VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By martinz
Práva mám bez omezení. Skusím to odinstalovat vyčistit registry a ten disk.
By martinz
Adam: Ne jen uvidím menu a hned se to vypne takže let nenačtu vůbec ani nic jiného.

Amalka: Nějaké doporučení pro program na vyčištění registrů?
By martinz
FS je upně holá jen instalace
By Čondra
FS9, nebo FS9.1?
By martinz
Tak vypínání vyřešeno hádalo se to se zbytkem co zbylo z minula. Stále mám ale málo FPS jen s cesnou bez addonů.
By Čondra
Zkus pomocí tohoto zjistit, jestli tam není něco, co ti to omezuje...

http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... s/bb896645

Projel jsem pár diskuzí na VATSIMu a jiná FSfora a většinou odkazují na ovladače potažmo na podporu výrobce grafické karty.

Č
By Adam
Tak aspoň že už se to nevypíná… Zkus si stáhnout úplně všechna nastavení na minimum (hlavně scenery a weather), limit FPS dej na „unlimited“ a pozoruj FPS teď… Co to dělá? Pokud se to seká a FPS je málo i teď, není problém ve FS, nýbrž ASI v PC (hardware). Pokud je FPS vysoko a nejde, řekněme, pod 60 (s min. detaily), vypadá to na softwarovou chybu – nastavení grafické karty či přímo FS (nebo možná i něčeho jiného). Já osobně nevěřím moc tomu, že by to mohlo být starým ovladačem na grafiku či že (tvá) grafická karta nepodporuje FS. Možná může být problém v procesoru (anebo v pamětích RAM) – u FS záleží především na procesoru, a to zdůrazňuji – já mám grafiku Nvidia 8600 GT 256 MB (horší než ta tvoje) a procesor AMD o frekvenci 3,4 GHz a FS mi jede skutečně, i s mnoha addony, které FS dost zatěžují, naprosto plynule (a RAM mám 4 GB)… No, zkus a napiš; uvidíme, co dál :-).
By amalka
BTW. Jaký CPU bylo to staré na kterém ti to fungovalo? Ono A64 na 2GHz není moc pecka no...
By martinz
No při stáhnutí všeho se žádný velký nárůst nekonal ale to už jsem zkoušel minule s LKPR a Tučkem. Minule jsem měl AMD Sempron 2300+ 1.59GHz teď mám AMD Athlon 3000+ 2.12GHz.
By Adam
No tak je pravda, že ten procesor není žádné dělo… A jestli i se stáhnutými detaily na minimum nebylo FPS o moc výš, ale ostatní hry ti, jak jsi psal, jedou bez problému, tak je to zvláštní – to už moc nevypadá na softwarovou chybu… Kdyžtak, prosím, pošli nějaké fotky toho FS; s min. detaily a zaplým FPS ukazatelem (fakt mě zajímá, kolik ti to ukazuje). Ono ani 2 GB RAM není pro FS moc…
By Pavel
Já mam taky 64bit procák a 32 bit systém a je to v phodě...
By martinz
No na to co jsem měl předtím za PC tak tohle na tom není moc zle. Bohužel tohle PC nějak nezvládá FS. Jinak na druhém screenu jsem u FSky stáhnul uplně všechno co šlo a dalo to akorát tolik FPS co jsem měl na starém u cesny s nastavením jak na prvním screenu.
By amalka
No moment, neříkal si že stažení graf. detailů na FPS původně nemělo vliv?
By martinz
No to jsem skoušel na Tučku v LKPR a tam to udělalo jen 2FPS. Tady je to stejně také málo.
By Adam
Hm, tak to už vážně vypadá na hardwarovou chybu. A ještě, když máš WIN XP, kde by mělo po softwarové stránce vše jet v pohodě. Chtělo by to otestovat všechny komponenty v PC a zjistit, který je vadný. Ale na druhou stranu mě překvapuje, že ti ostatní hry jedou bez problému. Ono to možná úplně bez problému taky nejede, ale vzhledem k tomu, že tam (asi) FPS nevidíš, to třeba nevnímáš. FS je náročná hra na PC, a to hlavně, když tam máš spousty addonů. Ale FPS na obrázcích fakt moc vysoké není, no (hlavně u druhého, kde bys měl mít /bez vysokých detailů/ až 100). Možná by pomohlo vyměnit grafickou kartu a zkusit jinou, jestli to bude lepší. Máš někde k dispozici nějakou jinou? Tváří se to, jako kdyby, když zapneš simulátor, ti přestala grafika fungovat.
By Čondra
Měl jsem podobný problém na starém PC. Netíhalo se to chladit.
By martinz
Adam: Bohužel druhou grafiku nemám takže nemohu vyzkoušet. Já mám takový pocit že to spíše bude v procesoru. V BIOSu je nastavená frekvence 2.36GHz ale Tento počítač zobrazuje jen 2.12GHz.

Ondra: Teplota je v pohodě nějak extrémně se to nepřehřívá.
By Čondra
Aneb, ať žije taktování....
By martinz
No kdyžtak taktováním to není protože sem resetoval BIOS a FSka šla stejně hrozně jako s taktem.
By amalka
A to chlazení dělá co? Kolik ukazuje teplota CPU když necháš 10 minut běžet FSku?
By Luboš Kučera (LK 154)
Hele a ty \"nový\" komponenty (procesor a grafika) jsi dával na tvoji starou desku, nebo jsi to dostal celý komplet i s jinou deskou? Grafika je v PCI nebo PCI express? Nemůže být problém někde tam?
By martinz
Amalka: Teplota se pohybovala kolem 50°C a nejvíce byla 58°C jinak bez FS je tam kolem 43°C.

Luboš: Mám komplet nové PC ze starého tam není nic.

Jindra: Mám FS 9.1