VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Pro otázky ohledně software a připojení na VATSIMu. SB, FSInn, ASRC, VRC, EuroScope, ServInfo, ActiveSky a další.
By torpy68
Zdravím vespolek,
niekedy sa mi stane hlavne pri dlhých letoch cca nad 5 hodín,že si chcem na FSinn napr zobraziť okno PLA,alebo iné no a ono mi to vypíše chybu,a že fsinn nespolupracuje,skusim inú položku v FSinn a to isté,potom skúsim prepnúť do iného okna napr na internet,alebo Servinfo,a po kliknutí na ikonu sa zobrazia presýpacie hodiny jakože nabieha,ale nenabehne.Ked sa vrátim do FSky tak mi tam už chýba horná lišta,ked ju obnovím CTRL+ALT a na niečo v nej kliknem,tak mi z nej polovica zmizne,niekedy aj celá, no a potom sa už ani nedá vyskočiť z FSky,ani ju normálne ukončiť,ked ju skusim ukončiť cez správcu úloh,tak ten sa tiež väčšinou nezobrazí,takže pomôže len reset kompu,niekedy správca naskočí,a po ukončení FSky všetko ostatné nabehne v pohode.
Stalo sa mi to párkrát aj ked som použil SB...
Neviete čím by to mohlo byť?
Ono ked mám skončiť let po nejakých 5-6 hodinách tak to dosť naštve... :(
Napadlo ma či to nemôže byť tým,že pomerne často za letu skáčem s FSky na net,do Servinfa a tak podobne
Díky za každú radu
By amalka
No já bych Ti řekl, létat maximálně 3h lety (budeš mít ještě 2h rezervu)... :P

Zkus zaletět stejný let bez FSInnu/SB, jestli je závada tam. Tipuju spíš na závadu FSky, (může to být scenérka nad kterou právě přelétáš) nebo na závadu HW (chyba pamětí, přehřívání něčeho). Obecně při podobných podivných závadách jako první rozebírám PC a dělám rozborku/sborku s důkladným vyluxováním vnitřku.
By loquito
když tu vidím tento thread,tak přidám též jeden problém....stojím na S parking 5 - Ramp GA small a chci se připojit na Vatsim přes FSinn což se povede,připojím se, bliká mi chat a po chvíli se na mě texturově doslova nabalí nějaké žluté letadlo, pak se na mě ještě nabalil nějaký boeing asi 787 a mě se objeví kolize a stopne se mi hra...čím to může být?
By oupa
[quote="loquito"]když tu vidím tento thread,tak přidám též jeden problém....stojím na S parking 5 - Ramp GA small a chci se připojit na Vatsim přes FSinn což se povede,připojím se, bliká mi chat a po chvíli se na mě texturově doslova nabalí nějaké žluté letadlo, pak se na mě ještě nabalil nějaký boeing asi 787 a mě se objeví kolize a stopne se mi hra...čím to může být?[/quote]

http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=4557
vypnout peer-to-peer + vypnout kolize
By mipeba
V Copilotovi nastavím zvuková zařízení jak jsem se tu někde dočetl na wav direct nebo tak nějak to je. Vše chodí až na zvuky při klíčování. Ale při dalším zapnutí FSky a tím pádem Copilota mám políčka pro zvuková zařízení prázdné. Tak tam znova nastavím to co tam má být a vše funguje. Ale s dalším zapnutím je to zase prázdné. Prostě musím pamatovat na to, že než zavolám ATC musím zkontrolavat nastavení.
By oupa
Tady by asi bylo dobré uvést na jakém je to systému.
Moje nastavení na W7 64bit a FSX:
- FSInn a FSCopilot v nějaké normální složce zhruba e:\\FSFDT
- klíčové soubory mají nastaveno spouštět jako administrátor: FWINN.exe, FWINN64.exe, FSInnUIVVL.exe, FSInnUI.exe, FSFDTCP.exe
- takto si to pamatuje všechna nastavení

Předpokládám ale, že 64bit systém nemáš, protože to by ses předtím ptal, jak registrovat OCX soubory, nebo se mýlím?
By mipeba
mám 64bit a nic registrovat to nechtělo
a jak nastavím že se něco má spouštět jako administrátor, když se to vlastně spouští \"samo\" z FSky?
By oupa
64bit W7, 64bit Vista, 64bit DEBIAN???

To že to nechtělo ještě neznamená, že to pro správnou funkci není potřeba. Je to vyrobeno a testováno pro Windows 2 verze zpátky, tedy XP. Já osobně, aby mi to fungovalo, musím ručně zaregistrovat všechny OCX, tzn. admin command line > regsvr32 FSCopPushBack.ocx například a postupně takto všechny ocx ve všech adresářích FSFDT. Bez toho se objevují různé chyby, nefunguje to správně. U někoho to může být třeba jinak, nevím.

