VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Obrázek

3 runways - 2 terminals - 53.5 million passengers - 485 800 movements a year. During peak times more than 80 movements per hour: this is the traffic handled in Frankfurt (EDDF) in real world. Frankfurt RealOps 2010 simulates the real-life amount of traffic of a busy

Saturday afternoon during 5 hours on May, 29th 2010 from 1700 until 2200 UTC.

Are you ready for the challenge to operate flights in a small time-slot from or to one of the busiest airports?

Then this event will be yours! Choose from 300 flights your slot to or from Frankfurt. In order to offer you the best period of traffic with the most interesting flights, all the real-world flights have been moved 3 hours forward. This year\'s schedule reflects the movements which took place at Frankfurt Main on Saturday, 24th of April between 1400z and 1800z. VATSIM Germany and the RG Frankfurt ATC team are awaiting your visit with more than 20 controllers.

Further information: Frankfurt RealOps 2010 and the Booking Page

VATSIM Germany and the RG Frankfurt ATC team are awaiting your visit with more than 20 (20) controllers.
Podle VataWaru bylo dnes v EDDF 235 movementů, což je méně, než bylo během našeho RtH 2010 v FIR LKAA.
Je to cca polovina počtu pohybů ve srovnání s ročníkem 2005, kdy bylo patrně rekordních 400-500 pohybů na EDDF.
Je tedy vidět, že pokles počtu pohybů na podobných akcích je poměrně významný a skutečnost, že RtH 2010 přilíkal 240 pohybů, čili více než předchozí ročníky, je velmi zavazující.

Píši to se pro pomoc při rozhodování, zda má smysl pořádat náš RtH víceji, než 2x do roka - jak řešeno v jiném vlákně.
[quote="PavelS"]Píši to se pro pomoc při rozhodování, zda má smysl pořádat náš RtH víceji, než 2x do roka - jak řešeno v jiném vlákně.[/quote]

Nějak teda nevim, co z toho vyplývá.. jako že má smysl to dělat častěji, nebo nemá..?:)
[quote="Tommy"]Ahoj,bohužel ješte za ČSAv do EDDF letět nemůžu,ale mám scenérku od aerosoftu,a mám otázku,jestli ty choboty co tam jsou jsou funkční(funguje mi jen ukazatel dockingu) Dík za odpověď ;)[/quote]
Prosím :)
[quote="Jindra"][quote="Tommy"]Prosím :)[/quote]
Nepros (viděno vícekrát), spíš sám hledej. Čím jsem starší, tím víc mladí (15-) prosí o nějaké vysvětlení čehokoliv.
A je to furt horší. Napsat příspěvek a za hodinu "Prosím?"....[/quote]

Tak tak, mě to už ani neudivuje...Mam ze sebe lepší pocit, že sem se tu neptal na každou kravinu, ale tema po tématu sem čet a čet...
Oni pořád nechápou, že prostě nebudou lítat za tejden, ale ani za měsíc..Honem honem lítat, hlavně ať se hodně hodin, ale pochybuju že většina lidí (těch 15-) ví, proč ta Cessna nebo ten Boeing vůbec letí. :)

Nic ve zlém pánové, jen to chce trošku víc pokory a profesní úcty..
[quote="kopcimek"][quote="Jindra"][quote="Tommy"]Prosím :)[/quote]
Nepros (viděno vícekrát), spíš sám hledej. Čím jsem starší, tím víc mladí (15-) prosí o nějaké vysvětlení čehokoliv.
A je to furt horší. Napsat příspěvek a za hodinu "Prosím?"....[/quote]

Tak tak, mě to už ani neudivuje...Mam ze sebe lepší pocit, že sem se tu neptal na každou kravinu, ale tema po tématu sem čet a čet...
Oni pořád nechápou, že prostě nebudou lítat za tejden, ale ani za měsíc..Honem honem lítat, hlavně ať se hodně hodin, ale pochybuju že většina lidí (těch 15-) ví, proč ta Cessna nebo ten Boeing vůbec letí. :)

Nic ve zlém pánové, jen to chce trošku víc pokory a profesní úcty..[/quote]

Tak dobře, uznávám že to není nejlepší způsob. :) Budu teda víc číst a míň psát. ;) Mimochodem ty hodiny my sice pomalu narůstaj, je to celkem dobrý, ale rozhodně mi nejde o to abych jich měl co nejvíce a už vůbec se do povíšení SFO nehrnu. :) Jo a ještě bych zapomněl na to, že letadla(ta CESSNA, BOEING) lítaj díky dynamickému vztlaku. :)