VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Určené pro všechny, kteří chtějí sdílet s ostatními své zážitky z virtuálního létání formou screenshotů, ale i videa.
By ASG29
[quote="Pavel"]On je 1009? Tak to mění dost věcí :)))))))[/quote]
Takže od teďka (1101) je ISG na NAVIGRAPHU!
By Stanislav Pour
jéžiš, hlavně by si z toho nevzaly vzor naše ČD.
Uplně to vidím:
auta stojí, vlaky jedou, ...
a letadla letí :)
By George_L
Tak jsem před chvílí kouknul na RADAR a hned 5 letadel nad bývalou ČSFR směr DUBAI...

Pokusil jsem se dát dohromady screen.
By kopcimek
Nechci zakládat novej topic na to...Zde jeden ilustrativní snímek z naší multi-crew akce. Vlevo TB, vpravo PP :) Cestou na Madeiru/Funchal v B752
By Alfista164
[quote="Pavel"]Hm jako ten pedestall nemá chybu.[/quote]

Co tím chces rict? :D :D
By Tommy
Heh, mě by spíš zajímalo, jak se hádáte o směr pohledu v cockpitu nebo o joy :D
By Alfista164
[quote="Tommy"]Heh, mě by spíš zajímalo, jak se hádáte o směr pohledu v cockpitu nebo o joy :D[/quote]

My se o to nehádáme. Ten, co sedí vlevo, má vždycky kontrolu... Vpravo sedící má rádio atd.. Na letu zpátky jsme tedy seděli naopak.. Tzn. PP měl kontrolu a já radio. O pohledy? O ty se nehádáme.. Ty si ovládá PF. Neni to překřikování, ale MC kooperace.. :)

edit: ten co má tedy kontrolu má na starosti i joy..
By kopcimek
[quote="Tommy"]Heh, mě by spíš zajímalo, jak se hádáte o směr pohledu v cockpitu nebo o joy :D[/quote]

Viděl si snad někdy, že by se posádka hádala o berany? :D Tak vidíš... Spíš se vždycky "dohadujem" o to, jakým způsobem budeme klesat. Teď to byla 757ma, tak jsem se přizpůsobil :) :)
By Tommy
To jsem neviděl, každej má svý, ale hru na přetlačovanou jsem jedno uviděl :D
By Alfista164
[quote="kopcimek"][quote="Tommy"]Heh, mě by spíš zajímalo, jak se hádáte o směr pohledu v cockpitu nebo o joy :D[/quote]

Viděl si snad někdy, že by se posádka hádala o berany? :D Tak vidíš... Spíš se vždycky "dohadujem" o to, jakým způsobem budeme klesat. Teď to byla 757ma, tak jsem se přizpůsobil :) :)[/quote]

jojo přizpůsobil.. :D ale taky jsme to stihli :P :D

každej má svý - neboj, to víme taky... :) berany jsem míval, ale nějak to s nima nešlapalo - když jsem za ně vzal, tak se to začalo strašně sekat.. :( takže jsem zůstal u joye. Plánujeme zkusit připojit 2 joye - tak uvidíme jak to s bude šlapat..
Nechceme to zakládat na věcech jako KDO bude teda šahat na ty berany (to si předem řekneme, kdo má kontrolu, a kolapsy apod. během "domácích" letů opravdu nepředpokládáme), ted budu mluvit já apod.. To prostě nejde.. Jde o tu celkovou spolupráci s tím druhým, o předletový přípravy, průběh celýho letu atd. atd.. Opravdu nechceme skončit na tom, kdo bude držet joy... :) I ten jeden zatím stačí.. :)
By ASG29
[quote="Alfista164"]jojo přizpůsobil.. :D ale taky jsme to stihli :P :D[/quote]
Když jsem lítával na Funchal s PSS B757, tak jsem hezky naprogramoval FMC a éro vzal do "teplejch" až na FAFu.... Ono si to zalítlo samo a na 100%.
By Alfista164
[quote="ASG29"][quote="Alfista164"]jojo přizpůsobil.. :D ale taky jsme to stihli :P :D[/quote]
Když jsem lítával na Funchal s PSS B757, tak jsem hezky naprogramoval FMC a éro vzal do "teplejch" až na FAFu.... Ono si to zalítlo samo a na 100%.[/quote]

Ehm, tady nejde o PSS nebo CS.. PP je vertical "speedista" a já LVL CHGista.. :D :D Taky ho berem do teplejch na FAFu, ale zvladne to i dal.. :) ;) Nemá s tim problémy.. :)
By ASG29
...no vždyť píšu: naprogramuju FMC a VNAV se o to postará... ;) Ono, nikdy jsem tam nezažil ATC.
By Alfista164
No jo, ty to lítáš na VNAV.. já na LVL CHG... :) nikdy jsem na VNAV neklesal, pouze stoupam na VNAV.. :) ;) ale nejradši na ruku, bez FMC, AP, AT atd.. :) nebo ne? :D
By rc_czech
[quote="Alfista164"]No jo, ty to lítáš na VNAV.. já na LVL CHG... :) nikdy jsem na VNAV neklesal, pouze stoupam na VNAV.. :) ;) ale nejradši na ruku, bez FMC, AP, AT atd.. :) nebo ne? :D[/quote]
Mi to prijde na LVL CHG plynulejsi nez na VNAV kde to pred bodem zacne "zmatkovat"...
By ASG29
Právě že PSS tohle umí perfektně (v1.3). A skoro nikdy jsem nemusel použít Speed brakes.
By Alfista164
[quote="rc_czech"][quote="Alfista164"]No jo, ty to lítáš na VNAV.. já na LVL CHG... :) nikdy jsem na VNAV neklesal, pouze stoupam na VNAV.. :) ;) ale nejradši na ruku, bez FMC, AP, AT atd.. :) nebo ne? :D[/quote]
Mi to prijde na LVL CHG plynulejsi nez na VNAV kde to pred bodem zacne "zmatkovat"...[/quote]

Myslíš "zmatkovat" při stoupání nebo při klesání? Já jsem na VNAV nikdy neklesal, ať už u 737/767/757.. Buď LVL CHG nebo vert. speed.. Takže klesání na VNAV nemůžu posoudit, ale při stoupání s ním problémy nemám tedy..
By rc_czech
[quote="Alfista164"][quote="rc_czech"][quote="Alfista164"]No jo, ty to lítáš na VNAV.. já na LVL CHG... :) nikdy jsem na VNAV neklesal, pouze stoupam na VNAV.. :) ;) ale nejradši na ruku, bez FMC, AP, AT atd.. :) nebo ne? :D[/quote]
Mi to prijde na LVL CHG plynulejsi nez na VNAV kde to pred bodem zacne "zmatkovat"...[/quote]

Myslíš "zmatkovat" při stoupání nebo při klesání? Já jsem na VNAV nikdy neklesal, ať už u 737/767/757.. Buď LVL CHG nebo vert. speed.. Takže klesání na VNAV nemůžu posoudit, ale při stoupání s ním problémy nemám tedy..[/quote]
Ano, mysleno u klesani, u stoupani problem taky namam..
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15