Spouštět jako administrátor nastavíš u těch exe souborů pravým tlačítkem > Vlastnosti > Kompatibilita > Spouštět jako správce.
By DawidGreen
Nemohu najít homepage FSInn s aktuální verzí a klasickým \"what\'s the news\".

Kde je problém?

Mimochodem-kdo má problém s administrací pod Win7,tak spusťte příkazový řádek pod adminem (System32/cmd.exe)tuším a zadejte \"net user Administrator /active:yes\" ,poté se můžete přihlašovat jako Admin a budete bez \"problému\",podobně jako u XPček.
By amalka
[quote="DawidGreen"]Nemohu najít homepage FSInn s aktuální verzí a klasickým "what\'s the news".

Kde je problém?

Mimochodem-kdo má problém s administrací pod Win7,tak spusťte příkazový řádek pod adminem (System32/cmd.exe)tuším a zadejte "net user Administrator /active:yes" ,poté se můžete přihlašovat jako Admin a budete bez "problému",podobně jako u XPček.[/quote]

www.vacc-cz.org
kliknout na JOIN US (CZ)

Kde je problém?
By Aleš KL
Zdravim,
vůbec se nemohu připojit.Vždycky to fungovalo bez problému a najednou to nejde.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Už to jde.Musel sem první spustit FSX :)
By mipeba
Prosím o pomoc. Chci si přečíst ATIS. Najedu do seznamu ATC a kliknu a třeba LKPR_ATIS a do okna se mi vepíše aktuální ATIS a tlačítkem refresh můžu zkusit jestli náhodou v rychlosti nebyl vydán nový. Jenže když je jeho obsah dlouhý (což v dnešním období je hóóódně dlouhý) nevím jak se dostat na konec kde jsou informace asi nejdůležitější (vítr, teplota a tlak). Při povolení pak hlásím písmeno (to je na začátku to vidím) a tlak věřím palubnímu přístroji nastavenému tlačítkem B.
Jak se to dá skrolovat nebo okno natáhnout?
By Vasek Machan
[quote="mipeba"]Prosím o pomoc. Chci si přečíst ATIS. Najedu do seznamu ATC a kliknu a třeba LKPR_ATIS a do okna se mi vepíše aktuální ATIS a tlačítkem refresh můžu zkusit jestli náhodou v rychlosti nebyl vydán nový. Jenže když je jeho obsah dlouhý (což v dnešním období je hóóódně dlouhý) nevím jak se dostat na konec kde jsou informace asi nejdůležitější (vítr, teplota a tlak). Při povolení pak hlásím písmeno (to je na začátku to vidím) a tlak věřím palubnímu přístroji nastavenému tlačítkem B.
Jak se to dá skrolovat nebo okno natáhnout?[/quote]
normálně si klikni a podrž do toho černého prostoru v okně jak máš napsaný tu zprávu atis a jeď dolů,text by se ti měl posunout,jestli se ptáš na tohle :-)
By Vasek Machan
[quote="amalka"]Za co dostal VM za předchozí radu (správnou) palec dolů?[/quote]
no ... trošku sem to nepochopil :-D každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán
By Nathaniell
Dělá vám to taky, že pokaždé jak jedete v tom ATISu textem dolů, tak se to hned přepne zpátky na začátek a bez rychlých očí nevíte nic, nebo to dělá jenom mi?
By amalka
[quote="Nathaniell"]Dělá vám to taky, že pokaždé jak jedete v tom ATISu textem dolů, tak se to hned přepne zpátky na začátek a bez rychlých očí nevíte nic, nebo to dělá jenom mi?[/quote]

Stačí text označit myší a držet dál myšítko, pak to myslím neujede.
By mipeba
Nastaveni Multicore. Poradí - vysvětlí to někdo? Mám i7 jak to nastavit pro co nejlepší výkon?
By mipeba
Kde nastavím \"defaultní\" model, který má být přiřazen?
Příklad: potkám se s nějakou A320, která ani v reále neexistuje a je zobrazena A320 s volačkou např AWQ, FSInn to samozřejmě nezná a nevím proč ale mě to přiřadí to letadlo co mám nyní právě já a to je problém. Viz merge model A320... - spadne mi FS.
Toto mi dělá třeba pro B73x - všechny nové neznámé jsou Aloha Air.
Jde někde nastavit, že nové budou používat třeba .....

Děkuji za pomoc