Sledovali jste dneska bouřky v LKPR? Teď jsem doma vyhodil z okna anténu a naladil 127,575, fakt mazec...
Změnili QFU z 06 na 24, APP vektoroval nějakýho EIN, pak jim oblast na freq přeladila BAW (pilotka podle hlasu), BAW se ptá jestli by EIN (v tom momentě na 10NM finále 24) nemohl popsat situaci nad LKPR, EIN popisuje že v ILS to je čistý ale jižně od letiště je bouřka a další hned na dráhou a že v případě Go arroundu musej fakt okamžitě točit doprava... BAW děkuje a víceméně sama se za neustálého \"no problem\" od APP vektoruje do ILS, ale pak to vzdala, řekla si přímo GOSEK a HOLD AS LOW AS POSSIBLE... mezitím spousta \"requeast heading xxx to avoid weather\" od jinehch letadel). Ta BAW byla fakt dost dobrá, protože se APP ptala na polohy ostatních volaček (!!!) a jak to s nima vypadá. To mě dostalo, to jsem ještě neslyšel

Pak se tam BAW dohodla na průletu mezi nějakejma mrakama podle WX radaru, ale to mě řídící dost šuměl a moc jsem mu nerozuměl, ale letadla byly 5by5. Pak se BAW nějak dokopala do ILS a sedla. Jen škoda že nebyla vidět na SBSce, to by mohlo bejt luxusní.
Fakt nádhera. Škoda že na vatsimu nemáme to počasí tak dokonalý, aby všichni piloti měli stejný mraky na stejnejch místech. Tak mě napadá, on v reálu nemá APP na radaru nějakou WX vrstvu, aby viděl aktuální meteo data přímo přes radarovou situaci? To by nemuselo bejt technicky bůhvíjak složitý, ne?