VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
Exkurze zdařilá. Byl jsem tam chvíli po deváté a už to celkem houstlo. 737 pěkná, na Ačko už byla strašná fronta, takže tam jsem nebyl. Jinak venku na ploše byl zajímavý ten hasičák s ramenem, které lze vysunout do 15m a poté se zabodne do letadla a nastříká tam vodu...
Fotky časem přidám. :)
Jenom pro pobavení: Cestou domů se v autě můj 10ti letý syn ptal, jestli příští týden pojedem na Ruzyň zas. Když jsem mu vysvětlil, že to je jenom proto, že soptí sopka na Islandu, zamyslel se a prohlásil: \"Asi v tejdnu budem muset zaject podráždit Milešovku, vezmu lopatu a budu jí lochtat na úbočí\" :)
Paráda, exkurze super! Ještě že to neproběhlo někde v televizi, protože i tak byla fronta na bulíka docela dlouhá a v kokpitu jsem nemohl být déle. Tak jsem si aspoň pokecal s velmi příjemnou letuškou, která byla nadšená z toho že je někdo v případě nouze skopen převzít řízení :D Můžu říct že exkurze byla skoro lepší jak ta oficiální skupinová za peníze, která probíhala někdy do vánoc.
Zážitek netradiční a organizace myslím že skvělá.
[quote="Stanislav Pour"]nás provázel pán, který se představil jako ředitel marketingu letiště Praha. :) že to prý včera vymysleli a zorganizovali.

EDIT: doplněna nějaká fota - ZDE[/quote]

Pěkný, docela dobrý nápad od Letiště a ČSA takto otevřít brány.

Mimochodem toto je muj spolužák z ČVUT. Starý mazáci se válej doma a on musí jako bažant vysvětlovat, dobře mu tak :D
http://img5.rajce.idnes.cz/d0504/3/3318 ... G_0614.JPG
[quote="CSA222"][quote="Gelba"]Doufám že mrak vydrží co nejdéle....[/quote]

To jsi asi jediný na světě a asi ti ani nedochází jaký je to průser a že čím dýl to bude trvat tím větší budou ztráty a některé aerolinky to třeba nemusejí ustát! Jsem teď na LKPR a je mi z toho skoro až do breku, jak tu ty letadla stojej a jaké je tu hrobové ticho![/quote]

No průser to určitě je, ale musím přiznat, že jsem si do systosti vychutnával ten neuvěřitelný rámus ticha během víkendu na chalupě ve Slavkovském lese :-)
[quote="MilanP"][quote="CSA222"][quote="Gelba"]Doufám že mrak vydrží co nejdéle....[/quote]

To jsi asi jediný na světě a asi ti ani nedochází jaký je to průser a že čím dýl to bude trvat tím větší budou ztráty a některé aerolinky to třeba nemusejí ustát! Jsem teď na LKPR a je mi z toho skoro až do breku, jak tu ty letadla stojej a jaké je tu hrobové ticho![/quote]

No průser to určitě je, ale musím přiznat, že jsem si do systosti vychutnával ten neuvěřitelný rámus ticha během víkendu na chalupě ve Slavkovském lese :-)[/quote]

Ano to je pravda a není mi také úplně z toho dobře že letadla nelítají, teď nevím který ředitel, když jsme jeli autobusem po dráze, tak smutně konstatoval, že v největších návalech sněhu jako jedno zmála letišť nezavřely ani na hodinu a teď příde jeden mrak a je to vše v háji...
To moje "Doufám že mrak vydrží co nejdéle" bylo myšleno tak abych se vůbec stihnul podívat na Ruzyňské letiště, protože to nemám nijak blízko, když už se teda takový průser stal. Takže tím nechci říct že si přeju aby se nelítalo.
[quote="amalka"]Voni s vámi jezdili i po dráze? Že letiště bylo pro provoz otevřený.[/quote]

jo jo jezdili. Ano letiště bylo oficiálně otevřené (vesměs jen pro lety pro záchranu lidského života atp.).
Po dráze s náma jezdil follow car (žulé auto), ve kterém byl nejspíš odpovídač a koordinoval to s TWR.
[quote="PavelS"]Byl vznesen dotaz, zda, když jste byli v tranzitu, byla dočasně posunuta státní hranice, nebo jak tuto ?[/quote]
Nikolivěk, proběhlo standardní odbavení na přepážce, obdrželi jsme každý palubní lístek, pak obvyklá bezpečnostní kontrola včetně odložení opasků, klíčů a hodinek, zabavení lahve s pitím dětem... Čili hranice lidských možností se neposouvala.
[quote="jam"][quote="PavelS"]Byl vznesen dotaz, zda, když jste byli v tranzitu, byla dočasně posunuta státní hranice, nebo jak tuto ?[/quote]
Nikolivěk, proběhlo standardní odbavení na přepážce, obdrželi jsme každý palubní lístek, pak obvyklá bezpečnostní kontrola včetně odložení opasků, klíčů a hodinek, zabavení lahve s pitím dětem... Čili hranice lidských možností se neposouvala.[/quote]

Přesně tak. Standardní sundání pásku, klíčů, peněženky atd :D
Mám letenku - myslím, že to bylo na včera 20h do Paříže :)
Ministr Barták: Je čas řešit, co nahradí gripeny. Rozhodne se příští rok

O budoucnosti českého nadzvukového letectva je třeba rozhodnout během příštího roku. V Impulsech Václava Moravce to prohlásil ministr obrany a vicepremiér Martin Barták. Rozhodnutí bude ostře sledované, nákup gripenů za miliardy totiž od počátku provází podezření z korupce.

http://zpravy.idnes.cz/ministr-bartak-j ... _domaci_jw
Boj o letiště ve Vodochodech. Převáží referendum, nebo zaplacený průzkum?

Zatímco se po celém světě řeší letecká krize kvůli popelu z islandské sopky, ve středních Čechách pokračuje spor o rozšíření letiště ve Vodochodech. Obce pořádají referenda, majitelé letiště nyní oplácejí zaplaceným průzkumem, který se výsledky referend snaží zpochybnit. Situace se vyostřuje.

http://zpravy.idnes.cz/boj-o-letiste-ve ... domaci_nos
Černá skříňka nahrála nelidský křik pasažérů, tvrdí polský deník

O nezvratné katastrofě polského prezidentského speciálu zřejmě těsně před pádem letounu věděli i cestující. Podle nejmenovaného vojenského prokurátora, kterého oslovil polský list Gazeta Prawna, černé skříňky zachytily nelidský křik ze salonků za kokpitem. Vyšetřovatelé to však okamžitě popřeli.

http://zpravy.idnes.cz/cerna-skrinka-na ... archiv_stf

Obrázek

Obrázek
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 189