VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
[quote="George_L"]U mě stoupla pravděpodobnost účasti na 99 %, takže pak sem hoďte detaily k odletu. Zatím počítám s tím 1200z.[/quote]
Ahoj. Ty asi poletíš s B747. Potřeboval bych poradit.. Během minulých akcí jsem se potýkal s problémem zadání souřadnic jednotlivých bodů do FMC. Např. první tři body jsem zadal v pořádku, ale další body i když jsem souřadnice zadal OK mě samovolně přeskakovaly vždy na jinou (asi pro FMC logičtější) severní šířku...
Nemohl by si testnout.
Díky
[quote="ihrdlicka"][quote="George_L"]U mě stoupla pravděpodobnost účasti na 99 %, takže pak sem hoďte detaily k odletu. Zatím počítám s tím 1200z.[/quote]
Ahoj. Ty asi poletíš s B747. Potřeboval bych poradit.. Během minulých akcí jsem se potýkal s problémem zadání souřadnic jednotlivých bodů do FMC. Např. první tři body jsem zadal v pořádku, ale další body i když jsem souřadnice zadal OK mě samovolně přeskakovaly vždy na jinou (asi pro FMC logičtější) severní šířku...
Nemohl by si testnout.
Díky[/quote]

Ty nepoletíš s IL-62 nebo něčím podobným?
[quote="ihrdlicka"]Ne ne, zase jednou opráším jumbo.
A ještě jedna věc v souvislosti s cross the pond. Někde někdo psal, že součástí FSInn je nějaká utilitka ohledně synchronizace času??
Nevíte někdo něco bližšího ??[/quote]
Je to utilitka COpilotaTime sync - funguje nezavisle na FSInn /pouzivam, i kdyz pro pripojeni pouzivam SB/ nastavis posun od UTC v rozmezi -12/+12 hodin - samozrejme vcetne synchronizace na UTC.
[quote="ihrdlicka"]Ahoj. Ty asi poletíš s B747. Potřeboval bych poradit.. Během minulých akcí jsem se potýkal s problémem zadání souřadnic jednotlivých bodů do FMC. Např. první tři body jsem zadal v pořádku, ale další body i když jsem souřadnice zadal OK mě samovolně přeskakovaly vždy na jinou (asi pro FMC logičtější) severní šířku...
Nemohl by si testnout.
Díky[/quote]

Jo, samozřejmě B744. Já jsem snad všechny dálkoviny lítal směr LKPR, takže otestuju a dám vědět.
[quote="rc_czech"][quote="ihrdlicka"]Ne ne, zase jednou opráším jumbo.
A ještě jedna věc v souvislosti s cross the pond. Někde někdo psal, že součástí FSInn je nějaká utilitka ohledně synchronizace času??
Nevíte někdo něco bližšího ??[/quote]
Je to utilitka COpilotaTime sync - funguje nezavisle na FSInn /pouzivam, i kdyz pro pripojeni pouzivam SB/ nastavis posun od UTC v rozmezi -12/+12 hodin - samozrejme vcetne synchronizace na UTC.[/quote]

Já mám tuším nainstalovaný (možná se ani neinstaluje?) FS REAL TIME. Při nekoupení to má nějaká omezení (update jen po pár minut?), ale stačí spustit, zvolit AUTO UPDATE (píšu z hlavy) a máš nastaveno. Klidně pak zavřeš a letíš dál. Pokud si myslíš, že se to zase nějak hodně liší od reálu, můžeš znovu spustit a čas zaktualizovat.
Vím, není to úplně čisté a user friendly, ale nepoužívám to často, max. po startu FS (nastavení času v DEP.) a pak se ten čas zas až tak výrazně neliší. Update času pomocí tohoto prográmku nevyhodnotí ani FSpax jako nějaký švindl, a proto FSpax neprotestuje.

Odkaz: http://www.3dsoftworks.net/products/fsr ... images.asp
[quote="amalka"]Hmm, k čemu je to dobré? To se vám rozchází čas po dobu letu?[/quote]
No to jako silně!
Při normálním lítání mě to ani tak nevadí. Ale přes oceán, kdy máš reportovat očekávané časy průletů nad jednotlivými body je to hroznej pakec.
[quote="ihrdlicka"][quote="amalka"]Hmm, k čemu je to dobré? To se vám rozchází čas po dobu letu?[/quote]
No to jako silně!
Při normálním lítání mě to ani tak nevadí. Ale přes oceán, kdy máš reportovat očekávané časy průletů nad jednotlivými body je to hroznej pakec.[/quote]

Můžu potvrdit z letů přes oceán v MCC. My to děláme tak, že z palubních hodin a z FMC odečteme vypočtenou dobu letu k dalšímu WPT a tu stejnou dobu přičteme k real time radiohodinám, který jsou velmi přesný :) A máme přesně vypočtenou dobu přeletu dalšího bodu / position reportu ;)

Ohledně destinace resp. celé trasy. My poletíme MCC se 767 z CDG do Cinncinati (KCVG). CTOT ~1200z z Paříže.
[quote="kopcimek"][quote="ihrdlicka"][quote="amalka"]Hmm, k čemu je to dobré? To se vám rozchází čas po dobu letu?[/quote]
No to jako silně!
Při normálním lítání mě to ani tak nevadí. Ale přes oceán, kdy máš reportovat očekávané časy průletů nad jednotlivými body je to hroznej pakec.[/quote]

Můžu potvrdit z letů přes oceán v MCC. My to děláme tak, že z palubních hodin a z FMC odečteme vypočtenou dobu letu k dalšímu WPT a tu stejnou dobu přičteme k real time radiohodinám, který jsou velmi přesný :) A máme přesně vypočtenou dobu přeletu dalšího bodu / position reportu ;)

Ohledně destinace resp. celé trasy. My poletíme MCC se 767 z CDG do Cinncinati (KCVG). CTOT ~1200z z Paříže.[/quote]
Dyť říkám - pakec. :-)