VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
By lzap
Tak co vám přinesl? :-)

Já dostal origoš triko B737 a k tomu neuvěřitelný kupon - 60 minut na simulátoru 737NG v Praze. Takže budu muset o hodně víc trénovat. V poslední době jsem to dost flákal.
By amalka
No já udělal na zahradě poctivě místo, sníh jsem házel skoro hodinu, aby se tam ta cessna vešla, a zas nic... Ježíšek měl asi rozesraný IRS.
By Alfista164
hh.. :D Škoda no.. :) Já byl obohacen o další éro.. :) CaptainSim 757. Lítá hezky.. :) Musim ji pořadně ozkoušet.. Jinak klasika.. :D
By Pavel
O umění létat, Wolfgang Langewiesche... čte se to parádně, velmi zajímavě podané. Kdo nezná autora, tak je to ten šedivej kapitán, co přistál s A320 na Hudsonu.
By Pavel
Aha, jo, sem si to přeformuloval, máte pravdu. V tom případě je ta citace na knížce docela zavádějicí...
Nejslavnější kniha o pilotování je stále aktuální a po mistrném přistání AIrbusu A-320 letu číslo 1549 bez motorů na řece Hudson se o ní a jejím významu pro výchovu několika generací pilotů znovu často hovoří
By kopcimek
Pavel píše:Aha, jo, sem si to přeformuloval, máte pravdu. V tom případě je ta citace na knížce docela zavádějicí...
Nejslavnější kniha o pilotování je stále aktuální a po mistrném přistání AIrbusu A-320 letu číslo 1549 bez motorů na řece Hudson se o ní a jejím významu pro výchovu několika generací pilotů znovu často hovoří
A řikáš že dobrý jo? Že bych taky zkusil...:)
By domitea
Tablet - žádný iPad, ale Wacom
Nějaká vánoční edice 5 simulátorů - svojí složitostí a neoptimalizovaností se člověk rád vrací k naťukávání dat do FMC v FS :-)
By ASG29
[quote="Alfista164"]hh.. :D Škoda no.. :) Já byl obohacen o další éro.. :) CaptainSim 757. Lítá hezky.. :) Musim ji pořadně ozkoušet.. Jinak klasika.. :D[/quote]
Jen abys nebyl zklamaný... Ale třeba pro FSX je úplně jiný než pro FS9.

Já mám ještě na další čtyři roky od Ježíška vybráno...
By Nathaniell
Letové postupy a provoz letadel, V. Soldán :) . Podle toho co jsem zatím stačil přečíst, tak dost dobrá.
By amalka
[quote="ASG29"][quote="Alfista164"]hh.. :D Škoda no.. :) Já byl obohacen o další éro.. :) CaptainSim 757. Lítá hezky.. :) Musim ji pořadně ozkoušet.. Jinak klasika.. :D[/quote]
Jen abys nebyl zklamaný... Ale třeba pro FSX je úplně jiný než pro FS9.

Já mám ještě na další čtyři roky od Ježíška vybráno...[/quote]

Jak vybrano na 4 roky dopredu?
By Alfista164
[quote="ASG29"]:) Nový auto...[/quote]

hh tak to jo.. :)

757 přišla už v listopadu.. lital jsem s ní USA DAL codeshare a dobra.. Zatim ji testuju a učim se s ni.. Na velky provoz neni jeste.. Chce to ještě SP, který by vyřešil problémy především s fuel pumps. Jinak ale nádherná... Jak kokpit tak exteriér.. Opravdu se mi líbí, mám radši "oprýskaný" kokpity než nový, rádoby úplně nový, nepoužitý kokpity.. Takže jsem s ní spokojen.. Zatím ji testuji jen v offlinu (kromě USA codesharu ) tam sloužila dobře. :)

EDIT: lítam FS9 a zatím se nechystám na FSX - přijde mi to zbytečné (pro mě). Lítam kvůli postupům a ne kvůli krásnýmu mraku nebo moři... :) FS9 mi plně vyhovovuje a navíc FSX by mi nezvládl zdaleka pc... :)
By kopcimek
[quote="Alfista164"]Lítam kvůli postupům a ne kvůli krásnýmu mraku nebo moři... :) FS9 mi plně vyhovovuje a navíc FSX by mi nezvládl zdaleka pc... :)[/quote]

Myslim, že s kolegou jsme na tom stejně...hlavní jsou postupy, nikoliv pěkný prostředí :D O to nám jde..
By ASG29
Tak pro FS9 to je její jediný pozitivum, mraky animací. Jinak bugy, letové vlastnosti nic moc... Odinstaloval jsem ji a nainstaloval PSS 757se soundpackem.
Ale to auto Ježuch donesl už v březnu a teď pod stromeček ani nenas.... :(
By Michal Z.
[quote="Vasek Machan"]no parádní LCD monitor Samsung HD,to se bude lítat samo,už jenom koupit berány a pedály za našetřený penízky od Saiteku :) :)[/quote]

Saitek doporučuju ! :) mam berany i a dvě sady triple pák :D takže klidně Jumbo s Flaps i Speedbrake ;)

Jinak ještě uvažuju taky u těch pedálech a dodatečně k tomu COM1/2 Panel nestojí to zas tolik :) jinak dalších hardware věcí přibejvá aspon bude z čeho vybírat ...
By Vasek Machan
[quote="Michal Z."][quote="Vasek Machan"]no parádní LCD monitor Samsung HD,to se bude lítat samo,už jenom koupit berány a pedály za našetřený penízky od Saiteku :) :)[/quote]

Saitek doporučuju ! :) mam berany i a dvě sady triple pák :D takže klidně Jumbo s Flaps i Speedbrake ;)

Jinak ještě uvažuju taky u těch pedálech a dodatečně k tomu COM1/2 Panel nestojí to zas tolik :) jinak dalších hardware věcí přibejvá aspon bude z čeho vybírat ...[/quote]
jo jo,taky uvažuju o druhý sadě pák,na ty jumba,jak říkáš...jenom ale časem.Tohle platit najednou,se zjevim :D :D
By skytavel
Ježíšek přinesl knihu ATPL od Jeppesenu Operational procedures, KONEČNĚ sluchátka s mikrofonem, dále knihu o historii armádních letadel ČR, a kabel ke scanneru..... :)
By mipeba
[quote="kuba"]Saitek Cyborg X Flight Stick
juchuuuuu :)[/quote]
mám ten stejný a juchuchu jsem přestal dělat, jelikož blbne a čas od času pošle signál do PC že jsem otočil osou - směrovkou. Tím vypne autopilota nebo při pojíždění to prudce zatočí a super adrenalin bylo když mi to udělalo 150 ft AGL na finále...
Tak ať je tvůj kousek lepší než můj. Jinak dobrá volba.
By domitea
Taky si svého cyborga nemohu vynachválit, do té doby jsem létal na starém Logitech Wingman. Ten byl těžký, ale zase měl FF, ale zase se nedal složit :) .
By Slon
[quote="mipeba"][quote="kuba"]Saitek Cyborg X Flight Stick
juchuuuuu :)[/quote]
mám ten stejný a juchuchu jsem přestal dělat, jelikož blbne a čas od času pošle signál do PC že jsem otočil osou - směrovkou. Tím vypne autopilota nebo při pojíždění to prudce zatočí a super adrenalin bylo když mi to udělalo 150 ft AGL na finále...
Tak ať je tvůj kousek lepší než můj. Jinak dobrá volba.[/quote]

A já si myslel, že jenom já mám vždy takové štěstí na vadné zboží. Mám úplně ten samý problém jako ty...