VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Tommy
Zdravím, mám takový problém, potřeboval bych fotku audio panelu ze zhora, ale detailní, takovou jsem totiž na google ještě nenašel :) Nemáte někdo takovou ? Dík
By Tommy
Dík moc, texturu jsem ani neměl v úmyslu. :) Jen jsem si chtěl nějak na něčem označit na co co je :)
By Tommy
Cau, nevím jestli jsem tak levej nebo to je jakejsi protiklad FSky ale nikdy se mi zatím mimo AP nepovedlo za letu vyrovnat a mít na váriu 0. Můžete mi prosím potvrdit co to je? Dík :)
By Tommy
[quote="Jindra"]Jak potvrdit co to je? Musíš dobře vytrimovat.[/quote]

moc mi to nešlo, ale zkusim to. :)
By liskaz
Ahoj

Mám takový problém s navigation displejem.Nevím jestli je to chyba airaců nebo chyba letadla.Teď jsem startoval z Londýna stál jsem na rwy 27R a na displeji jsem měl rwy vedle sebe.Pak jsem zmáčkl TOGU tak se to srovnalo,tak jak má být.Nevíte čím by to mohlo být?Tohle se mi nestalo jen v Londýně stává se to docela často.Díky
By Filipos
Čau,

během pojíždění se většinou docela dost rozjedou oba IRSy. Po zmáčknutí TO/GA čudlíku se pak krom přidání výkonu a přechodu do patřičných režimů F/D aktualizuje poloha podle údaje v FMC. Ten najdeš na stránce TAKE OFF, v kolonce FMC POS UPDATE; většinou to bývá práh dráhy, ale v reálu se dá údaj opravovat (minus x metrů) pokud se vzlétá ze zkrácené RWY. Za letu se pak poloha aktualizuje DME/DME metodou, přičemž musí být oba NAVy přepnuté do AUTO režimu.

Takže to je naprosto správně :)
By liskaz
Dobře takže při přistání si nesmím teda nastavovat frekvenci ILSu sám v manuálu,ale čekat až to chytí Automat,aby se to zobrazovalo správně?
By Filipos
Ne, to zase není potřeba. Frekvence se během briefingu před klesáním naladí v MAN módu a poté se opět přepnou na AUTO; při přiblížení se můžou oba klidně přepnout do MAN módu, ten posun nebude zdaleka tak znatelný, aby to mohlo něčemu vadit (max. tak při G/A, kdy je lepší je zase přepnou na AUTO). Novější verze sofwaru v FMC tuším dokáží dokonce updatovat polohu i z LOC.

Jediné přiblížení, kdy se jeden NAV necháva na AUTO, je - jak jsem před nějakou dobou psal - RNAV nebo LNAV/VNAV overlay nepřesného přiblížení. Tam je totiž přesnost polohy, resp. RNP vyžadováno.
By Tommy
Ahoj, už delší dobu mi vrtá hlavou co je pod ukazatelem knotů na EADI za jednotku, je tam při normální cestovní rychlosti asi .750 +/- jsou to desetinný čísla Machu nebo km/h ? (Myslím že to má k sobě blízko :) ) Hledal jsem na google, ale bylo to tam vynechaný. Dík.
By ASG29
Ehmm... Nebylo by lepší, než si nechat delší dobu vrtat hlavou, pročíst si manuál? Už jen vzhledem k tomu, že tohle patří k nutným základům...?
By Tommy
[quote="Tommy"]Děkuju[/quote]

Hele, tu snad někomu vadí i to, že jsem poděkoval za odpověď nebo co?!
By amalka
To neřeš, palce pro slabší duchem vyjadřují sympatie s autorem příspěvku. K vlastnímu obsahu příspěvku to nemá žádný vztah, no a je to anonymní...
By Tommy
Ahoj, myslím že se to už zde někdy řešilo, ale i přes google, co tu je jsem to téma nenašel. Tak to píšu sem. Zjistil jsem, že pokud letím na LNAV mode u wilca ( souvislost s LNAV je relativní :) ) a pak přepnu na HDG , přitom mám srovnanej HDG selector na heading na EHSI, tak začne točit. Někdy to srovná na -/+ 5°, někdy dokonce si dá i kolečko :D Přemyšlel jsem, napadlo mě jen downgrade AIRACu na tu 1010, teď bych měl mít 1011, budu se muset mrknout na FMC. Vím že mi to sním neblblo, ale je to jen jedna z možností. Pokud někdo prosím víte jak to řešit, budu Vám vděčný :)

Dík
By Filip
Dotaz jsem úplně nepochopil, ale problém by mohl být v Heading X Track (lze nastavit, zda má AP držet hdg, nebo track)...
By Filipos
To, co píše Filip, není u B737 možné, protože koncepce autopilota je už docela stará a podobné vychytávky (stejně jako třeba udržování FPA apod.) jsou spíše doménou moderních autopilotů. Takže v tom to nebude. Já problém vidím rozhodně ve Wilcu, tohle je poměrně známý nešvar. Co s tím dělat? Dávat pozor, co A/P vyvádí a přebrat kontrolu, je-li nutné. AIRACem to skoro určitě není, mně to dělá 737ka odjakživa.
By Filip
Aha, já měl za to, že to jde (737NG)...
Edit: Tak máš asi pravdu, nemůžu to najít...
By Alfista164
Já měl podobný problém a mám stále. Ne tedy v tom, že byl si dělal letoun kolečko, ale vždy po přechodu z LNAV do HDG modu se mi mírně letadlo naklonilo a zase srovnalo. Už jsem se tady na to tehdy ptal (je to nějakej ten rok zpátky). A bylo mi řečeno, že je to odchylkou IRS, která roste v čase. Ale nikdy se mi nestalo, že by 737 udělala kolečko. Co se týče AIRACu, s 1011 jsem měl problémy prozměnu u NGčka. Neznalo to SIDy a STARy apod.. Ale tím to nejspíš nebude..
By Tommy
No já jsem letěl dnes jen na HDG a letělo poslušně :D, jinak u PMDG mám 1011 a je to prázdný, úplně dutý, nevím. :D
By Tommy
Ahoj, mám pár otázek ohledně Boeinga :) . Zajímalo by mne :D 1) Jak funguje Galley Power?
2) Jestli lze nějak po příletu resetovat FMC?
3) Jak je u Wilca udělaný hašení? Ty levery nejsou klikatelný.

Dík moc za všechny odpovědi.
By Pavel
2) Vypnutí DC elektriky, ne? Tj vyp ENG 1/2 GEN z BUSu, vyp APU z BUSu a vyp bat?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7