VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Obrázek

Dne 7.8.2011 od 20:00 se koná slet na letišti v Ostravě-Mošnově. Při tomto sletu zároveň uctíme památku neštěstí z roku 2008, při níž zemřelo 9 lidí. Určitě víte, o jakou tragédii se jedná. Po příletu do Ostravy možno pokračovat do Prahy, Brna, Hurghady (Egypt), Antalye (Turecko), Burgasu (Bulharsko), na Rhodos, Krétu a Kos (Řecko).
Trať [LKMT - LKPR]: LKMT - TBV L984 BODAL M748 OSNEK L984 VLM - LKPR
nebo: LKMT - HLV T47 BNO M748 VLM - LKPR

ATC je zajištěn minimálně na pozici LKMT_TWR. Dostal jsem informaci, že se možná objeví i LKMT_APP.
Zároveň budu kontaktovat zástupce pilotů ČSAv (Czech Airlines Virtual), jestli by to nemohl hodit na webové stránky.

Prosím zájemce, kteří by chtěli přiletět, kontaktujte mě na adrese boh-trans@seznam.cz s tím, kde poletíte a odkud.
Pro piloty ČSAv: Na webu (www.csav.cz), je tento slet uveřejněn i s procentuální účastí. Prosíme co největší účast.

Zároveň zde budete informováni, zda-li bude zajištěn řídící.
Doufám, že slet se vydaří a budeme všichni spokojení.

Pro Ostravu máme vydané SOPs a jejich znalost se přepokládá. Společně s mapami dostupné zde:
http://www.vacc-cz.org/index.php?sect=lkmt
[quote="marenadl3"]Byla to sice nehoda ve Studénce, ale obětí bylo skutečně 9. ;)[/quote]

Je to sice jedno, ale proč se teda všude píše 8? Zkoušel jsem několik odkazů, a všude je uvedeno pouze 8.
By Čondra
[quote="marenadl3"]
Tak napiš na mail, kde poletíš a odkud atd... ;)[/quote]
Nebude technicky jednodušší, když Ti to napíšou sem?
[quote="Čondra87"]Nebude technicky jednodušší, když Ti to napíšou sem?[/quote]

Ne, pro mě ne. Poté zde dám kompletní seznam, zatím nikdo se mi na mail nepřihlásil. Doufám, že se to nasbírá. :)
By Radizz
VACC CZ samozřejmě jakoukoli rozumnou iniciativu v podstatě z jakýchkoli řad podporuje.

Už v tuto chvilku je na event nahlášeno:
LKMT_TWR
LKMT_APP

Věřím, že další řídící se ještě přidají.

Připomínám, že není-li jeden z moravských APP, supluje jeho pozici ten druhý; tedy např. pokud nebude Brno APP (jakože nejspíš nebude), TMAs Brno pokrývá Ostrava APP.

! POZOR !
Volací znak zůstává Ostrava/Brno Radar. Jestli tomu někdo řekne Morava Radar, bude zbaven všech vojenských hodností, kterých už dosáhl a jeho VATSIM ID bude na vždy zablokováno. Morava Radar je blbost a neexistuje to!

Ještě upozorním, že pro Ostravu máme vydané SOPs a jejich znalost se přepokládá. Společně s mapami dostupné zde:
http://www.vacc-cz.org/index.php?sect=lkmt (prosím autora aby toto přidal do prvotního příspěvku).
By Pavel
No dobrý, klidně na nějakou pozici vlezu.

Jenom prosimtě, když vidím jak tady drtíš ty SOPy a tratě, tak si nastuduj, jak se lítá - abys mi zase netvrdil že když máš trať BOD1 trať BOD2 tak jsi schopen direct to pouze na BOD1 nebo BOD2, protože ostatní body na trati nemáš v letovém plánku...

PB
By Čondra
[quote="marenadl3"]Já měl v tom plánku jenom ty, které jsem měl vypsány. Nedal jsem tam ty jiné.[/quote]

Bůh žehnej Americe....
By Pavel
[quote="marenadl3"]Já měl v tom plánku jenom ty, které jsem měl vypsány. Nedal jsem tam ty jiné. Teďka lítám už i s jinými. :D :D[/quote]

Ten plánek ti klidně dohledám na vataware... ale budiž, příště to bude lepší. Voice je priorita #1.
No budu se snažit rozchodit ten zvuk, poněvadž fakt nevím, čím to je.....
Doufám že do inkriminovaného termínu najdu závadu a opravím ji. V případě, kdyby se to nepovedlo, zkusím to i tak, ale bude tam dovětek: \"Speak slow, please\". ;) :)
Já tam fakt slyším jen to, jako kdyby někdo chlustal do mikrofonu a konec. :(
Vážení piloti společnosti ČSAv (Czech Airlines Virtual),
na webu je tento slet zveřejněn. Je tam i procentuální účast.
Dám to i do prvního příspěvku. Doufám, že se akce zúčastní co nejvíce pilotů. :)
Upřímně už jsem teda viděl lepší bannery. Upřímně tedy toto banner není. Toto zvládne i Kirra (hledej) v mspaint za půl hodiny (nepes za minutu).
Jinak myšlenka dobrá, škoda, že je vacc-cz teď trošku zkostnatělá..
[quote="Čondra87"]Panebože! Odkdy se anglický datumy píšou s . (tečkou)??[/quote]
Umíš trochu anglicky? Vidím, že ne.
Když není "th", může být tečka. Takže neříkej nepotvrzené údaje.