VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
By PBily
[quote="marenadl3"][quote="Kory"]Byl normálně online a mluvil semnou.[/quote]
Přesně tak, online jsem byl, ale nikoho z letadel jsem neviděl. A někdo tam být musel, poněvadž jsem viděl napsáno: "CSAXXX, rychle pryc z runwaye".
Napadá mě ještě jeden experiment - co takhle zapnout FSX (jen do menu), zapnout SB a až poté to definitivně spustit (FSX)?[/quote]

Ber to pozitivně, aspoň se s nima nesrazíš ;-)
By PBily
Zkus si vlézt někam na stojánku, kde je hodně letadel (to najdeš třeba pomocí programu VRoute, který je v základní verzi zdarma). Pak se připoj na VATSIM a chvilku vydrž. Doporučuji, aby sis veškerý traffic v FSX (ostatní letadla, ground, atd...) povypínal. Aby Ti FSX negeneroval letadla, která nejsou na VATSIMU. No a pak si dej nějaký TOP View - pohled shora na letadlo, odzoomuj, abys viděl celé letiště a někdo tam být musí.
By Lapak
Ještě mě napadá jedna věc, pokud máš Visty a výš, nespouštíš náhodou buď FS nebo SB v režimu administrátora? (Když to zapneš, tak ti vyskočí takový to okno s potvrzením a ztmavne obrazovka) Jednoduše řečeno, buď tohle musí dělat jak při zapnutí FS tak při zapnutí SB, nebo ani u jednoho. Pokud Jeden z nich bude v tomhle režimu a druhej ne, tak pak spolu nemůžou komunikovat (FS a SB mezi sebou)...
By marenadl3
[quote="Lapak"]Ještě mě napadá jedna věc, pokud máš Visty a výš, nespouštíš náhodou buď FS nebo SB v režimu administrátora? (Když to zapneš, tak ti vyskočí takový to okno s potvrzením a ztmavne obrazovka) Jednoduše řečeno, buď tohle musí dělat jak při zapnutí FS tak při zapnutí SB, nebo ani u jednoho. Pokud Jeden z nich bude v tomhle režimu a druhej ne, tak pak spolu nemůžou komunikovat (FS a SB mezi sebou)...[/quote]
Můžete prosím to "potvrzení" identifikovat? Jaké? :)
Něco se mi tam zobrazí.
Zkusím to tak, jak jste říkali teda. Postavit se na stojánku a sledovat, povypínat Traffic.
Večer odešlu zprávu o tom, jak jsem dopadl.
By Lapak
[quote="marenadl3"]Můžete prosím to "potvrzení" identifikovat? Jaké? :)
[/quote]

Něco na tenhle způsob:
Obrázek
By Pavel
Co tahle vypnout UAC? Pro mě je to první věc, kterou po instalaci Win7 dělám.
By marenadl3
Ne, žádné takové upozornění není.
[quote="Pavel"]Co tahle vypnout UAC? Pro mě je to první věc, kterou po instalaci Win7 dělám.[/quote]
Můžu se zeptat, co je to UAC? Díky. :D

Teďka jdu zkoušet nové způsoby.
By George_L
[quote="marenadl3"]Ne, žádné takové upozornění není.
[quote="Pavel"]Co tahle vypnout UAC? Pro mě je to první věc, kterou po instalaci Win7 dělám.[/quote]
Můžu se zeptat, co je to UAC? Díky. :D

Teďka jdu zkoušet nové způsoby.[/quote]

No, podle screenu to bude USER ACCOUNT CONTROL (tipuju) ;)
By Nathaniell
Marku, vidím, že bydlím kousek od tebe. Co kdybych zítra zapřáhl kolo a stavil se k tobě, abych ti s tím pomohl :) ?

EDIT: Btw. ohledně UAC http://www.lmgtfy.com/?q=UAC :)
By marenadl3
Připojit se konečně povedlo. Teď už jenom zdokonalovat a pak se vydat na let. :)
Díky všem, kteří mi zde pomohli. :)
By marenadl3
Ještě mám přece jednu otázečku:

Když si naladím UNICOM (122.8 MHz), tak jak to tam funguje? Komunikuji jako s řídící věží? Kdo mě v tu chvíli bude slyšet? A jak se dozvím, že už letím v prostoru, který je obsazen? Díky.
By marenadl3
Díky za odkazy, ale nenašel jsem odpověď na: \"A jak se dozvím, že už letím v prostoru, který je obsazen?\" Díky.
By Čondra
Nevím jestli tu zde někdo zmínil vroute. To by mu mohlo pomoct.
By marenadl3
Hoši - problém. Chtěl jsem si teďka zaletět, do Hamburgu. Ale FSX se mi \"šprajcnul\", tak jsem ho musel vypnout, spolu s Šemíkem. Ale jak jsem zjistil na webu csav.cz, stále tam jsem jako \"Kdo právě letí\". Jak to udělat, aby jsem tam nebyl zobrazen? Díky.

