VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Pavel
Tak jsem si zkusil zamodelovat, mám udělaný trup s otevíracíma dveřma :D prosím, neberte to nijak závazně, nevím jeslti se ten addon povede a jeslti bude trošku létatelný, nikdy jsem nic takového nedělal! Jen pro pobavení, trup tedy již s animovanými otvíracími dveřmi v letu na Seatlem.

Obrázek
By Pavel
FSX neumim , dělám to podle FS9 software development kitu, ale vzhledem k tomu, že to je technologicky dost jednoduchý addon, tak předpokládám, že to v FSX půjde taky. Respektive až to bude hotové, tak se to pokusím odladit i pro FSX (kdyby nešly některé gauges, a podobně).
By kratochj
[quote="Pavel"] až to bude hotové, tak se to pokusím odladit i pro FSX [/quote]
Dobra zprava - jsem zvedavy, jaky bude vysledek.

OT: Dorazili Ti ty pristupy na FTP s VFR CR scenerkou? Posilal jsem Ti to nekolikrat a porad to hlasilo, ze mas plnou schranku - pak to hlasit prestalo, takze predpokladam, ze to mas.
By Pavel
Nedorazil, ten atlas mail je uplne na ho*no, tohle to hlásí cca 50% příchozí pošty, asi zmenim poskytovtele. Stihnu to ještě sosnout? Kdyžtak mail p.brodsky(zavináááč)air-prague.cz funguje spolehlive
By Pavel
Obrázek

Po celém odpoledni sedění u kompu mám hotová křídla s animací vztlakovek a křidýlek.

Ocas je taktéž již plně animován.

Práce pokračují na hlavním podvozku, podvozkových šachtách a centroplánu.
By Pavel
Obrázek

Dnešní práce. Okýnka, motory, vnitřní stěny kabiny, animované vrtule. Sorry že tím spamuju forum, ale vedu si to tady pro sebe jako deníček, abych viděl jak to (ne)šlo od ruky (nebo od myši?).

PB
By amalka
Jako co si budem namlouvat, budíky jsou budíky, ale kdybych si měl kupovat něco vlastního tak jedině full glass. Má to obrovkou výhodu, a sice že se to při provozu sere naprosto minimálně (vibrace, horko) než klasický budíky.
By CSA433
[quote="amalka"]To v místě lýtka jsou pojistky? No to potěš koště teda...[/quote]

Bohužel ano, protože do toho papundeklu(pokud tam je) za pilotem se toho moc nezamontuje. Taky mě to dost zarazilo.
By Pavel
Ou, nějak jsem zapomněl reportovat status :) textury, ještě dodělat pár detailů a bude exterior model hotový, pak příjde letový model, panel a virtual cockpit...

Obrázek

Obrázek

Edit: firma Evektor mi s laskavým svolením poskytla CAD výkres letounu a Popis systémů a očekávaných výkonů letadla, takže je z čeho vařit :))) Kéž by den měl tak 60 hodin, abych stihal vše, co chci. Dobrou.
By Pavel
23. srpna 2010, 19:13 dokončena Release Candidate verze exterioru, jdu na interiér (kabina + virtual cockpit). 2D panel a letový model příjdou na závěr.
Obrázek

PB
By Pavel
Obrázek

Dokončena pax kabina při External view a konečně i odladěny animace těch pitomých dveří... jdu dělat kokpit při External view (jednoduchý) a pak virtual cockpit, co nejdetailnější zvládnu.

PB

Edit: z Virtual Cockpitu nebude pax kabina přístupná (jako je třeba u PMDG 747), tj za kokpitem bude letadlo končit, protože nesnáším když se mi zbytečně loadujou textury pax sedaček, kam stejně za normálního letu nechodím. Pokud to někdo chce, tak můžu udělat dvě verze virtual cockpitu, jednu s pax kabinou, ale moc se mi do toho nechce.