VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Vojta> ty fakt pekne ero, a kompatibilni s NATO jak koukam, AIM9-ky ne? Pekne... Omluva Normane, ale taky sem to nepochopil, pises v predeslem prispevku ze predse existuji i jine stroje nez ruske ale o ruskych nepadlo ani slovo, nikto s nima nelita...
Létající nosorožec opět ovládne nebe nad Českem

Na leteckou základnu u Náměště nad Oslavou přilétají první bojové letouny a vrtulníky z Británie. V pondělí tam začínají největší mezinárodní manévry na území Česka, do kterých se zapojí desítky letounů a tři tisícovky vojáků z několika zemí.

http://zpravy.idnes.cz/letajici-nosoroz ... r_nato_inc

Obrázek
Na Jihlavsku nouzově přistál vrtulník účastnící se vojenského cvičení

Posádka jednoho z vrtulníků Mi-24, který se účastní česko-britského vojenského cvičení Létající nosorožec (Flying Rhino) 2010, byl kolem 18:00 nucen nouzově přistát poblíž Třeštice na Jihlavsku. Důvodem přistání, které skončilo bez zranění, byla technická závada.

http://zpravy.idnes.cz/na-jihlavsku-nou ... _krimi_cen

Obrázek

Jo a taky všem zeleným vypnuli teplou vodu, takže v rámci simulování reality mají také všichni virtuální piloti zakázáno ohřátou vodu používat. Lehký puch se v rámci cvičení toleruje, leč jinak je použitý chemických zbraní zakázáno.
Jako jo, nácvik autorotace - s Mi-24 zvláště - silně doporučuju.
Má tu výhodu, že se tam nemusí ATC nic hlásit, protože tam se nestačíš ani uprdnout, natož, abys něco blebtnul do radia.
Vyzkoušejte, vzniknuvší ďolíčky se využijí pro golfové hřiště.
Autorotace> a jo, odskouseny na B206, velicekrat trenovane, da se, i kdyz to skutecne je o hubu kdyz neni nazbyt vysky a rychlosti hehe... Raz sem se posnazil s Mi-17 udelat EMG, to sem se po pruletu hranic s Madarskem do Blavy hral s autopilotem a z niceho nic vysadili oba motory heh, no podarilo se jeste sednout, ale bylo o hubu uf... ale jak rikal Pavel, neni casu ani prdnout LOL
Přiblížil se den velké přehlídky vojenských dovednosti s názvem Flying Rhono 2010.
Jako každoročně bude předpřiparvena řada misí s tvůrčími úkoly pro naše vojáky.

Některé, jak už to bývá, jsou utajené, jiné nikoliv.

V tuto chvíli jsou odtajněny dvě mise tradičního typu, a sice mise hledací, a mise záchranná - letos pod krycími názvy \"Dopey\" a \"Happy\". Obě mise jsou otevřené všem pilotům, kteří najdou odvahu se zúčastnit a je jižteď možné si postahovat pilotní brífingy pro obě mise - ke stažení na adrese: http://www.vacc-cz.org/download/files.php?cat=55 .

Dotazy sem do vlákna.
Zdravím,

připomínám, že Flying Rhino je už ve čtvrtek! Sledujte pozorně toto vlákno, informace budou postupně pouštěny z pod pokličky. :)

Za ATCo se můžete těšit na:
LKAA_CTR
LKPR_APP
LKTB_APP
LKNA_APP
LKNA_TWR
LKCV_TWR

Zlatým hřebem večera bude obsazení polního letiště Měřín (LKME). :) Kdo si chce zkusit přistávání na D1, přileťte.

Tak co kluci, kdo se zúčastní? :) Ruku nahoru... :)
Jinak upřesňuji, že první dva briefingy byly dány do Download Centra a jsou připraveny a uveřejněny.

V průběhu dneška a zítřka budou uvolněny mapy pro Měřín a stejně jako scenerka dálnice. :) Tak doufám, že se pochlapíte a přiletíte.
On je ve výhodě, že již nemůže být dále suspendován, protože již loni byl jako kázeňský trest za Rhino 2009 přeložen k železničnímu vojsku a jak jsem dočetl tudle ve svodce, tak to tam dodegradoval až na hodnost pvoj. (podvojín), což ho jistě opravňuje mít takto vpiči.
Operativcům nepřítele se zřejmě podařilo zachytit šifrovanou depeši s kódovací tabulkou pro Rhino 2010. Nyní pracují s touto tabulkou:

Profa Doc
Stydlín Bashful
Rejpal Grumpy
Kejchal Sneezy
Dřímal Sleepy
Štístko Happy
Šmudla Dopey

Buďte ostražití!
Navíc po uveřejnění scenerie Měřína vyhlšuji interní soutěž. Údaje na dálniční tabuli na banneru nejsou nahodilé. Kdo rozkóduje všechna data (nebo alespoň jejich část), bude pochválen před nastoupenou jednotkou (v případě výtečného úsudku i před rozvinutou zástavou!).
[quote="Radizz"]Navíc po uveřejnění scenerie Měřína vyhlšuji interní soutěž. Údaje na dálniční tabuli na banneru nejsou nahodilé. Kdo rozkóduje všechna data (nebo alespoň jejich část), bude pochválen před nastoupenou jednotkou (v případě výtečného úsudku i před rozvinutou zástavou!).[/quote]
Ja muzu taky soutezit?
...myslim, ze ani nepotrebuju scenerku ;)

Rada
Ahoj kluci

přípravu a vaši žhavost do akce sleduji. Původně jsem myslel, že se vůbec nezúčastním, ale vypadá to, že se možná přeci jen dneska z práce urvu dříve, tj. že bych mohl po osmé usednout za Joy.
Takže zbývá se jen dohodnou. Možná víte, jsem trošičku problematičtější v komunikaci, což mě tedy sice neodrazuje od pokračování výuky toho všeho tady, nicméně nejsem schopen odhadnout vhodnost mého působení ve vzduchu při dnešní akci.
Tedy zamýšlím podpořit provoz na mé stále tréninkové trase LKPR-LKTB.
Jednak tedy neslibuji jestli budu mít večer (jako vždy) prostor, ale vážně bych ocenil přímo říci na rovinu jestli pomůžu nebo přihorším (třeba potřebujete i narušitele :D ) a tak mi pomoci v rozhodování a úpravě dnešního programu.

Ať už jak už.........UŽIJTE SI TO !!