VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Tommy
[quote="Čondra87"]Kolik nastavuješ na CRS?[/quote]
243 :)
By Tommy
[quote="Filipos"][quote="Tommy"]Ahoj, nedávno jsem si dával base training smile a zjistil jsem,že mi při přeletu (světýlko se rozsvítí) nepípá OM sad jiný markery zatím fachaj. Nevědeli byste někdo, kde jsou tyhle Markerový zvuky? Popř. jak se mají správně jmenovat, nebo jak tohle opravit. Dík moc.[/quote]

Zkus si to zapnout na rádiích... je to ta řada malých kulatých přepínačů na pedestalu (popř. tuším ctrl + 3).[/quote]

S tim jsem si taky už hrál, ale nezabralo to :(
By Čondra
[quote="Tommy"][quote="Čondra87"]Kolik nastavuješ na CRS?[/quote]
243 :)[/quote]
Dej tam 242 a skus ILS na 24 :) ... Schvalně, jestli to bude fungovat, OK ? :)
By Tommy
No tímto to bohužel nebylo, vždy se mi u markeru rozsvítí světýlko a ticho :( Nemůže to bejt něco ve složce se zvukama, třeba blbej název zvuku ?
Dík
By Čondra
Jestli jsi s těma zvukama nic nedělal, tak asi ne.
By Pavel
Čondro, můžeš mi, prosímtě, nastínit logiku v souvislosti CRS při ILS přiblížení (jak oba víme, funguje to s libovolným kurzem) a houkání markerů? Btw kdes vzal 242? Existují spekulace, jestli 243 nebo 244, ale 242?
By Tommy
[quote="Čondra87"]Jestli jsi s těma zvukama nic nedělal, tak asi ne.[/quote]

Řekněme, že jsem s nima něco dělal. Byl by zde tedy prosím někdo ochotný a s přebytkem pár minut času kdo by mi napsal názvy Inner midle a outer markeru tak, jak je FSka bere? Ty zvuky jsou v Program Files\\Microsoft Games\\FS9\\sounds. Děkuji pěkně :)
By Filipos
[quote="Pavel"]Btw kdes vzal 242? Existují spekulace, jestli 243 nebo 244, ale 242?[/quote]

V FSce 244°, v AIPu/Džeppíku nově 242°, ne? :)
By Čondra
[quote="Pavel"]Btw kdes vzal 242? Existují spekulace, jestli 243 nebo 244, ale 242?[/quote]
Mapy?
By Pavel
A souvislost s houkáním markerů? Vždyť po ILS mě to povede, i kdybych si nastavis 360, žejo...
By Čondra
[quote="Pavel"]A souvislost s houkáním markerů? Vždyť po ILS mě to povede, i kdybych si nastavis 360, žejo...[/quote]
Byla to myšlenka, že když ve Wilco Boeingu máš CRS tak ti tam skočí v FMC APP CRS ERROR nebo něco takovýho, tak jestli to nemá souvislost.
By Tommy
[quote="Čondra87"][quote="Pavel"]A souvislost s houkáním markerů? Vždyť po ILS mě to povede, i kdybych si nastavis 360, žejo...[/quote]
Byla to myšlenka, že když ve Wilco Boeingu máš CRS tak ti tam skočí v FMC APP CRS ERROR nebo něco takovýho, tak jestli to nemá souvislost.[/quote]

No skáče to tam, ale asi to souvislost nemá :)

EDIT: to světýlko se mi při přeletu MKR rozsvítí, ale nic nehouká, a to jak u defaultů tak i u WILCA :( vím, v čem je problém, ale abych to moh opravit, tak bych prosím potřeboval ty názvy marker .waw v tý složce sounds. :) Prosím :)
By Čondra
OUTERMK.waw
INNERMK.waw
MIDDMK.waw
By Tommy
Dík Ti moc za tvoji ochotu, ale asi se budu muset spokojit s letadlama, kterým nepípáj markery, protože jsem ten název opsal, a je to furt stejný. Ale stejně dík, za ochotu při rešení tohoto problému. ;)
By Jindřich
Zkontrolovat nastavení zvuků (Settings > Sounds), položka navigation.

Jinak čondro zase trefa do bílého teda :). Markery absolutně nemají nic společného s jakýmkoliv nastavením čehokoliv v letadle. Pokud má letadlo certifikaci na IFR, má automaticky příjmač markerů. Tento pracuje ABSOLUTNĚ nezávisle na jakémkoliv jiném přístroji v letadle. Je to prostě kus nějaké elektronky nebo podobné, který chytá specifickou frekvenci a její nějakou modulaci převede na zvuk/světlo. Tzn že to například řve i při odletu, pokud je letadlo dostatečně ještě nízko a přelétá marker opačné dráhy. To jen k tomuto.
By amalka
Nemusi se marker sound zapnout na audio panelu letadla ne? Jinak jen blika.
By Tommy
[quote="amalka"]Nemusi se marker sound zapnout na audio panelu letadla ne? Jinak jen blika.[/quote]

To se musí, ale wilco to maj zapnutý předem, jinak mi to nepípá ani u defaultních strojů :( Ale jak jsem sem už psal, budu hold lítat bez marker zvuků :)
By Tommy
Ano, když jsem si dal NAV 1 odposlech tak to hrálo normálně :) tady se podělalo něco jinýho :)
By mipeba
U 737 nevím, ale myslím že by mělo být něco podobnýho jako u A320. Na panelu rádií mezi CPT a SFO je čudlík MKR a ten to dělá. Aspoň mě jo. Ale je pravda, že jednou se \"samo něco\" odehrálo a pípalo mi to pořád i když to bylo vypnutý a dost mě to sralo. Ted si to zapínám a vypínám jak chci a funguje.
By Jindřich
Já teda nevim, ale když Mr. Vobořil píše, že mu nepípají ani defaulty, tak bych hledal jinde než na pedestalu, ne?
By Tommy
Ahoj, asi jsem se stal svědkem zázraku, protože se mi všechny markery rozchodily, ani nevím jak. Takže všem dík za pomoc. ;) :)
By Čondra
Jesus of Marker sounds!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7