VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
[quote="Tommy"][quote="oupa"]Repaint můžeš používat zcela libovolný.[/quote]

No já si osobně myslim,že pokud to nejde tak s tim asi nic nenadělá,ale asi by mohlo bejt lepší kdyby to šlo,to je tak trochu smysl VA(když už tady neni ten čas a typ nutný lítat přesně-PS:mě to teda osbně nevadí :D )aby se lítalo v barvách VA u kterejch je reglej :)[/quote]

PS:Vítej u ČSAv :D
By radek22
a no jo pardon neviděl jsem a měl bych otázku.Vy když jste začínali u čsav lítali jste linky podle reálu? Mylím linky letané jako třeba praha-ostrava a ne s airbusem ale atr.Ano nebo jenom třeba s boeingem?Díky
No řekněme,že já mám k Boeingu jistý vztah,takže lítám jen s Boeingem,a lítat s těma typama jak jsou ve Flightplanneru nebo Flightbooku neni nutný.Ale třeba u Air Prague to maj zařízený tak,že tam se dělaj typovky(nevím jak to je přesně :) ).
[quote="Tommy"]No řekněme,že já mám k Boeingu jistý vztah,takže lítám jen s Boeingem,a lítat s těma typama jak jsou ve Flightplanneru nebo Flightbooku neni nutný.Ale třeba u Air Prague to maj zařízený tak,že tam se dělaj typovky(nevím jak to je přesně :) ).[/quote]

S těma typovkama je to tak že začínaj na něčem vrtulovým a pak jdou pomalu k tryskáčím :)
[quote="radek22"]a no jo pardon neviděl jsem a měl bych otázku.Vy když jste začínali u čsav lítali jste linky podle reálu? Mylím linky letané jako třeba praha-ostrava a ne s airbusem ale atr.Ano nebo jenom třeba s boeingem?Díky[/quote]
No, moc bych toto zatím neřešil. Začni létat, nauč se pořádně s jedním letadlem a časem uvidíš, co ti bude nejvíc vyhovovat.
Ahoj..

Nevím, jestli už se to tu náhodou neřešilo, ale nebyl by dobrý (A Oupa je na to určitě zručný) booking? Aby se vědělo, kdo, kdy, v kolik, s čím, odkuď kam? Možná by to bylo efektivnější, než plánování sběsilých VA eventů.

S U, Čondra
Řekl bych, že to je, narozdíl od jiných věcí, co se v tuto chvíli vaří, víceméně zbytečné a bez většího praktického využití. Kdo chce někam letět s někým, může se klidně domluvit sám. Co je na oficiálních sletech virtuálních aerolinií zběsilého netuším, systém plánování je myslím efektivní dostatečně a i když už slety nejsou tak časté, účast bývá poměrně hojná (viz. nedávné Athény).

Takže asi tak :)

FM
By radek22
Jo jinak já jsem jako tady nový jako u csav na ivau už mám něco nalítáno (prosím nechlubím se) tak jen sem si strašně oblíbil čsav a věřím že tu budu moc rád.
[quote="Čondra87"]Ahoj..

Nevím, jestli už se to tu náhodou neřešilo, ale nebyl by dobrý (A Oupa je na to určitě zručný) booking? Aby se vědělo, kdo, kdy, v kolik, s čím, odkuď kam? Možná by to bylo efektivnější, než plánování sběsilých VA eventů.

S U, Čondra[/quote]

Čondro podle mě taky zbytečnost. Tohle mi vůbec nechybí.
Jako interní bookovadlo čehokoliv (ať už ATC, aerolinek,...) je nanic, to si přiznejme. A dělat něco, co se jen napojí na centrální vatsim booking? To si můžeš bookovat na vRoute, to je spolehlivé a jednoduché a jako ATC ti přiznám, že to je jediná věc, kam koukám.
[quote="mipeba"]podle serveru planes.cz dojde v rámci holdingu k vytvoření divize HOLIDAYS Czech Airlines, a.s.
jak to bude "u nás"? any idea?[/quote]

Já bych zatím žádnou dceřinou společnost nezakládal ....

