VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By PavelS
Jak jistě víte, dopadlo v nedávné minulosti nedaleko letiště LKKV UFO.

Po jeho zevrubném prozkoumání (šlo o celkem běžný typ XX33-TD (ze spirálové galaxie NGC723-56, soustava Barbar)) se usoudilo, že náklady na odstranění by byly vysoké a bylo krajem Karlovy Vary rozhodnuto o ponechání na místě a o využití jako přídavné odbavovací budovy pro stále rostoucí provoz, kterou bylo třeba jen stavebně propojit s původní letištní budovou.

Předpokládám, že fotografická dokumentace z tohoto by mohla leckoho zajímat, proto odkazuji na seriál fotografií z uvedené akce na spřátelených stránkách airliners.cz.

Na obrázcích si všimněte např. mohutných antigravitačních trysekna zádi plavidla, které jsou - po demontáži plazmových divertorů (při zapnutí plného výkonu nezůstane jediný celý atom do vzdálenosti 280 000km) - vhodně využity jako okna pro procházející davy cestujících.
By Kučera J.
Ahojky, jsem si vědom že tato informace není asi na správném místě.
Dnes jsem zahlédl linku OK-909 z Moskvy přilétat do K.Varů přez Plešivec, s přistáním na RWY11. Poměrně nepoužívaný způsob příletů do Karlových Var. Podle map nevede tudy žádná star trať, linka byla zřejmě takto vektorovaná po trati N869 na Konar a dále navigací na danou dráhu. Pro mne zajímavý zážitek z Airbusu na nezviklé trati. Škoda odposlech jsem zapnul až při přistání.
By PavelS
No, ony vedle BALTU hoří pneumatiky, tak asi podobně, jako u sopek, se preventivně odklání linky jinudy, aby motory nenasály prach a popel.