VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Pavel
Obrázek

Můj dnešní první životní pokus o 3D gauge a hned se to velice povedlo... 3D indikace vyvážení (symboly letadel jsou samostatné polygony, žádné textury, takže to lze zoomovat bez ztráty kvality). U příštího letadla dělám všechny gauges 3D, rozdíl kvality je fakt obrovskej!

PB

P. S. Overhead již z 50% dokonečen a animován, berany 100% hotovo, řízení příďáku 100% hotovo. Teď dělám steering switch, aby po jeho vypnutí opravdu nešlo řídit příďák ručně a ovládal se jen +-5 stupňů pomocí pedálů :P to v FSce ještě nemáme
By Pavel
No, funkce autofeather v FSce funguje, je to bool, tedy vrací 1 nebo 0 (zafeatherováno nebo ne). Otázka je, na kolik to dovede letovej model zohlednit... ale s tim nic neudělám, v .air souboru není nic, co by se tohoto týkalo a bylo to editovatelné.

PB
By Kuba5
Fakt dobrý pavle.. já jen doufám, že mi ještě z toho evektoru napíšou :(. Souhlasim s amalkou. Textury by to asi chtělo lepší. Jinak to vypadá pěkně.
By Pavel
Obrázek

Vychytanej horní EICAS s ručičkama a textovým výstupem - teď ten dolní, to bude taky žůžo... (sorry za ty mázlý hrany, hrabal jsem se v grafárně a pro změnu mi nejde antialiasing)

PB
By Pavel
Obrázek

Spodní EICAS, kromě Econ NMPP (NM per pound) a Endurance již všechno hotové... box uprostřed zobrazuje textové warningy při ztrátě motoru, nedostatku paliva a nízkém napětí na hlavní sběrnici.

PB
By Pavel
Dotaz na názor široké veřejnosti - mám do EVčka dát jednoduchýho bendix autopilota? V reálnym prototypu není, bude až v sériový produkci (v glasscockpitu), ale imho by to tady zpříjemnilo provoz v FSce. Teď ovšem jeslti ho tam mám dát normálně do palubky ve VC nad to ADFko, nebo jenom do samostatnýho 2D okna, nebo vůbec? Budu rád za každý názor.

Obrázek

PB
By Filip
Já bych byl pro ho dát jak do VC nad adf, tak i do 2D. Koneckonců dodatečné vybavení jako ap, atd., záleží už většinou stejně na konečném odběrateli, takže nereálné mi to nepřijde. A pro fs létání to je velice pohodlené...
Toť můj názor.
By Pavel
Obrázek

2D kokpit EV-55 - čitelnosti textových údajů nic moc, možná na větším monitoru... je to vyloženě nouzové řešení pro zájemce o tuto retro věc, nevidím jediný důvod, proč by se to nemělo dát lítat ve virtual cockpitu... ve 2D nebudou dostupné systémové ovladače a druhá GNSSka, bude jen tenhle základ, například pro přiblížení a přistání, kdyby měl někdo FPS problém ve VC (ačkoliv by neměl, jede to jak defaultní kingair).

Nemějte mě to za zlé, chtěl jsem si zkusit jak se ten 2D dělá, nikdy předtím jsem ho od nuly nedělal... závěr? Je to děsně easy, tohle jsem měl asi za 10 minut.

PB
By Pavel
Obrázek

Po poradě po fb/icq s několika lidmi nakonec zvítězil názor autopajlota použít - tak zde... po krátkém testingu se zdá, že řídí pěkně, nerozkmitává se, tak snad to bude ok.

PB
By Pavel
To sis všim brzo :-) První verze bohužel ne, ale potom možná udělám si X verzi (nikoliv konverzi, ale úpravou toho, co se liší). Dělám to do devítky, protože mi to na začátku připadlo jednodušší a na Xko nebyly tak easy tutoriály apod.

PB