VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jak létat, navigovat, komunikovat? Toto je forum kde dostaneš odpověd.
By CSA362
Tak jsem koukal na VATEU-TD, zatím řeším Vatsim ID. Dal jsme upgr. request a zadal svoje ID, nezná ho tak jsem změnil sub-region.
By PavelS
Pro Upgrade request musíš být registrován v \"EUROPE Except UK\" .

To lze zmanagovat z registrační stránky VATSIM.NET , myslím ( vidím Tě ale již správně ).

Po žádosti o upgrad Ti vyleze test, který vyplň ( nespěchej, test lze ukládat, není třeba ho udělat najednou ), protože pokud neprojdeš ( >50% lidí neprojde na poprvé) , musíš cca měsíc čekat.

Nicméně špatná zpráva je, že Ti to nepomůže, protože i když uděláš test, musíš mit buď doporučení od DC, nebo Ti rating zvýší přímo DC a toto je vázáno na další testy a praktické tréninky přímo na LKPR_TWR. Teprve v jejich průběhu se staneš STUDENT.

Pro další kontaktuj Davida přibylu, který výcvik na TWR fyzicky provádí a má víc informací.
By CSA362
Spěchat nebudu, ještě se musím hodně učit :) , pak mě stejně čeká asi 10h praxe. Ale to neberu jako špatnou zprávu, někde tu anglinu musím vytrénovat, hold 10let jsem ji moc nepoužíval.
By dubajss
Reálná FIC má za úkol toto:
Poskytovat letové informační služby v prostoru F a G tj.:
Info o provozu, pokud je to proveditelné (navázání kontaktu s INFO není pro letadla v těchto třídách povinné)
Info o NOTAMech
Info o meteo podmínkách
Info o omezených prostorech
Dále poskytovat službu pohotovostní...

Takže je otázka na kolik je na VATSIMu tato služba potřebná a využitelná a také proveditelná.