co je kde nataženo. Jedině bych ti mohl zkusit pomocí CVA konvertoru převést do gmaxu, ale nikdy jsem s tím nepracoval... A ty ostatní textury se, přesně tak, musí zanášet do material editoru v modelu ještě před exportem.

PB

Edit: na brodhaq.eu nahrán paintkit, přece jen jsem to našel :-) Pozapínej si v tom ty skryté vrstvy... sorry za bordel v těch psd, ale snad se v tom vyznáš.
By oupa
Jo, bohužel při pokusu o serioznější paint se ten problém s normálami projeví ještě více (ta původní čistě bílá to dovedně skryla).
Tady sice je textura 4096x4096, šlo by to mít pěkně všechno ostré, nýtky a zapečený stínování, ale tohle se musí spravit v modelu. Takže zpět k rýsovacím prknům a nezapomenout na night lighting! Jako prototyp výborný, ale počkám si na verzi 2.0 :)