VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By tmx
Ještě jedna otázka ke scenérce... Fungují vám světla uprostřed RWY? Já tam tuhle sedal (ve FSX) a de facto dráha skoro nebyla vidět... Nebo v brně není vprostřed osvětlená dráha?
By Radizz
[quote="rc_czech"]Udelis zastitu? :p[/quote]

No jasně, brněnský rodák udělí záštitu eventu v Brně... :)

A protesty z místního hradu (Špilberk) už jsme tu na rozdíl od Vás dávno vyřešili; už Josef II. z toho totiž udělal vězení = není radno si tam moc otvírat papulku. :)

Místo přiblblejch VATSIM průvodů, ale radši lítejte. :)
Moc mě to mrzí, ale z telefonu (v tuto chvíli jediný zdroj internetu) to nezaletím. :(
Doufám, že pro velký úspěch, akce znovu co nejdříve proběhne.
Jinak na základě jiného vlákna (modří vědí) by někdy mohla proběhnout nějaká non rnav akce, aby si odpočinula naše FMC a provětrali jsme i os tatnínavigační přístroje.
By George_L
[quote="Luboš Kučera (LK 154)"]Moc mě to mrzí, ale z telefonu (v tuto chvíli jediný zdroj internetu) to nezaletím. :(
Jinak na základě jiného vlákna (modří vědí) by někdy mohla proběhnout nějaká non rnav akce, aby si odpočinula naše FMC a provětrali jsme i os tatnínavigační přístroje.[/quote]

Nevím co máš za mobilní Internet, ale já jsem toho nalítal na Vodafonu docela dost a dokonce i s voice (sám jsem se divil). ;)
[quote="George_L"][quote="Luboš Kučera (LK 154)"]Moc mě to mrzí, ale z telefonu (v tuto chvíli jediný zdroj internetu) to nezaletím. :(
Jinak na základě jiného vlákna (modří vědí) by někdy mohla proběhnout nějaká non rnav akce, aby si odpočinula naše FMC a provětrali jsme i os tatnínavigační přístroje.[/quote]

Nevím co máš za mobilní Internet, ale já jsem toho nalítal na Vodafonu docela dost a dokonce i s voice (sám jsem se divil). ;)[/quote]

Napsal jsem to asi blbě. Telefon není jediným zdrojem připojení, ale jediným způsobem, jak prohlížet webové stránky (a to jen tam, kde je wifi).
By Pavel
Já si tuhle říkal, jak by bylo cool mít nějakou třeba Androidí aplikaci jako ATC klienta... nějakej hodně jendoduchej radar, aspoň na TWR a GND řízení by to určitě stačilo :-)
By Radizz
Hezky event, v TMA v jednu chvilku moc hezky provoz. Škoda, že se nám ten vláček trošku pokazil.

Už si nepamatuju volačku, ale jeden pilot tam točil extrémně pomalu (očividně pod špatným úhlem). Zatáčka ve fázi konečného přiblížení, pokud si to dobře pamatuju a klidně mě opravte, by měla mít 25° nebo 3°/s (podle toho, co vyžaduje menší náklon).

Jinak hezké a příště ahoj.
By Ico
Dik za service :) nejak nebolo viac casu len na kratucky let do Brna, ale bolo zupr... Dik a nabuduce na freq ;)
By rc_czech
jj, nejak jsme se ti tam rozleteli :D

Obrázek

Na apronu CSA664 /ten co stoji cumakem k terminalu/ za nim HCC6369. Na H/P 28 CSA600 /No.1/ a CSA586. Vzlet provadi TVS0382 a na finale je DHL1011
By Ico
Hele ta Gear-paka to je ten tvoj novy vynalez? ;)
By George_L
[quote="George_L"]Asi bych měl taky udělat nějaký provoz, nejspíš směr RIGA. Tak mi nechte na apronu trochu místa, jinak za zachycené směrovky neručím ;)[/quote]

No, tak nakonec se málem splnila má předpověď. Akorát tedy s tím rozdílem, že letadla stojí (jak se již probíralo) čumákem k pojížděčce, takže nebyly ohroženy směrovky, ale přímo kabiny pilotů.

Nakonec se to nějak zvládlo (mám u věžníka minimálně sud vína), by se nedoplatil ;)

Obrázek Obrázek Obrázek

Pak už pohoda a romantika...
Obrázek Obrázek

A šťastně na zemi...
Obrázek
By Lapak
Taky díky za řízení, bohužel jsem do Brna doletěl, když už tam byla nuda :)

RR: Nebyl jsem to já? (CSA432) Já když dostal poslední turn doprava do ILS, tak jsem to letěl na 30st bank angle a stejně jsem to o jednu tečku přeletěl....
[quote="George_L"]
No, tak nakonec se málem splnila má předpověď. Akorát tedy s tím rozdílem, že letadla stojí (jak se již probíralo) čumákem k pojížděčce, takže nebyly ohroženy směrovky, ale přímo kabiny pilotů.

Nakonec se to nějak zvládlo (mám u věžníka minimálně sud vína), by se nedoplatil ;)
[/quote]

Věžník se ještě jednou omlouvá, řídil v Brně poprvé a nějak mu v jeho mladické nerozvážnosti (či spíše nováčkovské tuposti) nedošlo, že 747mička se bude kolem letadel stojících na apronu M blbě protahovat ;-) ,
By Radizz
[quote="Lapak"]RR: Nebyl jsem to já? (CSA432) Já když dostal poslední turn doprava do ILS, tak jsem to letěl na 30st bank angle a stejně jsem to o jednu tečku přeletěl....[/quote]

Ne, Tebe si pamatuju, toto byla moje chyba. Věnoval jsem se tu potřebnou vteřinku někomu jinému. Nedělal jsem video, takže volačku nevím a ani není podstatná.

Podstatné je, že to má být opravdu těch 25 st. - 15, ani 10 nestačí.

[quote="rc_czech"]jj, nejak jsme se ti tam rozleteli :D[/quote]

Pak už to byla z nouze ctnost, no... - škoda, vláček to byl moc hezký.

[quote="George_L"]...mám u věžníka minimálně sud vína...[/quote]

Ten Lambert se mi líbí čím dál tím víc..., on i pochytil, že byl na Moravě! :) Věžník byl sprdnut, při pranýřování slíbil, že už to víckrát neudělá, sto krát to napíše a nechá si to doma podepsat. Screeny se budou jako výstraha ukazovat novým adeptům...

Jinak zlatý hřeb večer byl až na konec. Dva TVS, jeden z Ostravy, druhý z Rigy. Takže ten z Ostravy hezky na vektor... seřadit, vyklesat... a byl z toho překrásný rozstup v ILS 5 NM. To bylo moc hezké a já odcházím spát s hřejivým pocitem. :)
By Snohakrij
[quote="George_L"][quote="George_L"]Asi bych měl taky udělat nějaký provoz, nejspíš směr RIGA. Tak mi nechte na apronu trochu místa, jinak za zachycené směrovky neručím ;)[/quote]

Obrázek Obrázek Obrázek

Pak už pohoda a romantika...

Obrázek Obrázek

A šťastně na zemi...
Obrázek[/quote]

Jsem ten Travel ..., a já furt co tam ta 747 dělá tak douho :D, a ona se mi vyhejbala :)
By George_L
[quote="Snohakrij"]Jsem ten Travel ..., a já furt co tam ta 747 dělá tak douho :D, a ona se mi vyhejbala :)[/quote]

Ono chvíli trvalo než jsme sehnali na zemi nějakého dobrovolníka, který by to jistil a hlídal z plochy. Křídlo šlo kousek nad čumákem.