VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Určené pro všechny, kteří chtějí sdílet s ostatními své zážitky z virtuálního létání formou screenshotů, ale i videa.
By Jakubsch
Hlavně holding na downwindu 06 a zařazení mezi přílet a odlet dvou Bulíků neměl chybu :))
By DngrsKuzle
http://www.airliners.net/photo/FedEx-Ex ... 3f32857abc

V tuhle chvili muzou byt od sebe 2,5 km. Kdyz by slo MD-11 GA, tak oba stoupaji prudce nahoru. Takze ty dva, tri kilasky a pravdepodobne rychlejsi stoupani letadla na priletu jsou dostatecne? Navzajem se ve stoupani videt nemuzou. Predpokladam, ze by se o to ridici ihned postaral a jedno z nich stocil mimo.
By Ico
AMA> hele vcera ste to byli vy? OK-AIR sem slysel na SBSLIVE neco :D, mozna kolem poledne nebo tak nejak...
By amalka
[quote="Ico"]AMA> hele vcera ste to byli vy? OK-AIR sem slysel na SBSLIVE neco :D, mozna kolem poledne nebo tak nejak...[/quote]

Jo.
By PavelS
[quote="DngrsKuzle"]
V tuhle chvili muzou byt od sebe 2,5 km. Kdyz by slo MD-11 GA, tak oba stoupaji prudce nahoru. Takze ty dva, tri kilasky a pravdepodobne rychlejsi stoupani letadla na priletu jsou dostatecne? Navzajem se ve stoupani videt nemuzou. Predpokladam, ze by se o to ridici ihned postaral a jedno z nich stocil mimo.[/quote]

No, standardní situace.
Na to, kdy lze povolit přistání za odletem máme i my poměrně přesný manuál.
Obecně to vychází.
Pokud to nevyjde, tak se obvykle jeden nebo oba odklání (+15deg a -15deg).
Jinak ano, pak je to jedna z problémovějších situací, ale jak říkám, "obvykle to vychází".
By Pavel
Tohle imho go arround nebyl, jakmile věžník viděl, že ten odlet má zvednutej příďák tak povolil tomu na finále přistání, tam bylo místa dost...
By Stanislav Pour
Moc pěkný výlet na ruzyň - lepší než metrem :)
Jen tak na okraj - měli jste na LKPR follow me car? z fotek to vypadá že ne?
By ihrdlicka
[quote="Stanislav Pour"]Moc pěkný výlet na ruzyň - lepší než metrem :)
Jen tak na okraj - měli jste na LKPR follow me car? z fotek to vypadá že ne?[/quote]

Vždyť by jim to follow me car ujelo :-)
By amalka
Followmák nám přijel naproti po L cca k F. Na S52 dokonce vylez a mával plácačkama.
By Stanislav Pour
[quote="amalka"]Followmák nám přijel naproti po L cca k F. Na S52 dokonce vylez a mával plácačkama.[/quote]

to bych bral jako potupu - znáš letiště líp něž leckterý IFRko.
Já osobně bych však follow me uvítal - moc rád se na Ruzyni ve FSce ztrácím ;)

Mimochodem, kolik t.č. činí přistávací poplatek na LKPR? Jsou to stále ty strašný tisíce?
By amalka
[quote="Stanislav Pour"]
Mimochodem, kolik t.č. činí přistávací poplatek na LKPR? Jsou to stále ty strašný tisíce?[/quote]

No je to v podstatě srovnatelný s pronájmem letadla jak psal PB. Důvodů proč tam s GA létat skutečně moc není a nemít to jako závěr výcviku tak mě tam taky nikdo neuvidí.
By Norman Ramsey Briggs
Já bydlim u TANGA a občas mi tu něco proletí. Jinak i řídící osobně mi potvrdil, že Praha je na jeho vkus moc drahá. BTW: Když jsem tam byl, letělo něco malýho IFR z Vodochod do Prahy a řídící říkali, že ho nejspíš ve Vodochodech už nechtějí, v užívání byla 24, stejně ho ale vláčeli po odletu z 10 ve Vodochodech dct OKL a pak vektory.
By Norman Ramsey Briggs
Jako nad barákem mi nelítají, ale vždy to vidím, bydlim zhruba 300 metrů napravo od plzeňský dálnice, mluvíme-li o polopřípce TX, kdy X je východně od TANGA. Místo, na kterém je pozice mého bydliště kolma k dálnici, je ohraničeno reklamami na dálnici z jedné strany: ,,Petr Nečas nebo Jiří Paroubek. Váš hlas rozhodne, kdo bude premiér.\" (s pravopisnou chybou) a z druhé ,,Nevolíš, zaplatíš, 4827,- Kč za obyčejnou chřipku. 29. května společně zastavme ODS a TOP09.\"
By Norman Ramsey Briggs
Poslední údaj pro Čondru a GPS to není, tu dávám s přesností desetinu úhlové minuty a to je větší oblast, kterou lze lépe specifikovat ohraničením oranžovým svinstvem. Poslední údaje:
Nadmořská výška mého bydliště je 1155 feetů.
Pro ty, kteří mě ještě nelokalizovali je tu poslední, nikterak nezavádějící rada:

Moje postel je dráha 34/16, denně se do ní vektroruji, asi bych měl vydesignovat STAR :) .
By Jindřich
Ty Normane, ty musíš bydlet někde ve Zličíně. Já z okna taky vidim billboard, ale zrovna nevim co na něm je, protože není osvětlený. :) Postel mám taky přibližně 340 a 1155 by taky sedělo :)
By Norman Ramsey Briggs
Na kole bych na Zličín dojel za 5 minut a Třebonice to být nemohou, když jsem napsal, že bydlím východně od Tanga. Bydlím v Praze. Mou další odpověď však můžete čekat nejdříve 18. 7., tak si ty dotazy nechte na později, jinak se tím neprokoušu. S pozdravem a přáním hezkých prázdnin, Norman.
By kopcimek
Tak to je nejvííc...taková blbá shoda náhod. Ještě to \"Learn to fly here <---\"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15