VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By Norman Ramsey Briggs
To předvyplňování plánku je hezké. Mohl bych se prosím ale zeptat, co mám kromě hesla doplnit do query stringu, aby se plán odeslal a já nemusel mačkat File Flight Plan? Flight Book to umí, ale tomu se do QS nedostanu.
By Norman Ramsey Briggs
Díky.

Jinak osobně jsem byl v ŘLP v Jenči díky známému, který tam pracuje, a bylo mi řečeno, že pilot se na letový plán jen podepíše, takže by se přes ten DOM dalo udělat i to v tom Flight Planneru. Dle mého názoru nemá pilot do letového plánu co šťourat (když je aerolinka tak štědrá a připraví to za něj).
By Norman Ramsey Briggs
No právě, celý si to pilot udělá na vaší stránce a ta to jen odešle tak, jak si pilot nakonfiguruje. Napsat \"nemá co šťourat\" v případě tak benevoletní aerolinky (nic proti, naopak, jen si pilot může dělat skoro co chce (myslím létat kam chce, s čím chce a kdy chce, což ubírá pravdivosti úvodní věty:\"simulací řízení letadel a provozu letecké společnosti České aerolinie.\")) byla ode mě blbost. Sorry.
A další poznámka, pokud změním záložní letiště v brífinku mám pořád to původní co vybral systém.
Jo a zapoměl jsem nějak napsat, že se vše týká plánovače letů na webu.
Jinak parádní práce, jen trochu vysvětlit tu spoustu informací v brífinku.
Děkuji
Použití tratí do addonů letadel, super nápad, někdy to celé vytukávat do kalkulačky je otravné a dlouhé.
Ale do wilco A320 po upravě verze AIRAC v souborech načtu let a konkrétně včera z Prahy do Košic mi to nabízelo velmi prapodivné dráhy pro odlet (tuším dvě a to 05 a 21 nebo tak něco úplně mimo) a bez SIDů.
Když jsem to zkusil celé ručně jak jsem byl zvyklý FS zkolabovala.
Až po smazání všech nahraných tratí lze ručně znovu fungovat.
Bohužel je to tak. Co hůř, Wilco to má chytře vymyšlené tak, že zatím nepůjde tímto způsobem průběžně tratě poskytovat.
Ale ještě jsem to zkusil upravit. Je potřeba mít v FMC AIRAC 1005. Nicméně vyřeší to ty špatné odletovky a příletovky. Proč se to kouše při zadání ICAO/ICAO, to nevím, a nevím, jestli to nedělalo i v té předchozí verzi.
Nápad. Udělat něco, jako malej testík pro lety do Ruska (na metrech)...

Tipicky let LKPR - LKKV a nazpět. Rusko máme za rohem... A vidět letadlo s FLP na feetovém systému je škoda.. Když už si tak moc vedení potrpí na reprezentaci, bylo by možná dobré toto pořešit.. (ATCo jsou z toho pak 5:0 - Taky už jsem se tam jednou nehezky předvedl)...

Čaw, Čondra
Když jsem projížděl vroute, tak jsem si všiml, že u nás chybí popis a ten obrázek, co tam má být se zobrazuje jako malý křížek.

Jsme celkem aktivní, čili v seznamu nahoře a nevypadá to hezky, nešlo by s tím něco udělat?

Čondra
Ahoj, teď jsem přistál na LEPA a nezapočetl se mi let a když vyplním manuálně pirep tak mi to po odeslání hodí takovouhle nesmyslnou hlášku:

aslánà pirepu

Chyba přihlášenà nebo vypršelo sezenà , obnovte stránku nebo se přihlašte znovu.

Přelouskal jsem to jako, že mám obnovit stránku. Tak jsem to udělal a stejně to hlásí znovu.

Když jsem se teď podíval na server info tak mám status Landed, takže na síti jsem byl a tedy netuším, kde je chyba.
Chyba přihlášenà nebo vypršelo sezenà , obnovte stránku nebo se přihlašte znovu.

Chyba přihlášení nebo vypršelo sezení, obnovte stránku nebo se přihlašte znovu.

Obnovte stránku NEBO se PŘIHLAŠTE ZNOVU.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 37