VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
O tvorbě scenerií, letadel a jiných addonů do MS Flight Simulatoru.
By trunda
Ahoj

Rád bych se zeptal zkušených - koupil jsem si od SCENERYBOX kus Francie. Jsou to fotoscenerie. Je to pěkné, co mě ale dožralo, že se nikdo neobtěžuje textury barevně sladit do jednoho tónu. Něco má nádech do zelenomodra, přeletí se kopec, tam je to zas dohněda. Prostě jak to z googlu vypadlo, tak to použili.
Jsou nějaké možnosti, jak texturu dostat do Photoshopu, editovat (barevně upravit) a vrátit upravenou zpět? Našel jsem soubory bgl.
Práce s Photoshopem není problém, ale neznám nic, čím konvertovat soubory, s nimiž FSX pracuje.
Narazil jsem na FSDS, nebo EZ scenery. Ale zatím mi to nic neříká. Mohl by mi prosím někdo nějakou radou pomoci?
S oblibou létám VFR a koukám kolem sebe.

Předem díky
By Pavel
Ne. BGL editovat nelze. FSDS umí BGL vytvářet (prostřednictvím kompilátoru z SDK), EZ Scenery je jen nějakej tool na rozmíšťování.

Vyplnit jméno v profilu.

PB
By Jindřich
Textury jsou ve složce \"Texture\" (kupodivu). Jsou to ale zkompilované DXT bitmapy a Photoshop je otevřít neumí. Je nejdříve je třeba převést do 24-bit formátu za pomoci například ImageTool a potom zase zkompilovat zpět do formátu čitelného pro FS. Strašná piplačka.
By trunda
Díky, zkusím. Ještě dotaz, co tedy vlastně soubory bgl obsahují, jestliže jsou textury vedle samostatně? Anotace autogenu, výšky, souřadnice nebo další informace?
Ještě jednou díky.
By oupa
V FSX může BGL obsahovat i textury terénu. Viz VFR CR scenérka - jen samé BGL.
By trunda
[quote="Jindra"]Jo moment, Roman Truneček? Tvůrce zelenolandu do MSTS? Moc zajímám, prosím napiš mi maila na jima1 - email.cz
Kvůli cca tomuto
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 1358365236[/quote]

jj, večer napíšu. Odkaz jsem nějak nestih, navíc jsem Facebook ignorant. Ale asi jde o LKPR, psal mi Lukáš Krasňan. Známe se ještě z dřevních dob MSTS.

No a s těma texturama, ti francouzi mi prodali taky jen bgl....... ale třeba jsem jen blbě hledal. Ještě se v tom pohrabu.