... abysme to s tím "as real as it gets" nepřehnali :) co budeme dělat v ČSAv až nám reálná předloha krachne, nebo bude přemalována do jiných barev? Čert ví co nás čeká :D
Ahoj, mám dotaz k tomu suprovýmu balíčku k 737 (je to fakt supr(hodně se z něj člověk naučí)) . U těch zvuků, které jste tam přidaly, ty callouty jsou tak že je tam (feel there\\737\\sounds) jen extrahuju a vono to začne řvát nebo je to složitější ? :) Nechce se mi totiž věřit, že když tam složka callouts nebyla celou dobu, tak že se to nějak změní a při Vr to začne s rotate :)
Dík za objasnění
Když to dáš do té složky v readme (obyvkle C:\\Program files\\Microsoft\\Flight Simulator 2004\\FeelThere\\b737\\Sounds), překopírují se původní zvuky. Nic nového nepřibude, složka tam už samozřejmě musí být.
Zvuky jsou jen lehce upravené k o něco vyšší realitě/aby pasovaly ke znění SOPu, viz. readme.
[quote="Filipos"]Když to dáš do té složky v readme (obyvkle C:\\Program files\\Microsoft\\Flight Simulator 2004\\FeelThere\\b737\\Sounds), překopírují se původní zvuky. Nic nového nepřibude, složka tam už samozřejmě musí být.
Zvuky jsou jen lehce upravené k o něco vyšší realitě/aby pasovaly ke znění SOPu, viz. readme.[/quote]

Bohužel složku callouts tam nenacházím. :(
Ahoj.. Rád bych v tomto vlákně trošku rozvířil diskusi.

\'\'Stížnost\'\'
Jistě jste již na síti potkali jistého pilota R.S., který létá pod volačkou CSAxxx. Na první pohled spořádaný chlapík, který ovšem. Naprosto ignoruje cokoliv, kohokoliv a jakkoliv. Když otevřete jeho účet u ČSAv, tak tam vidíte samé lety LKPR - LZKZ - LKPR . Pilot z toho opravdu, ale opravdu nic nemá. (Nikoho tady neponižuju, nevysmívám se, je to jenom tipický příklad).

Přání
Nešlo by s tím něco udělat?

Nápad
Což takhle udělat pilotům s hodností FO nějáké nařízení, jaké destinace mají létat? Nebo aspoň to něják střídat?
3×denně LKPR - LZKZ - LKPR opravdu ztrácí smysl a evidentně v tom pilot hledá to, že si \'\'odskáče hodiny\'\'. Pak u zkoušek stejně většinou nic neumí a instruktor tím ztratí večer, včetně pilota, ATCs a všech kolem...

Opravdu to není nic osobního, jenom mi to napadlo..

Čondra
[quote="Čondra87"]Ahoj.. Rád bych v tomto vlákně trošku rozvířil diskusi.

\'\'Stížnost\'\'
Jistě jste již na síti potkali jistého pilota R.S., který létá pod volačkou CSAxxx. Na první pohled spořádaný chlapík, který ovšem. Naprosto ignoruje cokoliv, kohokoliv a jakkoliv. Když otevřete jeho účet u ČSAv, tak tam vidíte samé lety LKPR - LZKZ - LKPR . Pilot z toho opravdu, ale opravdu nic nemá. (Nikoho tady neponižuju, nevysmívám se, je to jenom tipický příklad).

Přání
Nešlo by s tím něco udělat?

Nápad
Což takhle udělat pilotům s hodností FO nějáké nařízení, jaké destinace mají létat? Nebo aspoň to něják střídat?
3×denně LKPR - LZKZ - LKPR opravdu ztrácí smysl a evidentně v tom pilot hledá to, že si \'\'odskáče hodiny\'\'. Pak u zkoušek stejně většinou nic neumí a instruktor tím ztratí večer, včetně pilota, ATCs a všech kolem...

Opravdu to není nic osobního, jenom mi to napadlo..

Čondra[/quote]
Gratuluju ti k 666 příspěvku :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 37