VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Ico
Caf, ja by som predsa len skusil pustit nejaky testovaci SW (Sisoft Sandra napr.) a pustil tam HW testy, popr tie porovnavacie s inymi PC konfiguraciami. Uvidis, ci ti vykonovo tvoje PC dosahuje uroven tych, ktore su tam uvedene. Od tohoto by som sa odrazil. Napadla ma potom este jedna vec, neviem ci to je vec Intelu alebo aj AMD - hyperthreading musi byt OFF v BOIS-u. Viem, ze s tymto byval problem, ked nadupana masina slapala v hrach pomalsie ked tato volba bola v BOIS-e povolena!
By martinz
SiSoftware Sandra Lite 2009
By martinz
Také mi ten program zjistil že mám starý BIOS může to být také tím?
By Čondra
Jo. Stáhni si update.
By Ico
No priznam sa, ze s tych screenov mi nieje jasne, ci ten tvoj stroj dosahuje priblizne hodnoty ako ine v zozname v podobnej konfiguracii. S tym upgrade BIOS-u zatial opatrne.
By martinz
No zelený procesor je ten samý jak mám já bez taktu a červený je můj s taktem.
By Ico
Ok, myslim si, ze v podstate by to v tomto teste mohlo byt ok. Co tak nejake graficke testy? Priznam sa ze neviem uz ako je to v Sandre, ale mozno by sa hodil pustit aj potom nejaky specialny test (AquaMark) ci ako sa to vola, je aj zatazovy myslim.
By martinz
Tak po dlouhé době mohu prohlásit že problém byl vyřešen. Problém způsoboval hardware ten byl vyměněn a FS šlape jedna báseň. Děkuji všem co mi radili.
By martinz
No konkrétně to nedávalo v té hře takový výkon jaký by mělo. S FS si to nerozumnělo.
By martinz
Já to typuju na procesor ale kdo ví kvůli které časti to nešlo taky to mohly být RAMky. Jediné co vím přesně je to že grafická karta to nebyla mám ji i teď v PC a FS šlape.
By Tommy
Ahoj, mám problém: Používám utilitku, která mi pomáhá při lítání využít obě jádra procesoru, ale přestalo mi to fungovat, protože mi to hází Error, že nemůže najít registry FS9. Před tím jsem promazával harddisk a taky použil CCleaner. Nevšiml jsem si u toho než jsem to zmáčk nic podezřele FSkovýho....tak jsem to zmáčknul....Nastavení v FSce zůstalo a FSka běhá, ale když jsem jí pak zkoušel, musel jsem odklepnout zase smlouvu o používání...FSka si ale své registry nijak neobnovila.....tak nevím...co s tím? Dík moc :)
By Tommy
Ještě jedna věc, pokud bych nahrál zálohovanou verzi FSky, opravilo by se to? Dík :)
By Lapak
[quote="Tommy"]Ještě jedna věc, pokud bych nahrál zálohovanou verzi FSky, opravilo by se to? Dík :)[/quote]

Otázka co znamená zálohovaná verze FSky, pokud máš někde uložený všechny soubory z FS folder a ty bys nahrál zpět tak to samozřejmě registry neopraví. Pokud si to FSka neumí opravit sama, tak pak zbývá ještě reinstall FSky, jestli se ti do toho chce :)
A nakonec ani nemusí být chyba v FSce, ale v té utilitě...
By Tommy
No taky mě to napadlo, ale nevím co si o tom myslet.....jinak už delší dobu přemejšlím o reinstallu....ale nevím co tam dávat a co pak ne....nechci tam mít zase vše pod sluncem....
By Tommy
Tak jenom Vás chci upozornit, dělá to uninstall FSX demo. Má to totiž ve stejný složce. Existuje na to prográmek zvanej FS registry repair. :)
By ihrdlicka
[quote="Tommy"]Ahoj, mám problém: Používám utilitku, která mi pomáhá při lítání využít obě jádra procesoru, ale přestalo mi to fungovat, protože mi to hází Error, že nemůže najít registry FS9. Před tím jsem promazával harddisk a taky použil CCleaner. Nevšiml jsem si u toho než jsem to zmáčk nic podezřele FSkovýho....tak jsem to zmáčknul....Nastavení v FSce zůstalo a FSka běhá, ale když jsem jí pak zkoušel, musel jsem odklepnout zase smlouvu o používání...FSka si ale své registry nijak neobnovila.....tak nevím...co s tím? Dík moc :)[/quote]

Co je to za utilitku??
By Tommy
FS9 CPU core....nebo tak nějak
By amalka
[quote="ihrdlicka"][quote="Tommy"]Ahoj, mám problém: Používám utilitku, která mi pomáhá při lítání využít obě jádra procesoru, ale přestalo mi to fungovat, protože mi to hází Error, že nemůže najít registry FS9. Před tím jsem promazával harddisk a taky použil CCleaner. Nevšiml jsem si u toho než jsem to zmáčk nic podezřele FSkovýho....tak jsem to zmáčknul....Nastavení v FSce zůstalo a FSka běhá, ale když jsem jí pak zkoušel, musel jsem odklepnout zase smlouvu o používání...FSka si ale své registry nijak neobnovila.....tak nevím...co s tím? Dík moc :)[/quote]

Co je to za utilitku??[/quote]

Klid, to je technický nesmysl...
By Tommy
Řekneš mi o tom víc amálko?
By amalka
Z principu JEDNOTHREADovou aplikaci prostě na více CPU nerozložíš a to ani kdyby si byl Bill Gates. Zbytek můžeš Googlovat.
By Tommy
Ahoj, mám otázku, jestli se někdo už nesetkal, s tím, že:

1) Po připojení na VATSIM poslouchal ATIS, ale do toho mu běžel i ten defaultní FSkovej.
2) Při naladění KVY, 111,550, se neukázal ukazatel GS a když poslouchal morseovku, tak mu do toho běžely dva signály, tedy deafultní a asi VATSIMovej.

Nevím proč mi to dělá, tak bych se chtěl zeptat, jestli s tím nemáte zkušenost, nebo jak to odstranit....sice jsem měl včera možnost, jak to vyřešit, ale měl jsem málo paliva a a ve Varech byla mlha...díky mý nešikovnosti (spíše neschopnosti, protože jsem několik týdnů víceméně neletěl) jsem tam rozflákal éro.... Dík
By radbrad4
Ad 2 - stáhnout aktualizovanou scenérku Varů. Na dráhu 29 dlouho bylo jenom LOC/DME. Co má VATSIM společného s identifikací radiomajáků? To je záležitost čiste FSky. Asi jsi neměl zapnutej příposlech jen na jednu stanici.
Jinak nevím, jak moc velká mlha byla ve Varech, ale to LOC/DME má MAPt v bodě L Vrata (0,5 nm od prahu) a MDA 2830ft (841 ft AAL). :-)