VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
Uživatelský avatar
By Jindřich
#74898
Byly zavedeny ratingy uživatelů, dle počtu příspěvků (platí pouze pro uživatele \"Member\", tj pouze pro lidi, kteří nemají na foru žádnou funkci (Administrator, ATCo, Moderator atd.)

Podmínky jsou následující:

Newbie: 0 - 20 příspěvků
Passenger: < 100
Check in < 200
Private Pilot Licence < 500
Commercial Pilot < 1000
ATLP < 1500
Airline Captain < 2500
The Boss - 2500+
By jam
#74902
A že jsem tak smělý, k čemu to bude?... a nevadí, že při pádu fóra před pár lety se spoustě registrovaných uživatelů nepodařilo obnovit původní registrace a jejich příspěvky? ;)
By Dagger
#74903
Abyste mohl být označen za podřadného pasažéra :P

Taky v tom nevidím valný smysl...
By jam
#74904
Rád budu podřadným pasažérem, to mi vcelku neva. Jen se mi někde vzadu v hlavě vynořuje něco, co říká, že jsem o zákonu přerůstání kvantity v kvalitu už někdy slyšel.
Uživatelský avatar
By storry
#74908
Mně to připadá jako dobrý nápad. Uvažujte takto: Třeba rok nejste připojení (služební cesta, nemoc, rodina, nechuť, prostě cokoliv). Po delším čase jste zvědaví co je nového. Podle toho označení se snadněji orientujete ve společnosti v níž jste se po delší odmlce znovu ocitli.
To hodnocení mohlo být třeba i číselné, ale je škoda nepoužít stupnici letecké hierarchie. Jde skutečně o orientační označení přispěvatele a předpokládám, že se ani zkušený pilot neurazí kvůli vysloveně systémovým označení Passenger.
Je to novinka, nechme to jak to Jindra připravil, když se to neosvědčí, zrušit se to dá vždy. Prosím o trpělivost.

Mimochodem: Polemizovat bychom mohli i o obsahu příspěvků. Ku příkladu v mém případě kdyby se hodnotilo podle počtu písmenek, tlačil bych se už na post tvrdého Bossáka a nikdo by se nezajímal o to, jaké to byly vlastně slinty. :D Bavme se dobře ! Jindro dobrý!
Uživatelský avatar
By Čondra
#74909
Je to dost dobrý. Pochvala za další vychytávku.

Napadlo mně ještě to, že by mohli podobné ratingy mít i Řídící GND Controller, TWR Controller apod.

:P
By Dagger
#74910
Storry: jistěže se nikdo neurazí, ale myslím si, že pohled na počet příspěvků by mohl pro orientaci stačit lépe, než: \"Aha, on je Commercial Pilot... to znamená více než 500, nebo více než 1000?\"
A v případě, že se ponechá počet příspěvků, pak to ztrácí smysl, ale nevadí mi to.
Uživatelský avatar
By SenorAmigo
#74913
Tak pro spamery je to dobré :-D.
Já bych řekl, že všichni jsme si rovni bez pohledu na to- kolik kdo má příspěvků a co má za hodnost :).
Jedině bych dával bonusy za příspěvky, které někomu s něčim pomůžou-a těch už tady není tolik co to bývalo.(to je jen konstatování-ne návrh).
By jam
#74914
Ano, nějak takhle, jak píše Filip.
Jsou případy, které hltí fóra příspěvky s výkřikem: \"LOL!\" nebo celý obsah příspěvku je: \" :P \" v horším případě si dva zhrzení diskutující vymění deset až patnáct invektiv ve dvaceti příspěvcích. Další možností je osoba zcela ignorující f-ci hledat a sype do fóra jeden dotaz za druhým.
A pak označovat dosažený počet příspěvků za \"rating\" je asi opravdu mimo mísu. Dle mého názoru to sice ničemu něpřekáží, ale jest to zcela zbytečné.
Určitý \"rating\" čili reputaci si vybuduje každý sám pomocí obsahu svých sdělení, schopností fundovaně a klidně odpovídat i třeba těm, co nedokážou vyhledávat ;)
Myslím, že většina zde diskutujících jsou inteligentní lidé a dokážou si udělat obrázek o tom, kdo má k problematice co říct a kdo jenom \"plácá\" a četnost příspěvků v tomto případě není rozhodujícím faktorem.

Neberte to jakože s tím nápadem kategoricky nesouhlasím nebo tak nějak podobně. Je mi to osobně vcelku fuk. A navíc na mně to, samozřejmě, vůbec nazávisí.
Jen se snažím vyjádřit svoji zkušenost s jakýmkoliv zaváděním hodností a honbou za nějakou \"frčkou\". Prostě jsem v takových nápadech jen výrazně opatrný ;)
By Dagger
#74915
Proto to vidím, jako k ničemu. A když už, tak stačí počet příspěvků.

Ale nějaké +/- by nebylo od věci...
Uživatelský avatar
By storry
#74916
[quote="Dagger"]Storry: jistěže se nikdo neurazí, ale myslím si, že pohled na počet příspěvků by mohl pro orientaci stačit lépe, než: "Aha, on je Commercial Pilot... to znamená více než 500, nebo více než 1000?"
A v případě, že se ponechá počet příspěvků, pak to ztrácí smysl, ale nevadí mi to.[/quote]
Slyším spíš na 100nožka ;). Uznávám připomínku v uvedení počtu příspěvků. Konec konců se toto číslo dá u každého zjistit.
Jenže o to tady asi nejde. Nechme to jak je to nastavené, jak říkám, podle skutečného provozu později upravit nebo zrušit se to dá vždycky....
Uživatelský avatar
By storry
#74919
[quote="jam"]
...... na mně to, samozřejmě, vůbec nazávisí..........
[/quote]
Počkej, vždyť jsme si rovni :D
By Dagger
#74920
Okej, 100nožko :P Dyť jo, nejsem proti, jen to považuji za zbytečné...
Uživatelský avatar
By Čondra
#74921
Nešlo by asi udělat u každho příspěvku zelenej palec nahoru a červenej dolu, jako je tomu na youtube? Možná by se pak omezily flejmovací příspěvky.
Uživatelský avatar
By Pavel
#74922
To maj v SAGu na fóru, tam můžeš poděkovat autorovi příspěvku... asi docela rozumné. Tohle mi taky příjde jako blbost, ale nic proti :)
Uživatelský avatar
By Čondra
#74923
Tak bylo to problesknutí hlavou :) .
Uživatelský avatar
By Čondra
#74925
Ty vádo. To je rychlost.
Uživatelský avatar
By Pavel
#74929
Hlavně sem nedávej \"To se mi líbí\" tlačítko z facebooku, ať tady máme aspoň trošku úroveň :P
Uživatelský avatar
By Filipos
#74930
Taky mi ty ratingy přijdou jako hovadina :) Ale frčky do profilu za pomoc a tak, to je asi jiná; to opravdu nějaké kvality přispěvatele ukazuje.

Palec nahoru a dolů, to je skoro jak na novinkách :) (za 10 palců nahoru frčka do profilu?)
By Dagger
#74931
Ne, ale ukazuje ti to Karmu :P
Uživatelský avatar
By Radizz
#74932
Jako jo, když to JM tak perfektně vymyslel a realizoval, udělejme \"rating\" podle počtu palců nahoru/ dolů.

Pozn.: 10 je málo.

Pozn. 2: Jestli mi dá obecně kdykoli a kdekoli někdo palec dolu, tak si ho najdu a bude holdovat až zčerná. :)