VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
Sice nevím zda chcete lítat jen stíhačky nebo i něco jinšího jak vyplývá z jinších komentářů. Dost dobrý addon je od Project Tupolev Tu-154M.
Když už se tu řeší takové věci jako je skupinové létání. Bylo by dobré vyřešit připojení. Já když jsem kdysi letěl VFR event s AP, tak vím že letadla kolem mě se nestabilně pohybovaly, sekaly a nakonec to zkončilo srážkou, bo jsem neměl vypnuté crashe a děje se mi to vlastně dodnes. Netušim jestli je to tak normální nebo je chyba někde u mě.
Létám s SB4 a na IFR je to vyhovující, ovšem na toto si netroufám říct jak to bude vypadat.
Je případně lepší Fsinn? Co se týká plynulosti, knihovny letadel atd. ?
[quote="Radizz"][quote="Michal Z."]...připojení přes Hamachi nemá konkurenci...[/quote]

Bavme se o VATSIM. Jak přesný je potenciální let ve dvojici tady?[/quote]
Není to pro let křídlo na křídlo, ale dá se. Onehdá jsme s AMA letěli s Hawkama snad z Frankfurtu do Budapešti tuším a šlo to.
[quote="Tommy"]Pánové, asi to tu neradi slyšíte, ale podle mě se dá sehnat pouze nelegálně(tak jsem ho nakonec sehnal i já...)...a nevím co Vás na tom může mrzet, že není legálně? :P :) Distributor to stáh, takže mu už zisk neujde, pravděpodobně ;)[/quote]

Mrzet nás na tom může, že se jedná (nejspíš) o dílo ve smyslu autorského zákona. Nejsem sice odborník na právo duševního vlastnictví, je ale zřejmé, že autor má právo rozhodnout o zveřejnění svého díla (§ 11 odst. 1 zákona č. 121/2000 Sb., autorského zákona, ve znění pozdějších předpisů). Na to se nabalují i práva majetková, protože jiná osoba (než autor) může dílo užít bez oprávnění pouze v případech stanovených zákonem (§ 12 odst. 1 i.f. tamtéž).

...a my se aspoň při nejlepší vůli snažíme zákon neporušovat, že jo. ;) Proto nás to může mrzet a mnohé určitě i mrzí.

Výlevy o své protiprávní činnosti si každý schová k rodinnému stolu nebo k pivu, aby z toho ještě neměl nějaké opletačky (nebo abychom z toho neměli problémy my).
[quote="Michal Z."][quote="Radizz"][quote="Michal Z."]...připojení přes Hamachi nemá konkurenci...[/quote]

Bavme se o VATSIM. Jak přesný je potenciální let ve dvojici tady?[/quote]

Ano vždyť ot říkám letci co poletí formaci se spojí přes hamachi a následně se připojí na VATSIM ;) Je to vyzkoušený :)[/quote]

Počkej, počkej :) Popiš mi to, to se to nějak vzájemně nepere? To se ta toje druhá dvojice nezobrazí dvakrát?
Nene zkrátka zapneš hamachi - budem na stejné síti - já založim Multiplayer v FSce - vy ho najdete a připojíte se ke mě - pak spustíme normálně let a na letišti se připojíš na SB tudíž my budem mít mezi sebou minimální časovou prodlevu a přitom budem na Vatsimu.

Neni problem to zítra vyzkoušet ...
Jedinný problem do budouna je v tom že na Multiplayer se muže připojit maximálně 8 pilotů...

Help : L39 pro FS9 mi shazuje celou FSku - má někdo stejný problem ? přitom L159A/B mi fungujou normálně.
[quote="Michal Z."]Neni problem to zítra vyzkoušet ...[/quote]

Kuci, hlavně žádný zbrklosti, jo? Disciplinovaně.

Jinak TC zjistil, že to jakousi odezvu má. :) Ozvi se mi na mail, Tome; domluvíme se jak dál.
[quote="Michal Z."]Nene zkrátka zapneš hamachi - budem na stejné síti - já založim Multiplayer v FSce - vy ho najdete a připojíte se ke mě - pak spustíme normálně let a na letišti se připojíš na SB tudíž my budem mít mezi sebou minimální časovou prodlevu a přitom budem na Vatsimu.

Neni problem to zítra vyzkoušet ...

Help : L39 pro FS9 mi shazuje celou FSku - má někdo stejný problem ? přitom L159A/B mi fungujou normálně.[/quote]

Ach tak, no bylo li by to možný, rád bych to vyzkoušel.

P.S. Mě ten albík v pohodě jede.
[quote="Michal Z."]viděl bych to jen na zemi Maximálně si udělat jeden okruh okolo Čáslavi ... začátky budou tvrdý ale jak se říká Těžko na cvičišti = lehko na bojišti[/quote]

Tak to každopádně, nehrotil bych to zatím, jen jsem zvědav po zkušenostech ze skupinovýho letu, kdy mi to dělalo cirkus. Případně můžeme klidně dát standartní VFR let se zlínem.

EDIT: Preferuju Skype, ale ICQ též možno 406702118
Kluci vojenští, dávám ke zvážní následující myšlenku. Říkal jsem si, že když jsme tak hezky začali létat ve formacích a vůbec si i troufli do zahraničí, bylo by hezké v tom pokračovat. Jak známo vzdušné síly si vždy měří pinďoury a snaží se ukázat veřejnosti na všemožných leteckých dnech.

Co kdybychom tedy podle chuti a času začali tak různě poletovat po Evropě v závislosti na tom, ve kterých končinách se zrovna koná nějaká air show? Nepředstavuju si, že tam budeme něco předvádět, jen prostě přeletíme naše zelené oplechované miláčky na konkrétní letiště a po skončení akce (o pár dní později) zase zpátky na domovskou základnu.

Mohlo by to být zajímavé, protože se podíváme na letiště, kam s Boeingy asi přistávat nikdy nebudeme (bude dobrá už i jen ta předletovka), budeme dál trénovat lety ve formacích (základy vojenského poletu) a konečně po Evropě se zviditelníme, protože se za chvilku začne šuškat, že každý dva týdny roj dvou až šesti mašinek přelétá z ČR do nějakého koutu světa.

Co Vy na to? Co si o tom myslíte?

Tu jsem našel nějaký seznam leteckých show v Evropě. To samozřejmě neznačí, že musíme všude (!), prostě jak budeme mít čas a jak se nám bude chtít:
http://www.airshows.org.uk/2012/calendar/europe.html
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14