VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
By Radizz
Obrázek

V pondělí 1.8.2011 (20:00+ loc.) proběhne jedna z prvních seancí cvičence BP na pozici LKPR_DEL.

Ano, začátky jsou tvrdé a těžké, přileťte tedy, prosím, podpořit další z řady nikdy nekončících výcvikových večerů. Očekávat lze samozřejmě i otevření dalších pozic po celém FIRu (TWR, APP, ACC). Žádoucí jsou všechny formy provozu včetně letů VFR.
By Nathaniell
Od kolika hodin to plánujete? Zase od 20:00loc nebo budete i dřív?
By Radizz
Ano, 20:00+ loc.; možná se vyskytneme dříve, ale bez záruk (= rád bych Vás lákal jen na to, co je jisté).
By Radizz
Ještě jednou váženému pilotstvu připomínám tuto dnešní akci, přileťte nás, prosím, podpořit. ;)
By Radizz
Zdravím,

v podstatě každý den teď probíhá nějaký výcvik a řídící bývají on-line v počtu <3 ks (asi nás k počítačům žene to úděsně parné léto). Využijte toho.

Dnes jsem také zažil poměrně zajímavé zpestření. Jako dozorující pozic Ruzyně TWR a DEL jsem se umístil na samotko na věž do Kbel - bez očekávání jakéhokoli provozu. Poměrně rychle ale přiklusal Robert Skribuckij, který - jak si mnozí určitě všimnli - v poslední době poskytuje služby Letňany Info, a ptal se mě, jestli by mi nevadilo, kdyby si Letňany aktivoval. No byl bych blázen, kdyby mi to vadilo. :) Takže jsem si užil překrásného VFR provozu, který si létal vyhlídky na Brandýs nad Labem. V jednu chvilku tak bylo obsazeno LKPR_APP, LKPR_TWR, LKPR_DEL, LKLT_I_TWR a LKKB_TWR... :) Pro zahraniční piloty usazené do ILS 24 musel být také moc zajímavý obrázek, viděl pod sebou míjející se VFR drobky. :) Moc hezké... a námět pro ostatní VFRníky. Zaleťte si do Letňan, když tam bude Robert; v kombinaci s tradičně obsazenými pozicemi to může být moc zajímavé.

P.S.
Robertovi se tímto zakazuje používat na observrování volačka LKAA_R_OBS..., protože tu si navzájem půjčujeme s kolegou RV. :) Tři už by bylo moc. :P
By Jindřich
RV je ACCCZ5, (1 je dir, 2 je JD, 3 je EC, 4 já, 5 RV) vem si Radku ACCCZ6, stejně jsi cca staff. :-) ACCCZ7 nabízím PB, hmm? Pokud přijmete, dáme vám i maily.
By Tommy
Tak bych se chtěl omluvit, že jsem tam dnes byl jenom chvilku, ale bohužel se mi začala samovolně vyšlapávat pravačka....takže jsem si dal aspoň RTO...zrovna jsem si dneska chtěl pořádně zalítat... :(
By Čondra
Nakalibruj Joy. A jestli máš Logitech 3D, tak se s tím smiř :)
By Tommy
Je to Saitek X52, ale zkoušel jsem si to kontrolovat přes software a osa na rudder se ani nehne...tady je problém v FSce...nevím co s tím :/ , už se mi to stalo víckrát, i za letu...to jsem musel vypnout joy a jít na fullauto....ale v tom se B735 prokázal dobře :)
By Čondra
Vždycky po vzletu deaktivovat Joy. Tuším Ctrl+K. A před přistáním zase zapnout. Eliminuje to odpojování autopilota během letu.
By Tommy
Já mám u Wilca to odpojování vyplý....jinak jednou jsem ho musel (ten onen případ) odpojit tímhle...ale tohle bylo při třiceti uzlech...
By oupa
U X52 mi rudder odešel už dávno. Někde na netu se dá pohledat návod jak to rozebrat, vyčistit, promazat, napudrovat a pak to poběží.
Mě se do toho nechtělo, takže mám rudder na plynu jak je to horní kolečko. Pojíždí se s tím perfektně a funguje to jako rudder trim.
By Tommy
Tohle, jak říkám, co jsem se to snažil vyšetřit je čistě softwarová záležitost....nevím, uvidím co dál, zkusím si naprogramovat pedály od volantu...
By Radizz
Hu, hu,

dnes je v plánu re-fresh pro s. BP, prosím tedy všechen dostupný provoz, aby se soustředil na Ruzyni a žádal přetahy, pojezd za letu (vtrulníkáři)... a vůbec podobné jobovky, které se na GND dají stvořit.
By Pavel
Tož pokud dnes večer nebudete zaneprázdněni hádkou o CSAv nebo o Demobagu, přijďte lítat. ATC tým se těší především na provoz do a z LKPR, kde bude probíhat intenzivní výcvik na APP.

PB
By Pavel
Jak chceš, klidně Vary a zpět, nebo i Brno apod... Zas to nemůžeme tak hrotit abychom nutili piloty lítat jenom LKPR, to by také nebylo ono. Hlavně lítat přirozeně a v pohodě, vždyť o nic nejde :-)

PB