Jinak - nevíte co s tím, aby se mi to nešprajclo nebo to je \"záležitost PC\"?
By oupa
Je tam samozřejmě určité zpoždění, než se pilot přestane zobrazovat. Cca je to 5 nebo 10 minut po poslední aktualizace ACARS.
Jinak bych doporučil, neptat se na různé věci stále v jednom vlákně. Tohle například se \"squawboxem\" asi moc nesouvisí.
By marenadl3
[quote="oupa"]Je tam samozřejmě určité zpoždění, než se pilot přestane zobrazovat. Cca je to 5 nebo 10 minut po poslední aktualizace ACARS.
Jinak bych doporučil, neptat se na různé věci stále v jednom vlákně. Tohle například se "squawboxem" asi moc nesouvisí.[/quote]

Dávám to tam, kde už diskutující ví, o čem je řeč a chápou mě. ;)
Jinak - ještě jeden dotaz (omluvte ho prosím) - poté, co zapnu FSX, popojíždím, tak mi to napíše: Instrukce "nemohla přečíst" to a to. Kliknutím ukončte program. Takže jsem nucen FSX ukončit, čili nemůžu ani vzlétnout, a už to padá. Co s tím?
By marenadl3
Dělá mi to přesně toto:
\"Instrukce na adrese 0x7c809823 odkazovala na adresu paměti 0x149e7140. S pamětí nelze provést operaci: written. Klepnutím na tlačítko OK ukončete program\".
Toto přesně mi napíše v té chybě.
By marenadl3
Tak jsem to s jedním nejmenovaným členem probral. Došli jsme k tomu, že to asi je SquawkBoxem, poněvadž jak lítám offline, tak se mi ta chyba nevyskytuje. Takže - re-instalovat SB? Je to dobře aspoň tak, že jsme (doufám) nalezli chybu.
By Ico
No z osobnej skusenosti hovorim jedno, FSX+FSInn na jednom PC, alebo FSX (PC) a SB4 (Notebook/2PC) spojene cez WideFS. Toto je u mna jedina mozna hratelna konfiguracia. Pokial som mal FSX a SB4 na jednom PC, bolo to nehratelne, obcas padalo na podobnych chybach a podobne.
By marenadl3
[quote="Ico"]No z osobnej skusenosti hovorim jedno, FSX+FSInn na jednom PC, alebo FSX (PC) a SB4 (Notebook/2PC) spojene cez WideFS. Toto je u mna jedina mozna hratelna konfiguracia. Pokial som mal FSX a SB4 na jednom PC, bolo to nehratelne, obcas padalo na podobnych chybach a podobne.[/quote]
"Pokial som mal FSX a SB4 na jednom PC, bolo to nehratelne, obcas padalo na podobnych chybach a podobne."
Tak přesně to mám já. SB4 a FSX mám na jednom PC. Z toho jsem pochopil, že si mám někde sehnat "WideFS". Jak ho prosím zapojím do provozu tak, aby fungoval? Díky. Poté mi to snad už pojede bez problémů.
By Ico
Tak este raz :) Pre uspesne fungovanie FSX+SB4 treba mat FSX na jednom PC a SB4 nainstalovany na druhom PC, ja to mam na notebooku (uz funkcne, minule som mal problem, reinstal). Tomuto treba aj prisposobit instalaciu SB4, v instalacii sa urci ze SB4 bude instalovany mimo PC na ktorom je FSX. Nasledne sa nakonfiguruje WideFS (nie jednoducha vec, treba ist podla manualu) a ide to. Na toto vsetko treba mat kupenu licenciu na FSUPIC s WideFS (FSX). Pokial este nemas vela skusenosti s takymito serepetickami, tak spanielska dedina :D Toto ale doporucujem len v pripade, ze si velky zastanca SB ako ja hehe. V opacnom pripade treba prejst na FSInn a mas vystaraaano aj bez druheho PC a WideFS.
By radarada
[quote="Ico"]Pre uspesne fungovanie FSX+SB4 treba mat FSX na jednom PC a SB4 nainstalovany na druhom PC...[/quote]
Ne nutne. Ja mam kombinaci FS9+SB3 + FSX+SB4 vse na jednom pocitaci (na Win7 64bit) a funguje to v podstate bez vetsich problemu (pripojuje se to a je to stabilni)... zalezi asi na spouste dalsich veci.
Ale pokud to nekomu takto nefunguje, je samozrejme zminena moznost alternativa.

Rada