VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Informace o sletech a akcích u nás a v zahraničí, briefingy i debriefingy. / Fly-ins and events
Dovolím si důrazně upozornit polétavající veřejnost, že nic jako Morava APP neexistuje a ani během sletu existovat nebude. Existuje Brno Radar a Ostrava Radar. Během sletu bude pravděpodobně aktivována pozice Brno Radar a tato pozice, nebude-li náhodou aktivována i pozice Ostrava Radar, bude pravděpodobně kromě CTA Brno obsluhovat i CTA Ostrava, pokud nebude v vJenči zkoordinováno jinak.

Při příletech budete správně přeladěni a dostane se vám volacího znaku i kmitočtu nového pracoviště. Pokud by vás nějaký řídicí ladil na nějaké Morava, jedná se pravděpodobně o pirátské vysílání Radio Tirana. Takovou instrukci odmítněte.

Při odletech z Brna pro initial kontakt laďte podle dostupnosti v pomto pořadí:
Tuřany Ground, Tuřany Tower, Brno Radar, Ostrava Radar, Praha Radar 120.27, Praha Radar 127.12

Při odletech z Ostravy pro initial kontakt laďte podle dostupnosti v pomto pořadí:
Mošnov Tower, Ostrava Radar, Brno Radar, Praha Radar 120.27, Praha Radar 127.12
BTW: http://rth.csavirtual.cz/downloads

Obsahuje sice správnou scenérku ale v nějaké předžvýkané formě separátně pro FSX a pro FS2004. Paradoxně i s readme.txt který obsahuje kromě jiného:

b) The scenery will be distributed as is, without changes of the package, including documentation attached

Pričemž originální balík má 50mb.

IMHO dost nevhodný postup.
[quote="amalka"]BTW: http://rth.csavirtual.cz/downloads

Obsahuje sice správnou scenérku ale v nějaké předžvýkané formě separátně pro FSX a pro FS2004. Paradoxně i s readme.txt který obsahuje kromě jiného:

b) The scenery will be distributed as is, without changes of the package, including documentation attached

Pričemž originální balík má 50mb.

IMHO dost nevhodný postup.[/quote]

Bylo to tak tuším už pro RealOps a - snad dokonce - i vyjednáno s autorem.
Dnes při secvičené z pohledu DEP snad všechno OK, pouze:
nepleťte si DEP a DEL. DEL voláte pro povolení, DEP voláte po vzletu

volačka LKPR_DEP je Praha radar, nikoliv Praha depaarature

respektujte SOPy - po vzletu stoupat na vzletový výkon do 2700ft na QNH (cca V2+15 nebo tak podobně, tj obvykle přibližně mezi 130-160kt), tam zredukovat na výkon pro stoupání, ale stále pokračovat ve stoupání na tu malou rychlost (no, u Airbusu se to jmenuje SRS Climb, nevím jak u Béček), a až po dosažení 4200ft začít zrychlovat na rychlost stoupání (tj pod FL100 250kt) a uklízet klapky. Situace, že v 3000ft někdo bude mít 260 knotů a mechanizaci uklizenou je špatná (dnes nastalo, skončilo to sblížením).
Jak radí P.S. cvičit, cvičit to byl dnes při příletu klid a už jsem voral co se dalo krátké přistání, zdržuji na dráze a pak ještě pomalé přeladění na GND.Už to začalo na příletu když jsem zjistil že je 06 a na mapě jsem nemohl najít ASTEL1T . Kruci a druhý pilot si dal v Petersburgu rybičky a proseděl to na WC.
Tak hurá na Runway to Heell.
Jo spokojenost velka, jen sem tam zabreptal blbost Jachymovi o te rychlosti, ono je fakt ze zas tyhle srakory moc lidi nezna, tak sem nepochopil hned vo co go :) Jinak se tesim, je to moje prvni RtH, snad budu ukazneny :D Tesim se, zitra snad ak budou ridici bych poletal, dik vsem za fajn dnesek...
Good.
Jen bych měl připomínku k ATISům. U mě v nich byl bordel. Když jsem se blížil k OKX tak byl tuším \"N\" to bylo ještě OK. Pokračoval jsem ASTEL1T, zkontroluju ATIS a : voice \"O\" ale v textu byl nějakej s dráhou v užívání 24 (tzn. že se neshodoval text a voice - a to celkem zásadně). Approach mi potom dal \"P\". Nevím jak to technicky funguje, ale je pravda, že zmatky v ATISech jsou v cizině běžnou záležitostí: TWR-jinej APP-jinej a t.d.
Je to velice nepříjemná záležitost, zvláště při akci očekávaného rozsahu.
[quote="ihrdlicka"]Approach mi potom dal "P". Nevím jak to technicky funguje, ale je pravda, že zmatky v ATISech jsou v cizině běžnou záležitostí: TWR-jinej APP-jinej a t.d. [/quote]

No jak TWR jinej a APP jinej ?
Je jedna frekvcence ATIS a hotovo.
ATIS dělá TWR.

Připomínám, že ATIS se hlásí až na APP (ARR) ne u CTR !!!!