VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By Luboš Kučera (LK 154)
[quote="mipeba"]Při tom přetaktování pozor na tu teplotu. Nelze uznat reklamaci CPU zničeného teplotou kvůli přetaktování a ten procesor to v sobě někde nějak eviduje. Tak bacha na to.
Já mám teploty max do 80 stupňů při tom 3,8GHz. Proto jsem se ani nepouštěl výš i když podle článku podle kterýho jsem to dělal tam dostali 4GHz.[/quote]
Já právě koketuju s myšlenkou taktovat i7 930 z 2,8 na alespoň 3,6 GHz, ale mám strach, abych to nezničil. Prootže taktování nerozumím, chtěl bych použít funkci, kterou dal přímo do biosu výrobce motherboardu. Ta funkce se jmenuje Overclock setting tweaker a funguje tak, že se z nabídky vybere požadovaná frekvence přetaktování a ono to samo nastaví všechny ostatní potřebné hodnoty. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak jsem psal, trochu se toho bojím, hlavně proto, že nejnižší nabízené přetaktování je na 3,6 GHz a nevím, jestli to není moc prudký skok z 2,8GHz. Co o tom soudí odborníci?
By Jindřich
Vypadáš jako velký, namazaný profík...
Kolik těch chladičů a procesorů denně kupuješ?
Čím se živíš?
Kolik je ti let?
Co delají tví rodiče?
By mipeba
Ten chladič je určitě dobrej, ale myslím že až zbytečně moc drahej. Zkus ten co jsem zde posílal já. Je asi o 4kila nebo 500 levnější.
Ohledně taktování. Funguje to tím nastavováním v BIOSU jak jsi sám psal. Jinak to vlastně ani nejde.
Zkus si přečíst třeba: http://extrahardware.cnews.cz/pretaktov ... acatecniky
Až se poučíš, zkus najít na tomto webu návod přímo pro tvůj CPU, já tam našel step by step pro svůj i7 920.
Hodně štěstí.
By mipeba
pro i7 920 jsem našel info že snáší i 100, proto se snažím držet do 80, ale většinou jsem kolem 70
By mipeba
[quote="BrandonSk"][quote="Alexein"]Tak sem přeinstaloval system a s tou novou grafikou je to o poznání lepší. +-25 fps

Takže mohu doporučit.Za tu cenu je to slušný.[/quote]

To sa divim, ze tu este nikto nenapisal. Kto sa kedy skusal hrabat v nastaveniach INI suboru pre FS (9 alebo X) a "zarucenych" navodoch ako z FS vydupat maximum, tak musel skor ci neskor narazit na fakt, ze po zmene HW konfiguracie (a najma graf. karty) je najlepsie preinstalovat FSku, ktora si vela nastaveni (a teraz nerozpravam o \'soupatkach\' v FS) robi pri instalacii a prvom spusteni!
Toto ponaucenie by si mali zapisat povinne vsetci ako dalsiu axiomu ;)

Cheers,
B.[/quote]
Přeinstalování FS při změně HW - jak je to myšleno?
1. Vezmu jen instalačky a sprostě je přeplácnu včetně následných update (otázka co mi to třeba udělá s addony a texturami upravenými od jiných addonů REX apod)?
2. Komletně smazat a zase kompletně vše nainstalovat včetně addonů (letadla, počasí, terény, scenérie)?
By BrandonSk
[quote="mipeba"][quote="BrandonSk"][quote="Alexein"]Tak sem přeinstaloval system a s tou novou grafikou je to o poznání lepší. +-25 fps

Takže mohu doporučit.Za tu cenu je to slušný.[/quote]

To sa divim, ze tu este nikto nenapisal. Kto sa kedy skusal hrabat v nastaveniach INI suboru pre FS (9 alebo X) a "zarucenych" navodoch ako z FS vydupat maximum, tak musel skor ci neskor narazit na fakt, ze po zmene HW konfiguracie (a najma graf. karty) je najlepsie preinstalovat FSku, ktora si vela nastaveni (a teraz nerozpravam o \'soupatkach\' v FS) robi pri instalacii a prvom spusteni!
Toto ponaucenie by si mali zapisat povinne vsetci ako dalsiu axiomu ;)

Cheers,
B.[/quote]
Přeinstalování FS při změně HW - jak je to myšleno?
1. Vezmu jen instalačky a sprostě je přeplácnu včetně následných update (otázka co mi to třeba udělá s addony a texturami upravenými od jiných addonů REX apod)?
2. Komletně smazat a zase kompletně vše nainstalovat včetně addonů (letadla, počasí, terény, scenérie)?[/quote]

