VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
Opět jedno z neleteckých témat...

Chystám se v nejbližší době pořídit nějakou TV, v nabídce jsou plazmy, LCD, LED... Kdo se v tom má vyznat ;). Uvítám jakékoliv zkušenosti a nákupní tipy.

Má představa je asi 37 nebo 40 palců (něco kolem toho metru), FullHD, USB, ...všechny ty standardní věci.... , pokud bude možnost Ethernet připojení, nebudu se zlobit, ale zároveň jsem schopen oželet :). Cena asi 20 ÷ 30 tis., výhodné koupě vítány :)
Ciste nahodou jsem se dnes dozvedel, ze az bude dokonceno pokryti digitalnim signalem, prejde se na nejaky uplne novy format, tedy nikoliv MPEG4, ale jakysi DVB-T2 pro vysilani v HD. Ostatne ja mam pomerne novou a ne zrovna lacinou televizi a ta bohuzel neumi ani to MPEG4. Takze asi by to melo byt jednim z mnoha kriterii.
O problémech digitálního vysíláni je poměrně rozsáhlá diskuse, včetně technických aspektů TV přijímačů zde. Lze tam, s trpělivostí, vytahat i konkrétní věci o spolupráci-nespolupráci různých zařízení mezi sebou a jejich hodnocení z uživatelského hlediska.

Ohledě přechodu z DBV-T na cokoliv jiného: bych to zatím vůbec neřešil. Je v podstatě nemožné, aby se na jakýkoliv jiný systém přešlo zcela nekoordinavaně (Německo a Rakousko jede stále v DBV-T a o změně se neuvažuje) v horizontu, do já nevím, 5-8let. Teprve pak se začne nějak řešit, co s tím.

Zatím je vysílání v normě MPEG-2, pokud se užije nějaký HD přijímač, tak se s tím pochopitelně vypořádá, ale kvalita nebude nikdy originál HD i když to řada výrobců tvrdí (blbina). Projekt vysílání v MPEG-4 je problematický, protože dosah existujících vysilačů je malý (ani ne po Praze) a podle některých příznaků tento skončí, nebo bude přerušen, nebo aspoň nebude dále rozvíjen (tj. nebudeme mít současně \"stejné\"kanály MPEG-2 a vedle MPEG-4).

Pochopitelně, pokud se koupí dobrý přijimač, tak i v případě, že by se \"morálně dožil\" zavedení normy DBV-T2, se kterou by pak nespolupracoval, vždycky bude varianta použít satelit, kde je progarmů více a hlavně v různých normách, z nichž něketré určitě jeho vlastnosti budou využívat.

Proto nepovažuji koupi nějakého i nadupanějšího přístroje za vyhozené penise.
Inak estli mate kabelovku, tak není od věci DVB-C tuner. (s MPEG4).

Každopádně toho Full HD obsahu je skutečně poskrovnu, jediný způsob na Full HD využití je v podstatě Bluray (voser s pujčováním filmů) nebo RapidShare a připojené PC přes HDMI. To mám já a to je poměrně použitelné.
Teď jsem měl možnost instalovat příbuznejm přesně Panasonic Viera 107cm plazma. Řeknu vám, obraz jako víno, vydržel bych na to koukat celý hodiny.

Ty amálko z tebe musí mít doma radost... :D Pouštět FSku místo filmu..Musim uznat, že mít takovouhle TV, taky přes to jedu FS :)
Já osobně dávám přednost LCD, kdyby plasmy měli nějakou budoucnost (rozuměj potenciál) tak je imho dělá více výrobců než jen Panasonic (a ten navíc jen tuším od 37\" a více). V černé mají nepochybně výhodu, zda-li je to výhoda dostatečná ať si každý zváží sám...
[quote="Stanislav Pour"]zítra kupuju tohle LG
http://www.kasa.cz/televize-audio-video ... -37lh4020/

Osobně si radši koupím každý 3-5 let novou TV než dát dvojnásobnou cena a za 3-5 let zjistit, je je nový formát (MPEG--xx) na na full HD potřebuju jiný tuner. Toť můj názor. Stejně, jestli to máš jen na TV tak ani Full HD neužiješ.[/quote]

No, zajímavá cena. Mně osobně u toho minimálně chybí podpora DivX přes USB (MP3/JPEG mi přijde málo). Ale samozřejmě každého věc, píšu to tu jen proto, aby bylo jasno o mé představě.
Televizi jsme doma nikdy neměli, nemáme a nevím jestli někdy mít budeme. V lednu jsem zrušil i televizní poplatky, který jsme nesmyslně z poctivosti platili, aniž by si děcka vůbec všimly ovladače vedle počítače. Jediné co jsem totiž vlastnil pro příjem byla TV karta v PC, kterou jsem se zrušením poplatků vyjmul.
Holky se koukají na pohádky z levných DVD co těď frčí, my se s mamkou občas koukneme na nějaký pořad o vaření přes internet a jinak na hokej nebo jinou sportovní událost čučím buď v hospodě, kam si stejně tahám večer na noťasu práci (mám tam takový svůj kouteček, kde počítám a počítám..) anebo s mamkou zajdeme na vínko na hřiště, tam pouštějí taky televizi.
Teď jsem dodělal na baráku druhé patro a rozmýšlím jestli tu televizi vůbec kupovat (ještě jsem zvažoval pořízení projektoru).
Prostě na to není čas a vlastně už ani chuť.
Je teda pravdou, že co mi tak uniká tak je ten pořad o leteckých katastrofách, co prý je senzační apod.