VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Pavel
Tak nám vyšla BETA 1.0... k dostání na webu http://www.evforfs.tk/

Obsahuje pouze exterior view, nic víc není hotovo a garantováno (letový model jen jen tak zevrubný a občas letadlo po inicializaci v FSce \"skáče\" po zemi, to mi prosím nehlaste jako bugy, na to příjde řada)...

PB
By Ico
Parada :) teda aj stranka je fajna, az bude cas jdu testnout :) parada parada
By Pavel
Dokončen letový model, lítá to fakt hezky a STOL je fakt luxusní :)

Začínám dělat na virtual cockpitu, tady je základ, ještě s provizorními texturami, takže to vypadá hnusně, ale to příjde :)

Obrázek
By Pavel
Obrázek

tak tahle hi-res textura pedestallu a již klikatelné a animované ovladače AIL a RUD trimu, throotlů a klapek se mi fakt povedly :) displeje ještě nefungují, to bude nakonec

jinak, kdyby nějaký XML, nebo lépe C++ programátor měl chuť, tak je u mě volné pracovní místo na pozici \"programátor gauges těch 2 obrazovek na palubce (PDF a EWD)\" :P
By Pavel
Porovnání střední části palubky v reálu a v FSce
Obrázek

GNSSky (Garmin GPS 430) jsou plně nezávislé, horní slouží mmj k ladění COM1/NAV1, spodní je COM2/NAV2. Bendixův audio selector panel nahoře je trochu zjednodušen (limity FSky), stejně tak DMEčko a ADFko. Ale všechno od Garmina (GPSky i 330tkovej odpovídač s countdown/countup timerem) je fully authentic. Mě se to strašně líbí :D
By Ico
Parada, tak teraz domaci kokpit udelat na tohle ne? ;)
By Pavel
Šroubky budou až nakonec, spolu se stínováním okolo gauges, ale teď s tou texturou nechci nic dělat, protože furt ještě to není definitivní (letové přístroje, kontrolky atd)... dont worry :)

jojo, homecockpit by tomu slušel, ale já chci domu L410, to je kus historie :P
By Pavel
Obrázek

Dnešní stav palubky. Přístroje už jsou finální, kromě těch dvou velkých PDF, ty jsou tam jen dočasně, než evektor dodá dokumentaci k těm jejich dvěma obrazovkám, co tam maj. Jinak airspeed indicator je moje práce (jako ta gauge).

Teď se jdu hrabat v těch ovládacích panelech pod palubkou (světla, elektrika,...), akorát to bude ještě dost práce, protože kvůli omezenému rozlišení v FSce to nebude všechno na jedné velké textuře, ale musím to rozsekat na 3 kusy, takže mám co dělat.

PB

Edit: known problems: navigační displej (ten malinkej) bude jen na levé straně, na pravé (u FOčka) nebude, protože to je vasFMC based a ty jejich gauges bohužel nemůžou být více než jednou v každém letadle (když umístím 2 vedle sebe, tak funguje jen jeden).
By Pavel
Obrázek

ochutnávka 3D spínačů na system panels, toto je oddíl ext a int lights... jeste nejsou klikatelne, WIP, ale bude to trvat, došlo na nejhorší a já se učim základy XMLka pro FS potřebu :P
By Pavel
Co kouká z palubky? Ten panel se spinacema je asi centimetr zapustenej v palubce, vevnitř... mozna ze to je z toho snimku blbe poznat, jak to neni otexturovany a tak je to stínování takový všeljaký...

O L410 jsem uvažoval, ale zatím zamítnuto, protože: 1) nějakou už máme, 2) ty a Smic jste mě hecovali s tim P2006T, 3) rád bych udělal i další český moderní letadla, buď něco z hangáru evektoru (ty ULL nebo Cobra), nebo nejaky ULL (Sova, Skyleader,...)... no a az tohle vsechno dodelam tak me bude 30 :D
By amalka
Jako na PT se musíš hecnout rychle, to v dohledný době asi někdo někde udělá. Zato novou L410 asi očekávat nelze, takže jen přehodíš pořadí no. :P Všechno je to dost podobný a jádra budeš mít hotový... :P
By Pavel
Obrázek

můj progress na gauges do EV55, toto = EICAS upper display, tj 4 základní parametry pro motory... Torque ručičky se již hejbou, ještě nemaj vyřešený \"ořez\" aby nepřečuhovaly pod tu bílou čáru, podtím ITT indikace zatím ještě nedokončena. Fotka je z FSky, tedy žádný render, udělal jsem to v maximálním možném rozlišení, takže lze krásně zoomovat :)
By Ico
Tak ziiiiraaaaam a respect Pavle :) parada, parada...
By Pavel
Neuvěřitelný, 7 měsíců jsem na to nešáh :-( Ale už jsem se probral, pokračujem! Dnešní práce bylo nové vymodelnování dveří, hezky ručně, aby to bylo HW friendly :)

Obrázek
By Pavel
Dokonečno modelování overheadu, vše bude klikatelné (ještě nefunguje, nejsou tam dokončené animace)... v pozadí vidět poloprůhledné stínítko, stínítka jsou hýbací, takže kliknutím je lze otočit a zacvaknout nad hlavu, aby nebránila ve výhledu... Jdu modelovat berany, držte mi palce.

Obrázek
By Pavel
Berany :-) Takže dodělat animaci beranů (ještě není), pak udělat ten bazmek na řízení příďáku, nějaká tlačítka a ovládámí motorů a budu mít 3D modelování definitivně hotové, zdá se... pak už jenom moje \"oblíbené\" psaní kódu. Doufám, že do prázdnin to bude vypuštěno jako definitivní verze.

PB

Obrázek