VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
By Radizz
To je jasný, ale počkej, až budu potřebovat něco najít. :) Tuhle jsem jednomu pilotovi dával odkaz na mapy v DC a byl jsem v šoku, jaký novoty to tam máme. :) Pavel to teď rozjel ve velkým, takže to chce i udržovačku, kde tady co najít. :)

Já samozřejmě vtipkuju a zlehčuju to; update obecně velmi vítám.
By Tommy
Ahoj.
Hledal jsem dneska jedno vlákno a nemoh jsem si vzpomenout, jak se přesně jmenuje. Tak mě tak napadá, jestli by nebyl někdo z adminů fora schopnej tam nějak v tom vyhledavači přidat fulltext vyhledávání.To co je tam teď je trochu složitý, pokud chci najít vlákno, tak to tam nacvakat s mezerama atd. To co znám z google, nebo čehokoliv jiného by bylo rychlejší a přesnější, Když tam nenapíšu přesně název, tak to nenajde. Myslím, že by to bylo lepší, a jednoduší, než to tam hledat ručně a složitě. Rozohodně čas by to ušetřilo.

To je vše, dík.
Vy mi snad čtete myšlenky, myslel jsem na to v neděli večer, když jsem se marně pokoušel vyhledat něco o tom posunutým ILSu LKPR RWY 13. Ono se pak nelze divit, že se lidi radši znovu ptají na to, co už se ve fóru objevilo, než aby to pracně a někdy i bezvýsledně hledali. Budu vděčnej za jakoukoliv změnu k lepšímu.
Dík.
Za IT: samotné forum žádnou takovou funkci nemá a obávám se, že nemáme ani jak toto naprogramovat/vymyslet/doplnit.
Není ani žádná extension, která by to uměla (alespoň podle toho co vím). Možná další info přidá RV.

Nicméně se stále koketuje s myšlenkou wikipedie, kde by všechny důležité informace byly dobře dohledatelné.
By amalka
Na některých webech je právě link resp. externí okýnko na vyhledávání (v rámci toho webu) právě prostřednictvím Gůůglu. To by tady nešlo dodělat?
By radarada
[quote="amalka"]Na některých webech je právě link resp. externí okýnko na vyhledávání (v rámci toho webu) právě prostřednictvím Gůůglu. To by tady nešlo dodělat?[/quote]
Za standardni Hledat jsem pridal Hledat (Google) s predvyplnenou adresou fora. Menu ale zacina byt docela dlouhe...

Rada
By amalka
To hledání via google nahoře nějak nechápu. Kliknu na to a vypadne mi Google search s výsledkem hledání na téma site:vacc-cz.org/forum

To je tak myšleno?
[quote="amalka"]To hledání via google nahoře nějak nechápu. Kliknu na to a vypadne mi Google search s výsledkem hledání na téma site:vacc-cz.org/forum

To je tak myšleno?[/quote]

Viz Oupův příspěvek č.56 a pochopíš.
By amalka
Nj, to sem si ale představoval nějak sofistikovaněji, to si musím pamatovat, že co chci najít píšu do závorek a před ten text co to tam dosadilo. To zas taková pecka není. Něco lepšího, integrovaného (tzn hledat, otevře se okno kam napíšu co chci najit a dám search) by nebylo?
Vzdyt je to normalni googlovani s tim, ze vysledky ti to najde jen u nas na foru. Ty uvozovky tam byt nemusi, pises je jen tehdy, pokud chces najit viceslovne spojeni presne v te podobe, jak ho napises do uvozovek. Pokud hledany viceslovny vyraz napises bez nich, najde ti to vysledky, kde se ta slova vyskytuji oddelene. Takze to vlastne funguje tak, jak sis predstavoval. Otevre se okno, na zacatek vyhledavaciho pole napises hledane slovo a zmacknes search.
Schválně jsem zkoušel do toho google vyhledávání dávat různá slova, která se tady vyskytují, a zjistil jsem, že je to vůbec nenajde, ačkoliv tu prokazatelně jsou :o . Moje nadšení pro něj tím pádem rapidně kleslo. Navíc interní vyhledávání tady na fóru je našlo. Takže nevim... :/
By Pavel
Přesně tak. Já jsem s default hledáním spokojenej. Potřebuju ten topic o base trainingu, zadám STAY, vzdycky mi ho to najde (dodnes si nepamatuju jak psát STAY do FPL, tak to z toho pokaždý opisuju).
By radarada
Problem je, ze na disk je nahran pouze .doc a chybi tam .pdf. Tj. lepsi bude, pokud publikacni oddeleni kvalitne prekonvertuje .doc na .pdf (konvertory co mam u sebe na kompu to delaji dost mizerne).

Rada