No, netrufam si povedat, co urobi "preplacnuti" existujucej instalacie. Dokonca by mozno stacilo vymazat CFG subor a nechat ho nanovo vytvorit, ale pochybujem.
U mna ked uz sa meni HW, tak vacsinou uz je to taka zmena, ze sa instaluje vsetko nanovo. Hlavne som chcel dat do pozornosti, ze FS konfiguruje niektore veci uz pri instalacii a neosahava si HW a nemeni nastavenia pri kazdom starte.
B.
By mipeba
Mám chladič: http://interlink.tsbohemia.cz/col-chlad … 85943.html
četl jsem že funguje tak že ty trubičky jsou napuštěny kapalinou, která u procesoru horkem zplynovatí a vystoupe mezi to žebrování a zkapalní steče dolů a tak furt dokola.
Proto jsem bednu položil na bok aby ten chladič jako stál a kapalina mohla stékat. Jenže mi to zabírá moc místa. Myslíte si že to můžu postavit a nesnížím tím účinnost nebo nedej bože aby to přestalo fungovat úplně?
By śumys
Dobrý den,

po dlouhých 7 letech jsem se rozhodl pro upgrade počítače, protože ten můj moc nestačí ani ne MSFS04. Zde bych poprosil o pár rad na upřesnění.
Cílová cena by měla být kolem 20 000 - 25 000 kč vč. Win7 home 64 bit. a bez monitoru.
Já na počítači potřebuju jen kancelářskou práci, takže počítač může být zcela uzpůsoben MS FSX. Do přetaktování po doby záruky se mi jít nechce.

Předběžně jsem vybral toto, ikdyž to je za 27 000kč:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86853

Když už budu investovat, tak bych chtěl, aby mi MS FSX šlapal jako hodinky. Teď budu lítat VFR, takže to bude česká a slovenská VFR scenérka (16GB) a malé letadlo. Asi brzy dokoupím něco od Carrenada a FS global. V budoucnu bych chtěl aby mi to šlapalo i na náročné IFR letouny a dopraváky. Abych kvůli tomu nemusel zase upgradovat. Docela bych chtěl na zkoušku prubnout aspon jednu scenérku od FTX OBRX, protože to je na videu fantazie a chtěl bych to jet naprosto plynule.

Pár mých otázek:

1) Procesor asi co nejrychlejší, zvolil jsem i5. Myslíte že i7 je v MS FSX potřeba ?
2) Pamět? Myslíte, že je potřeba připlácet za více než 4GB ?
3) Grafická karta. Ta se mi v té sestavě zdá docela velkej luxus. Četl jsem o tom, že MSFX není moc náročný na GK, takže GF460 se mi zdá jako optimální ?
4) Na internetu jsou články o tom, jak je potřeba rychlej disk a doporučují velociraptory , více disků atd. Opravdu to tolik pomůže, když budu nový rychlý disk ? (hlavně bych chtěl, aby se mi rychle, co nejdál a co nejostřeji načetly textury VFR ČR)

Díky moc za každou radu. Jestliže ta sestava je moc zbytečný luxus, tak budu moc rád, jestli někdo poradí mnohem levnější sestavu, na které to taky dobře poběží. Nechci samozřejmě platit navíc :)

Díky.
By ASG29
Zeptám se stupidně:
Mám nyní Intel C2D E6800 3,35GHz, Ram DDR2 2GB, ATI Sapphire HD5770 1GB, HDD \"normální\" SATA Samsung HD250HJ + dva WesternDigital, systém XP Home SP3.
Chci lítat z 99% vrtulníky, to je VFR, plus AS6/ASE a UTX.
Ptám se povolaných - pojede na tomhle FSX? Aby byla lítatelná. Na nové PC nejsou peníze a do FS9 zase nejsou vrtulníky (mimo Doda).
By vecapetr
možná není až tak důležité jestli ty jednotlivé komponenty jsou extrémně výkonné ale spíš jestli se spolu domluví! Např některé desky píšou že mají pci-e 16x ale jejich chipset to na víc než na 8 nepustí pak si ani není třeba kupovat nadupanou grafiku když to stejně pojede jen na půl plynu. Prostě jestli chceš dobrej stroj tak si kup Mac protože ten je odladěn vč OS. Ale asi ti nepojede FS. Já mám X-Plane to jede na všem. A nebo běž někam kde tomu rozumí stroj ti poskládají ale bude to stát peníze. A otázkou je chceš aby ti to dobře a rychle šlapalo a nebo vést debaty na dlouhé hodiny a ve finále v \"skončíš s počítačem z Lidlu\" který je sice levný ale má mouchy. Vím že to není rada ale vím o čem mluvím prodával jsem počítače a celkem dobře znám ten pohled chci to co nejrychlejší hlavně ať to moc nestojí.
By amalka
[quote="ASG29"]Zeptám se stupidně:
Mám nyní Intel C2D E6800 3,35GHz, Ram DDR2 2GB, ATI Sapphire HD5770 1GB, HDD "normální" SATA Samsung HD250HJ + dva WesternDigital, systém XP Home SP3.
Chci lítat z 99% vrtulníky, to je VFR, plus AS6/ASE a UTX.
Ptám se povolaných - pojede na tomhle FSX? Aby byla lítatelná. Na nové PC nejsou peníze a do FS9 zase nejsou vrtulníky (mimo Doda).[/quote]

Je, já mám v podstatě to samé. Ale špatné addony (portace z FS9) s tím moc nepůjdou. Výrazný FPS drop.